Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
PERILL DE DESALLOTJAMENT a la vivenda okupada "Cal Motxo" de Mataró
28 gen 2005
PERILL DE DESALLOTJAMENT a la vivenda okupada "Cal Motxo" de Mataró. Al cartell apareixen alguns dels actes en solidaritat amb "Cal Motxo"
cartell.jpg
PUMSA ESPECULA. NO AL DESALLOTJAMENT DE CAL MOTXO!!!
Desde l'agost passat, un grup de joves vam okupar una casa buida, propietat de l'empresamunicipal PUMSA, situada al carreró nº26 a l'illa anomenada de Can Cruzate. A aquesta illa que es troba entre la Pl.Gran i la Pl. de l'Ajuntafems ja fa temps que el PS(?)C(?) de Mataró hi té posat l'ull a sobre. S'ha dedicat durant un munt d'anys a anar comprant varis edificis i a exercir "mobbing" contra els que encara hi viuen per tal que marxin.
A la mateixa illa hi ha altres cases que PUMSA i l'Ajuntafems mantenen en desús permetent que es degradi, posant en perill la integritat dels que hi vivim i dels veïns i veïnes del centre.
Nosaltres pensem, que per sobre del dret d'un propietari a mantenir en desús una casa i deixar-la per les rates i la porqueria, hi ha el dret a un habitatge digne per tothom. És per això que davant la manca d'alternatives que ofereix el govern municipal, catalanista i d'esquerres (??!) davant la impossibilitat de trobar pis, amb els sous de miseria que ens paguen vam optar per l'acció directa. Lluitant per aconseguir el que les lleis ens neguen. Per la seva banda PUMSA, una empresa amb suposada vessant social, tot i no tenir cap pla aprovat per la illa de Can Cruzate ha optat per denunciar-nos. No ens han ofert cap alternativa, només pretenen que marxem, per tal de deixar la casa buida com ja estava abans que nosaltres l'okupéssim.
Nosaltres, amb l'okupació de cases i edificis buits i abandonats posem sobre la taula un problema -el de l'habitatge- que efecta de forma molt greu a la majoria de la societat. Un problema davant el qual les diverses administracions, només llencen paraules al vent i engeguen polítiques d'aparador (les quatre torres) amb una mà, mentre que amb l'altre recullen els diners que els reporten les operacions urbanístiques i que serveixen per continuar inflant les seves butxaques alhora que es situen del costat de constructors i especuladors.

L'Arcadi Vilert, PUMSA, i el tripartit municipal volen optar per la via repressiva, posant el cas en mans de la (in)justícia, perquè qualsevol matí ens llevem amb les porres dels mossos davant dels nassos. Nosaltres els diem, que no ens pensem quedar de braços creuats i els fem responsables del que pugui passar a partir d'ara. Si hi ha desallotjament tampoc serà el final!!!

El conflicte continua obert i mentre la situació en el dia a dia es mantingui com fins ara, on la precarietat és el nostre pa de cada dia, continuarem lluitant i resistint per construir alternatives a aquesta no-vida que ens imposen els poderosos.

Esperem no estar soles i comptar amb la complicitat i les forces de tots aquells i aquelles que desde diversos àmbits i amb diferents mitjants lluitem per fer d'aquesta ciutat i món un lloc millor per viure.

DE CAL MOTXO NO MARXEM, US HI ESPEREM .
CAP DESAL LOTJAMENT ATURARÀ L 'OKUPACIÓ.
Mataró, 21/1/2005

Estigueu alerta davant noves convocatòries.
CONCENTRACIÓ SOLIDÀRIA
16/Febr. 11h.
Davant dels jutjats de Mataró
Hi haurà esmorzar per la penya.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: PERILL DE DESALLOTJAMENT a la vivenda okupada "Cal Motxo" de Mataró
29 gen 2005
Solidaritat des de Vilassar de Mar!

No hi han presons no hi han lleis que dessallotgin els nostres somni!
Sindicato Sindicat