Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Censura a l'ajuntament de Terrassa: Terrassa is diferent, article d'opinió de la CUP
30 gen 2005
âDEMOCRÃCIA: TERRASSA IS DIFFERENTâ? (opinió - CUP Terrassa)
Publicat el 28 de gener de 2005 - 11:47 PM

Des de la Candidatura dâUnitat Popular (CUP) de Terrassa hem de lamentar un altre cop la negació de la paraula al Ple de lâAjuntament.
Complint amb tots els preceptes establerts pel reglament de lâAjuntament, aquesta vegada seâns ha negat la possibilitat del que altres CUPs ja en fet en diversos ajuntaments catalans: presentar una moció per a demanar el posicionament en contra de lâanomenada Constitució Europea.

Si bé el reglament de funcionament dels Plens no és un reglament que considerem democràtic (perque lâúnic que fa és posar traves a la possibilitat de les persones dâintervenir-hi enlloc dâanimar-hi), hem complert amb els tràmits que exigeix (terminis, formularis, intermediacions...) per a poder entrar la nostra proposta.

Tot i haver complert amb els seus passos, no seâns ha permès entrar la moció. Cal recordar que pel fet de no tenir representació al Consistori, com a partit polític no podem formular cap mena de petició ni acció al Ple. Ens ha calgut, un cop més, entrar la proposta de moció a través del Casal Independentista âCan Pingàsâ?.

Tanmateix, ha sorgit un nou obstacle: âmotius de formaâ?. Però no ens enganyem, ja ens han impedit dâentrar mocions i propostes al Ple dâaltres vegades. Algunes vegades ens nâhem sortit, i sense variar de metodologia. Això ha fet més palès que ha estat la voluntat política la que ha decidit en cada cas si allò que voliem dir âtocavaâ? o no. Ãs a dir, un cas clar de Censura política.

Així doncs, malgrat que el govern espanyol és públic i notori que fa dies que ha començat la campanya pel âSíâ?, a nosaltres no ens deixen debatre sobre la qüestió (i això que el Fòrum era per a dialogar, que sâha celebrat â25 anys dâajuntaments democràticsâ?...). Davant dâaixò, el âtripartitâ? sâha comporat com el que és: el âmonopartitâ?. Els comparses del PSOE (ICV i ERC) un cop més han fet el que el PSOE els ha marcat. Dâacord amb la seva posició favorable a la Constitució Europea (i contrària, doncs, als drets dels Pobles i dels i les treballadores), els dos socis menors han callat un cop més (malgrat estar oficialment en contra dâaquesta). Curiosa manera dâoposar-sâhi.

Sols ens resta dir que amb el referèndum del 20 de febrer (referèndum que, per cert, no serà vinculant... [!]) ens hi juguem molt. Ens hi juguem la pervivència com a poble, el futur de les dones, el respecte i la preservació del medi i la dignitat com a classe. Per això i perque estem per una Europa dels Pobles i dels i les treballadores el 20 de febrer direm NO a la Constitució Europea.

CUP Terrassa

This work is in the public domain
Sindicat