Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió
Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
30 gen 2005
Repressió a Manresa
A mitjans de l’any 2000 es va obrir a Manresa la discoteca Pont Aeri. Amb la seva obertura van començar a haver-hi greus incidents durant el trajecte Barcelona – Manresa de l’últim tren dels dissabtes de la RENFE com també a la mateixa estació de Manresa. Durant el viatge s’anaven concentrant desenes de persones provinents, la majoria, de les poblacions de Terrassa i Sabadell amb estètica nazi i amb actituds violentes i xenòfobes contra els usuaris d’aquesta línia.

Arrel d’aquests incidents, a Manresa es va constituir la Plataforma Antifeixista la qual va denunciar públicament aquests fets als mitjans de comunicació locals i comarcals. Aquesta problemàtica va tenir un fort ressò mediàtic. A més a més, des de la Plataforma es va escriure un manifest en el qual es demanava el tancament de la discoteca i la lluita contra el feixisme. Moltes entitats, partits polítics i col·lectius de Manresa van donar-hi suport i van signar-lo. Tot i que l’Ajuntament ja tenia coneixement de les agressions que s’estaven produint les nits dels dissabtes a la RENFE, les firmes es van presentar davant el regidor de llicències, el Sr. Ignasi Perramon; i davant el mateix alcalde de la ciutat, el Sr. Jordi Valls.
L’equip de govern de l’Ajuntament es va comprometre a fer tancar la discoteca; tot i que el què motivava el tancament era l’incompliment de la legalitat administrativa.
Amb la clausura de la discoteca es tancava un trist episodi caracteritzat per la violència; violència que van patir molts ciutadans i ciutadanes de Manresa i de la comarca.

Mesos després del tancament, 7 persones van ser denunciades per Pont Aeri i acusades d’un delicte continuat d’injúries i calúmnies amb publicitat. D’aquestes 7 persones, hi ha 3 persones del diari Regió 7, 2 persones de la revista El Pou de la Gallina i 2 persones més de la Plataforma Antifeixista.
Després que la jutgessa prengués declaració als 7 encausats/des, aquesta va decidir tirar endavant amb el procés judicial. Els advocats van presentar un recurs de reforma davant el Jutjat Penal nº 3 de Manresa el qual va ser desestimat i després; un recurs d’apel·lació davant l’Audiència Provincial de Barcelona, el qual també va ser desestimat.

Finalment, la judicatura portarà 7 persones a judici pel sol fet d’haver fet ús de la llibertat d’expressió mitjançant la qual es van denunciar uns fets emmarcats dins la violència feixista i les actituds xenòfobes d’uns individus, clients setmanals de la discoteca Pont Aeri.
El judici se celebrarà a Manresa durant els dies 2 i 3 de febrer. Els acusats i acusades afrontaran una petició de l’acusació de 2 anys de presó i un milió d’euros d’indemnització.

Alerta Solidària demana el suport i la solidaritat d’entitats, col·lectius, organitzacions, etc... dels Països Catalans per tal de demanar l’absolució dels encausats/des.

Països Catalans, gener de 2005

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
31 gen 2005
Alerta Solidaria demana solidaritat amb el personal de Regio 7?

Quina solidaritat ha mostrat aquest mitja, i les persones que el representen, envers els moviments socials i altres repressaliats?

No dic amb això que els hagin de jutjar ni multar i menys engarjolar, però siguem consecuents si us plau.
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
31 gen 2005
estic totalment d'acord k aquestes discoteques son un niu d fexistes i de nazis, molts d'ells violents i tot això, jo ho sé, ja k sóc habitual d'aquetes discoteques. Es una cosa k es pateix en silenci, ser independentista, ser antifeixista i estar envoltat d'energumens....
Tot i això aprofito per demanar k no s'identifiqui amb tanta felicitat la maquina amb els nazis, k a mi el k m'agrada es la musica i com jo molts, som la majoria silenciosa, els k no fem soroll, els k anem, ens ho apssem d puta mare i tornem a casa a dormir. Si ens tanquessin les discoteques ens kdariem sense llocs per anar d festa, i no es sollucionaira el problema dels joves neonazis.

Solucions? nidea, pero criminalitzar gratuitament a les discoteques no l'és. La policia tpc, ja k ja sabem d part d ki estan.
(m'han tocat els collons mil vegades, pero kuan hi ha hagut alguna baralla misteriosament no han passat per davant d la disco)

Potser part d la culpa es deixar entrar a ala gent amb samarretes feixistes, la direcció vol fer calers i no mira kins clients té. Error. Potser s'hauria d mirar k ningú portés simbols nazis (la seva apologia es delicte) i coses d'aquestes.

En fi, tb hi ha uns maquinerus k no tenim res a veure amb els energumens i k els patim cada cap d setmana.
Per si serveix d'alguna cosa jo sempre parlu en català (i no soc l'unic) quan vaig a discoteques d'aquestes (bé de fet a totarreu), jo he cantat els segadors en mig del chasis (davant la extranya mirada d més d'un) amb gent k no coneixia d res. Amb això vull dir k sisplau no generalitzem k sempre ens equivoquem.

Per cert, al xque casi semrpe tot el k dieun dsd la cabina es en català, i els cartells k hi ha per la discoteca tb stan en català.
A part d ser l'única k té un cartell a l'entrada bén visible k prohibeix l'entrada amb simbols feixistes i k incitin a la violencia. Només amb aquests petits aportaments l'ambient es força diferent k a les altres. Deu ser k la gent d girona es molt millor k la d bcn, coses k passen.
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
31 gen 2005
Los sitios donde se permita que vayan subnormales a hacer apología del nazismo, que los cierren.
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
31 gen 2005
d totes maneres intentem k no hi hagin nazis, i apliquem la normativa. Jo vull seguir disfrutant de la musica, k en aquest cas no té ideologia ni res, serveix només per pasar-ho bé.
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
01 feb 2005
Osti, potser ens trobem amb el mateix problema que el Nietchsze... ell no era nazi però... quina culpa va tenir ell de caure-li bé a eixa rècua d'animals???...
A mi no m'agrada ni de lluny Pont Aeri, apart que ací a Castelló de xolos, feixistes i desgraciats de similar calanya els tenim per tot arreu i no cal anar a cap discoteca, però la música i la festa no s'haurien de mesclar amb la política, que de gustos n'hi han molts.
Ara bé, als nazis per mi que els matin a tots sense fer ni soroll, no siga cosa que fem màrtirs i la caguem...
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
01 feb 2005
juas,kuantas gilipoyeces toy leyendo aky.
Pont Aeri no es un nido de nazis y fascistas,xq no los ahy,.lo se xq yo voy cada sabado noche.

Los dueños de Pont Aeri sn totalmente contrario a los movimientos nazis y fascistas y los q vamos tmb.
Ese tipo de gente,no se les deja entrar al pont aeri,q lo sepais.

.
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
02 feb 2005
yee paletoss ke no sabeis ni lo ke deceis hacer caso al loko
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
03 feb 2005
Como dice el loko, los dueños de Pont Aeri son contrarios del fascismo, las camisetas con apologia fascista estan prohibidas, incluso camisetas con apologia a los nacionalismos.
Vale entre asistentes hay gente con esa ideologia, pero tb hay raperos fachas i rockeros faxas i no els cerramos ni locales ni les cancelamos conciertos.
Pq tanta persecucion a los makineros? la gran mayoria solo keremos salir de fiesta el fin de semana y pegarnos un festival y volver a casa, eske es un delito que nos guste ir a Pont Aeri?
Aqui veo que se dice muxas cosas malas, pq no hablais de que el dia 14 de enero Pont Aeri hizo una sesion benefica para el sudeste asiatico y que toda la recaudacion fue donada a la cruz roja?
Las cosas buenas que hacemos no sabeis verlas?
No nosotros solo nos veis como una panda de salvajes agresivos y de ideas fascistas y nazis, fijaos un poco y luego hablad, pq yo por ejemplo soy republicano, asi que de faxa nada...
que faxas hay por toa la calle no solo en las discotecas de makina.
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
06 feb 2005
Como podeies decir que ser independentista es pateix en silenci cada dia sois mas hipocritas como vais a patir en silenci si lo teneis todo medios dinero educacion politica, esas discotecas las frecuentan jovenes de estetica skinhead pero ni mucho menos lo son, ya que las drogas y lo que fuman por su condicion de skin no lo deverian de hacer, mas que nazis o skinheads es preferible que los llameis "pelaos"
ante todo los mas fascistas de todos sois vosotros que quereis inponer vuestras ideas separatistas.
fe/falange catalunya
nota: os lo explico ya que muchos no teneis ningun tipo de argumento;no tiene nada que ver fascismo con falangismo ya que nosotros somos democraticos republicanos y nacional sindicalistas.
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
10 feb 2005
Jo, sincerament, no entenc gaire de política, i la veritat es que m'importa poc quina ideologia tingui cada persona... però sí que sé que la música que es posa en aquestes discoteques no tenen ideologia alguna i que la gent sol generalitzar molt.
Totes les persones que anem a aquests locals, en aquest context a Pont Aeri, no som feixistes, racistes o simples dements mentals violents que escolten soroll com molts de vosaltres penseu.
Com han dit per aquí, feixistes els trobareu tant en els grups dels raperos, com dels pijos o fins i tot en algú que no porti una estética específica d'una tribu urbana.
Pont Aeri també té tots els cartells en català i tota la informació la dóna en català.
Estic cansada d'aquests tipus de comentari, abans d'opinar d'una cosa informeu-vos i opineu llavors.
I si us baseu en els incidents que un grup de incivilitzats creen en el tren, doncs demaneu més vigilància en els trens, però no demaneu que tanquin la discoteca perque, apart que així no s'arregla el problema del feixisme, esteu tancant un lloc de diversió i entreteniment per a gent que només vol passar una estona de festa.
UNITED HARDCORE AGAINST RACISM & FASCISM
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
10 feb 2005
ta claro cerrando no solucionamos nada, solo le kitais el sitio de diversion a un sector importante de la ciudadania, k solo buscamos salir a pasarlo bien con la gente k keremos y olvidar las penas de nuestro dia a dia, asi que porfavor no nos kiteis nuestra forma de vida, pues nosotros no atacamos a la vuestra ni intentaremos prohibiros conciertos nic erraros locales de house i paxanga.

Tata sinis tienes toa la razón en to jejeje
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
10 feb 2005
Lo ke aveis exo cn le Pont Aeri Manresa,a sio un injusticia,no podeis exar todas la culpas al pont aeri,de las pelas y destrozos q acia la gente en Manresa.
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
15 feb 2005
vaya tela solo sabeis q echar las culpas a lo primero q piyais prefiero estar en el pont q no en una puta mierda d pachanga cn toda la mierda cn lo salidos q s lian a ostias por cualkier gilipollez q ni si kiera van a escuchar la musika pq no tienen ni gusto no saben ni lo q les gusta enga...
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
15 feb 2005
vaya tela solo sabeis q echar las culpas a lo primero q piyais prefiero estar en el pont q no en una puta mierda d pachanga cn toda la mierda cn lo salidos q s lian a ostias por cualkier gilipollez q ni si kiera van a escuchar la musika pq no tienen ni gusto no saben ni lo q les gusta enga...
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
15 feb 2005
io voi kasi kada fin d semana po no decir kada finde i els pont no es lo k dice aki esta gente no save lo k dice enga ia!!! el pont es mejor k esos antros onde ponen house del guarro, no save lo kse dice la gente esta no pk vaiamos kn al kabeza rapa i komo nos guata ir somos nazis ai pensamientos i pensamientos...! VIVA EL PONT I VIVA LA GRAN FAMYLIA!!!!!!!!!!!
Re: Comunicat d'Alerta Solidària: Pont Aeri
11 ago 2005
Haciendo caso omiso al comentario de la nena puedo deciros abiertamente que yo si he ido al "Pon".No soy "rapada" y ni tan siquiera "faxa".El hecho de que 4 niñatos atontados defiendan una ideologia la cual muchos ni conocen, no os da derecho a meternos a todos en el mismo saco...Yo disfruto como loca bailando la makina y el hardcore toda la noche.Esos comentarios de que aguantan la musica esa xq van drogados...¿Es que en otras discotecas con ambientes totalmente distintos no la hay tambien?.
Venga va...Si yo bailo la reversión de Els Segadors en makina, no es xq sea un Faxa o un Nazi unineuronal, sino una persona a la que al igual que su grupo, disfruta ese sonido y ritmo tan diferente a muchos otros ¡¡que tambien podemos bailar!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more