Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : altres temes
La Plataforma dels Països Catalans contra la constitució europea es presenta ofialment a Manresa
30 gen 2005
La secció manresana de la Plataforma va preparar per ahir divendres dia 28 la seva presentació pública. L'acte va servir per a exposar els motius del NO a la constitució europea així com explicar què és la plataforma i les activitats previstes fins el dia 20 de febrer. Adam Majó membre de la CUP de Manresa (col·lectiu adherit a la Plataforma) i Francesc Tubau membre de la Plataforma els Països Catalans Contra la Constitució Europea en van ser els protagonistes.

Majó va recalcar la importància de mobilitzar-se en una qüestió com aquesta que, si bé és en el seu contingut pràcticament desconeguda per la població «pot significar un retrocès en política social important». Va remarcar també el perjudici que el tractat pot significar per a les aspiracions nacionals dels catalans.

Tubau va fer un repas més exhaustius de les raons del NO. Va destacar els principals motius per a oposar-se a un tractar del qual el «el procés d'elaboració ha estat antidemocaràtic i també consagra unes institucions antidemocràtiques, tractat que a més serà pràcticament imposible de modificar». Va destacar també el fet que «no reconeix els drets nacionals i lingúistics dels pobles sense estat». Tubau va fer també una crítica al fet que la Constitució apareixi com una eina agressiva als drets socials i dels treballadors així com amb els treballadors immigrants. Finalment va explicar el caràcter militarista de la mateixa, i la poca garantia que oferia per a la conservació del medi ambient.

L'acte va aporfitar per a emplaçar a la participació dels manresans als propers actes previstos per la Plataforma del que va destacar el del divendres 11 de febrer amb la «Rebuda» popular a Zapatero, Chirac i Schroeder en l'acte que pretenen fer a Barcelona i en la MANIFESTACIÓ que es preveu molt concorreguda convocada per l'endemà dissabte 12 de ferber a les 5 de la tarda a la Plaça Universitat de Barcelona. Per la seva banda Adam Majó va recordar que el mateix dia 12 al migida la Plataforma a Manresa convoca concentració «Contra la Constitució» a les 12 del migdia a la Plana de l'Om.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat