Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : altres temes
17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
01 feb 2005
Aquesta és una notícia breu amb funció informativa, de moment encara no tenim més informació perqué encara no ens hem pogut organitzar, evidentment hi haurá mani y "algo" més. Salut.
he rebut aquesta informació:

>>Hola,
La setmana passada es va fer una assemblea d'estudiants contra la Constitució Europea, una mica precària en quant a difusió donat que és època d'examens, en la que van participar algunes associacions d'estudiants (AEP, CEPC i Alternativa Estel) i les assemblees de la UPF i la UAB, finalement es va decidir convocar una vaga i manifestació per al dia 17 de febrer, la convocatòria es farà com a Estudiadiants contra la Constitució Europea. Crec que es un tema important a tenir en comte per poder començar a treballar-ho només començar les classes.
Salut i bona feina.
Sergi>>

seguiré informant.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
01 feb 2005
esperem que la idea prosperi.
Endavant!
Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
01 feb 2005
molt bé, lluita, endavant amb AEP i els altres sindicats!!


JC
Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
01 feb 2005
contra la constitució europea, contra tota autoritat i en lluita per l' ensenyament llibertari!

salut i (-A-)narquia companys/es
Cartell de la convocatòria
01 feb 2005
vagacolor.jpg
Convoca a la teva classe o facultat!
Mira també:
http://noconstitucioeuropea.pangea.org
Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
01 feb 2005
desde sectores libertarios tenemos que organizar una respuesta a la consitución y al capitalismo, hay q moverse rápido y actuar, que corran mensajes entre colectivos...


si no es ahora¿? cuado¿?

si no es aquí¿? donde¿?
Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
01 feb 2005
si no és el PP, és el PSOE .... sempre igual
fins a quan?
fins a quant?
Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
01 feb 2005
ei
algú sap si a lleida tambè?
estaria bé, una bona mani.
un estudiant de l'IES Josep LLadonosa, Pardinyes
Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
01 feb 2005
NO A AQUESTA CONSTITUCIÃ EUROPEA NO A LâEUROPA DEL CAPITAL I LA GUERRA
NO A AQUESTA CONSTITUCIÃ EUROPEA

NO A LâEUROPA DEL CAPITAL i LA GUERRA

XERRADA-COL.LOQUI:

CON MANOLO COLOMER
(Economista i membre del Moviment Alterglobalització)

PEP GUÃ?A
(Catedràtic de la Universitat de València)


DIJOUS 3 DE FEBRER A LES 19:30h.

AL ATENEU CULTURAL 14 DâABRIL DâALDAIA
(C/ Sant Lluis, 16)LOS MARTES AL SOL DE 20:30 A 22H EN A L D A I A R Ã D I O 98.2 FM


Este Tratado no es ni una Constitución democrática, nacida de la ciudadanía y los pueblos europeos, ni una Constitución que permita rediscutir, sobre bases sencillas y asequibles, la orientación política y económica de la Unión.

Este texto es un Tratado más, sino una propuesta con aspiraciones «constitucionales» que intenta blindar un modelo tecnocrático en lo político, y neoliberal en lo económico y que, por lo tanto, será muy difícil de reformar una vez aprobada. En efecto, aunque en sentido estricto no pueda ser considerado una Constitución, este texto aspira a serlo, y como tal intentará regir en caso de resultar ratificado. No se trata, en consecuencia, de un Tratado más, cuyas deficiencias puedan enmendarse al día siguiente de su entrada en vigor. Si se ratifica, por su valor simbólico y por los requisitos exigidos para su reforma, su revisión resultará, desde un punto de vista jurídico, pero sobre todo político, harto difícil.

Este Tratado no ha sido el resultado de un proceso plural e informado de deliberación pública ni representa una ruptura de fondo con el tradicional método intergubernamental. La mayor transparencia y la pluralidad restringida que ha incorporado el método de la Convención no ha evitado el férreo control de los ejecutivos estatales ni ha logrado revertir la apatía de la ciudadanía frente a la deriva tecnocrática de la Unión. ...Y no es casual que la mayoría de las poblaciones europeas ignoren todavía hoy su contenido y alcance................
Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
02 feb 2005
A veure quan els sindicats d'estudiants combatius s'adonaran que sempre acaben pactant amb la xusma que sols busca un càrrec a la generalitat o a la universitat, aquells que sols volen conseguir redits electorals per als seus partits!

Fora politiquillos de la universitat
Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
02 feb 2005
tu si que ets un malparit desgraciat, ¿des de cuant l'AEP té algo a veure amb algun partit? ets un ignorant
Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
03 feb 2005
mira, el que no volem els i les estudiants a l'universitat són provocadors com tu.

Suposo que t'importa una merda que tiri endavant una proposta unitària com aquesta. Jo n'estic fart de pseudorevolucionaris, que bloquegen tot el que s'engega, sota acusacions falses, i al cap de res, se'n tornen a casa o a Esquerra.

Visca la lluita conjunta de l'AE, AEP i CEPC!
Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
04 feb 2005
VISCA LA PLATAFORMA MOBILITZADORA EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA!!!
Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
07 feb 2005
Posicionament estudiantil contra el tractat per una Constitució Europea, centrant-se en els efectes d'aquest respecte la política educativa, i cridant a la Jornada de Lluita descentralitzada convocada per la setmana prèvia al 20-F, especialment el dia 17 de febrer.
Estudiants Contra la Constitució Europea aplega diverses organitzacions, assemblees de facultat i plataformes universitàries contra la Constitució Europea.
En breu, més informació sobre les diverses convocatòries previstes.
Descarrega-te'l i fes-lo córrer.

Estudiants contra la Constitució Europea

El proper 20 de febrer la Constitució Europea es sotmet a referèndum, des de fa temps un seguit de persones, organitzacions, col·lectius, i moviments socials treballen per difondre la seva postura de rebuig a aquest tractat, en bona part aplegades dins de la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea. Tot plegat, per tal de difondre què amaga aquest text i per aconseguir la victòria del NO en un referèndum no vinculant (és a dir, que no obliga al govern espanyol) davant d’una suposada Constitució que en realitat és un tractat entre diversos estats.

Els i les estudiants, majoritàriament joves, també volem donar a conèixer els efectes d’aquest Tractat i demés polítiques sobre el sistema educatiu públic, i que són absolutament contraris a la idea de benestar i progrés que se’ns vol transmetre. En aquest context, cal destacar les analogies entre el Tractat i la reforma universitària coneguda com a Procés de Bolonya cap a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) o bé amb la marginació de l’escola pública que duem anys patint:

Les referències sobre educació al tractat són poques i tot i la seva solemnitat, no ofereixen garanties ni mecanismes d'execució:
>>Es reconeix el dret a l'educació, a l'accés a la formació professional i a rebre gratuïtament l'ensenyament obligatori (art II-74). També reconeix el dret a un ensenyament conforme a les conviccions religioses de les famílies.
>>Es pretén un sistema educatiu homologable a escala europea, que fomenti la mobilitat d'estudiants i professorat i que reconegui als estats membre els estudis cursats arreu. S'introdueix també la implantació de models educatius no presencials (art. III-282). Respecte a la Formació Professional, el tractat en vol fomentar l'accés destacant la necessitat de formar persones capacitades per la mobilitat i la reconversió professional constant (art. III-283).

En tots els casos, l'ordenament jurídic estatal s'encarregarà de desenvolupar les lleis marc que establiran les mesures necessàries per al seu compliment. Per entendre l'abast i el significat d'aquestes mesures cal contextualitzar-les amb la restat del tractat i amb la orientació que prenen diversos actors com ara la Organització Mundial de Comerç (OMC) a través dels seus Acords Generals sobre Comerç de Serveis (AGCS) o la Comissió Europea a través del projecte de Directiva Bolkenstein:

 Aquest articulat no és més que una enumeració de drets (a l'apartat de llibertats d'altra banda) sense mecanismes coactius que n'assegurin el seu compliment. A tall d'exemple, la mateixa Constitució Espanyola reconeix uns drets que a la pràctica no exercim;
 No especifica el període d'escolarització obligatòria mentre s'impulsa la política de "dèficit zero", eliminant de facto qualsevol política social que pretengui ser efectiva com ara la plena ocupació o la prestació de serveis gratuïts;
 Es substitueix el concepte de "serveis públics" per "serveis econòmics d'interès general", els quals "reconeix i respecta l'accés a aquests" (art. II-96). L'AGCS o bé la Directiva Bolkenstein, tenen com a únic objectiu la liberalització d'aquests per tal de crear nous i atractius mercats, arribant al paroxisme de sancionar als propis estats si posen traves al lliure comerç de serveis; al mateix tractat es refereix a la liberalització de serveis (art. III-148);
 Es reconeix la possibilitat d’un model educatiu confessional, alhora que el Tractat reconeix com a interlocutors socials a entitats religioses, on destaca el Vaticà, i conseqüentment, l'OPUS DEI;
 Es fomenta la lliure mobilitat estudiantil i docent sense tenir en compte les diverses realitats dels sistemes educatius. Així, s’avança en l’elitització de l'educació i la obertura de la universitat a models de finançament competititus i de gestió empresarial;
 Conseqüentment, presenciem la desaparició de titulacions sota criteris mercantilistes. De facto, el maig d'enguany se'ns imposaran a l'estat espanyol les noves titulacions de l'EEES, que segueixen els dictats de la Comissió Europea, la mateixa institució responsable d'aquesta suposada Constitució;
 Es potencia l'educació a distància, que dominen corporacions transnacionals. L'EEES preveu substituir part del professorat per aquests paquets educatius, que d'altra banda seguirem pagant els estudiants i la classe treballadora;
 No hi ha garanties del manteniment dels trets lingüístics i culturals propis. El tractat ens remet a la voluntat dels estats espanyol i francès. En aquest marc uniformitzador, les nacions sense estat com ara els Països Catalans requerim d'aquestes garanties per a configurar el nostre propi model educatiu.

D'altra banda, el tractat regula que és l'economia social de lliure mercat altament competitiva (art. I-3.3) el model econòmic de la Unió Europea. Destaca valors com ara la competitivitat, la reconversió professional, la flexibilitat laboral o l'adaptabilitat al món del treball com a motors de desenvolupament de la UE(art. III-203). Substitueix el dret al treball pel dret a treballar (art. II-75). Es precaritza, doncs, a la classe treballadora, especialment a les dones i al jovent: tota la disminució en despesa socials repercutirà en les nostres societats eminentment patriarcals sobre les espatlles de les dones i també afectarà a les noies en edat estudiantil que tendiran, probablement, a deixar d'estudiar per tal de contribuir en el suport de la "família".

A més d'aquests efectes, el Tractat militaritza a la Unió Europea, supeditant-la a l'OTAN i destacant la necessitat d'augmentar la despesa en defensa; Es reconeix la "guerra preventiva"; Nega el dret d'autodeterminació als pobles europeus, la oficialitat de les llengües no estatals i regula el colonialisme; Blinda el model neoliberal degut a la necessitat d'acord entre els 25 estats membres per a la reforma del Tractat i Crea una ciutadania de segona com la de "resident de llarga durada".

En definitiva; transnacionals i institucions antidemocràtiques com el Banc Central Europeu o la Comissió Europea -altament influenciades pels lobbies empresarials- estan dictant progressivament el marc que necessiten per a perpetuar el model capitalista imperant; i per a configurar una "ciutadania" passiva, acrítica, consumista, individualista i competitiva. L'educació no està escapant d'aquest procés d'eradicació del -d'altra banda insuficient- model de l'Estat de Benestar i es configura un model educatiu que parteixi dels mateixos valors que reclama el mercat de treball.

Per tot això, els i les estudiants, també hem de mostrar el nostre rebuig a aquest tractat i a aquest procés de globalització neoliberal que patim. Així doncs, fem una crida a participar activament en totes les activitats previstes i a organitzar-se de cara la Jornada de Lluita convocada pel 17 de febrer a les aules.

Per un sistema educatiu públic, científic, popular, laic, no sexista, respectuós amb el medi, català i de qualitat,
Per una Europa dels drets socials i dels pobles,

NO a AQUESTA CONSTITUCIÓ EUROPEA
Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
07 feb 2005
a la PMDUP teniu algun submarí (com el MUA)
Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
08 feb 2005
i els estudiants tenim molts torpedes directes a la línia de flotació, que s'ho passen bé "rajant" sense donar la cara

serà qüestió d'hormones?
Re: 17-F: ¡Vaga d'Estudiants contra la Constitució Europea!
20 feb 2006
con que derecho pueden utilizar a la gentea realizar tal barbaridad estos tipos que manejan de manera cruel este sistema criminal, sectariario, criminal,etc. por no mejor preguntan a l@s obreros que es lo que necesitan berdaramente. solo esuna una mentira para seguir enrriqueciendose atraves de la presion de falsos acuerdos que generan mas desigualdes.
por esto y mucho más no necesitamos estados que nos pongan leyes que solo ellos puden quebrar.
salud y liberta.
Sindicato Sindicat