Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Prats de Lluçanès es declara municipi antifeixista
30 gen 2005
L'Ajuntament de Prats de Lluçanès es va declara municipi antifeixista el passat 30 de desembre, on la unanimitat dels regidors van votar a favor de la proposició. L'acord municipal proposa diferents mesures per a lluitar contra els comportaments feixistes i de denúncia dels mateixos. (vegeu-ne a continuació el comunicat de premsa complet)

COMUNICAT DE PREMSA

El ple de lâajuntament de Prats de Lluçanès, reunit el passat 30 de desembre del 2004, va aprovar, per unanimitat dels seus membres, la següent moció:

Per declarar Prats de Lluçanès municipi antifeixista

Darrerament, sâhan produït un seguit de fets que han posat damunt la taula una realitat persistent però que massa sovint ha quedat dissimulada com són les accions i agressions de caire feixista existents en la nostra societat nacional.

Dâentre aquests fets, cal destacar per la seva gravetat, la mort, després de tres mesos en coma, del jove membre del moviment okupa, Roger, apunyalat per un grup de nazis provinents de diferents indrets dels Països Catalans durant la passada Festa Major de Gràcia (Barcelona).

Altres actes sâhan dut a terme, afortunadament amb conseqüències menys greus, en diferents indrets de la comarca dâOsona i altres poblacions del nostre país: Sant Julià de Vilatorta, Tona, Manlleu, Barcelona, València, Girona, Castellar del Vallès...

La creació i entrada en algunes institucions de grups feixistes com la Plataforma x Catalunya, les manifestacions i actes de caire racista són altres expressions dâaquest mateix fenomen que van sorgint arreu del territori.

La presència de joves nazis o la manifestació pública dâodi racial que constaten i pateixen alumnes i professorat en molts centres de secundària, també de les comarques que ens envolten.

Les actuacions de grups al voltant de clubs esportius, especialment de futbol, desqualificant esportistes per ser dâun o altre color de pell, o destruint equipaments amb una clara voluntat de generar odi i por al seu voltant, com sâha pogut veure darrerament en els mitjans de comunicació.

En un moment en què es treballa per recuperar la memòria històrica que el feixisme va intentar enterrar en les tombes i fosses on hi ha els cossos de les persones que van lluitar contra lâautoritarisme dâaquells règims; quan a lâAmèrica del sud malden per aclarir els fets i les actuacions dels dictadors feixistes.

LâAjuntament de Prats de Lluçanès acorda,

1. Denunciar tots els actes dâaquest caràcter que es puguin produir en el municipi, en la comarca o arreu.
2. Declarar Prats de Lluçanès âMunicipi antifeixistaâ?.
3. Treballar per eliminar tots els comportaments i expressions de caire feixista, a partir de la informació, la difusió de les idees de solidaritat, justícia i llibertat, i de lâeliminació de símbols, monuments i altres expressions públiques que enalteixin el feixisme.
4. Donar a conèixer testimonis i desenvolupar iniciatives al si de la comunitat educativa i del conjunt del poble de Prats de Lluçanès que evidenciïn la base real del comportament i dels objectius del feixisme
5. Continuar treballant per a la recuperació de la memòria històrica vinculada a les conseqüències de lââ?Alzamientoâ? franquista i les seves aliances amb el feixisme europeu liderat per Hitler i Mussolini: homenatge al President Companys, exigència del retorn dels Papers de Salamanca; dignificació de la memòria de les persones afusellades i mortes durant la Guerra Civil; recuperació de la dignitat per a les persones repressaliades pel franquisme...
6. Personar-se com a acusació particular en aquells casos que poguessin afectar persones de Prats de Lluçanès, de la comarca del Lluçanès, o excepcionalment dâaltres indrets per la singularitat del cas.
7. Demanar una especial atenció a aquests grups per part de les institucions catalanes i dels Mossos dâEsquadra.
8. Fer arribar aquests acords als ajuntaments del Lluçanès amb la demanda concreta que sâhi adhereixin; als Consells Comarcals dâOsona, el Bages, el Berguedà i el Ripollès perquè lâaprovin i la facin arribar als municipis de les seves demarcacions respectives; al Parlament de Catalunya, a la presidència de la Generalitat de Catalunya; a la presidència de la Generalitat Valenciana.
9. Fer arribar aquest acord, especialment, als ajuntaments de Castellar del Vallès, de Tona, de Sant Julià de Vilatorta, de Manlleu, de Sant Vicenç de Castellet, de Torelló i del districte barceloní de Gràcia.
Prats de Lluçanès (Lluçanès), 30 de desembre del 2004
Ajuntament de Prats de Lluçanès, Lluçanès, gener del 2005

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prats de Lluçanès es declara municipi antifeixista
31 gen 2005
Moltes gràcies !!!!!!!!!!. Això és exemplar , perque heu passat a l'acció , és una mostra de que no us tapeu es ulls com la majoría de gent , perque el feixisme pot sortir de qualsevol i en un moment donat , i és una lluita diària i de cadescú el poder viure col-laborant i No competint.
* Salut i Agroecología !!
Sindicat