Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La CUP respon al diputat Roma i es reafirma amb l'anitmilitarisme (Manresa)
01 feb 2005
Davant la contesta que va fer el diputat del PSC Joan Roma publicat al diari Regió 7, la CUP es veu obligada a fer públiques les discrepàncies. Roger Torras, en nom de la CUP li adreça la següent escrit:
En primer lloc el seu escrit diu que lâexèrcit espanyol no està en guerra sinó que només participa en missions de pau en âllocs on realment ho necessitenâ?. La CUP creu que si bé és cert que en algunes ocasions els exèrcits són una bona eina per evitar més morts en llocs on dâaltres exèrcits fan la guerra, sembla com si el senyor Roma confongués un exèrcit amb una ONG.

A qui vol enganyar? Els exèrcits són maquinàries de guerra es miri com es miri. Els seus integrants reben formació per ser millors guerrers, els seus pressupostos es destinen a comprar armament nou i munició, es gasten molts diners a mantenir en bon estat tots els ginys per matar, els seus soldats poden matar i poden morir,... Que actualment lâexèrcit espanyol no estigui ficat en cap guerra no vol dir que no hi pugui estar i, per tant, a cap soldat se li dirà que no entrarà en guerra. Al contrari: la seva feina és està preparat per entrar-hi en qualsevol moment i sense protestar. A més a més, la intervenció que va fer a lâIrak al costat de lâexèrcit americà va ser una intervenció de guerra, o no? Dâaltra banda, el senyor Roma oblida que és només un 5% del pressupost militar el que es destina a missions dites âhumanitàriesâ?. La resta, actualment és per mantenir engreixada la seva capacitat mortífera.
En un altre punt del seu comunicat, Roma argumenta que lâAjuntament no pot i no ha de controlar lâactivitat dels altres organismes de lâestat i que seria anar en contra la llibertat dâexpressió fer-ho. LâAjuntament de Manresa sâha posicionat diverses vegades per fomentar la cultura de la pau i pensem que és una manera molt singular de promoure-la no oposant-se a la propaganda armamentística al centre de la ciutat. Sembla com si reclutar joves a lâexèrcit mitjançant lâobertura dâoficines mòbils al costat de lâinstitut fos una activitat qualsevol, sense mala fe. Com si fos una oficina de propaganda dâuniversitats o de lâINEM. Doncs bé: nosaltres pensem que la cultura de la pau comença per deixar clar si estàs a favor o en contra dels exèrcits. De tots es sabuda la posició de la CUP i, des dâavui, la del senyor Joan Roma. Que el PSC està a favor de potenciar lâexèrcit espanyol no és cap novetat: a Manresa coneixem bé trajectòries com les del senyor Marsal, però no entenem com és que als que no ens agrada ni poc ni gens haguem dâestar callats. Aquesta és la seva llibertat dâexpressió?
Dâaltra banda, lâAjuntament és responsable de tot allò que passa a la via pública de la seva ciutat. Pot, fins i tot, impedir segons quines activitats. Per això per fer una manifestació es demana permís (i alguna vegada es denega), per fer-hi representacions culturals també i igualment per a qualsevol altra activitat privada. Nosaltres sempre hem pensat que les competències dels ajuntaments són limitades, però en aquest cas té les úniques competències. I si resulta que una altra administració âimposaâ? (antidemocràticament, és clar) una activitat com la que ens ocupa, lâalcalde té lâobligació de mostrar públicament el descontentament i de treballar per tal que no torni a succeir. A no ser, és clar, que hi estigui dâacord.
Per últim, el senyor Roma ens acusa de no dir la veritat. Nosaltres hem observat uns fets a la ciutat, hem opinat sobre els mateixos i ens hem adreçat a lâAjuntament per demanar explicacions, el qual encara segueix alarmantment en silenci. No veiem on hi ha la mentida i la demagògia en això. Dir que els exèrcits són empreses en missió de pau pel món, potser sí que ho seria. Només gosar insinuar-ho ja és un insult a la intel·ligència de la majoria de les persones. Si ell vol viure enganyat, no hi podem fer res, però que no enganyi a la resta de la gent, si us plau.
I repetim: el silenci dels membres de lâequip de govern dâERC, dâIC-V i, sobretot, els del PSC amb lâalcalde Jordi Valls al capdavant, és altament preocupant. Estan dâacord o no amb la tasca de la famosa furgoneta militar? Estan dâacord o no a promocionar lâexèrcit? Estan dâacord o no amb la Guerra?

This work is in the public domain

Comentaris

acte contra la constitució europea
01 feb 2005
mes informació a www.endavant.org
Re: La CUP respon al diputat Roma i es reafirma amb l'anitmilitarisme (Manresa)
01 feb 2005
Unitat CUP-Endavant!!!!

Unitat en el no res!!!!
Re: La CUP respon al diputat Roma i es reafirma amb l'anitmilitarisme (Manresa)
01 feb 2005
com?
que t'has prés?
és varat?, trafiques amb el que et prens? a quan passes el gram?
m-l de Mongui Lerruxista
Sindicato Sindicat