Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Auzchwitz, antecedents i continuació (original en català i traducción al castellano)
28 gen 2005
El seixantè aniversari de l'alliberament d'Auschwitz ens hauria de portar a reflexionar sobre com va ser possible aquella barbàrie.
Res va venir de cop. Abans hi havia hagut la cruel Revolució Russa, l'immoral Tractat de Versalles, una República dita de Weimar totalment impotent per evitar que nazis, comunistes i fins i tot socialistes es matessin pels carrers i un sinistre pacte germanosoviètic amb clàusules secretes per repartir-se Estats sobirans com els pirates es dividien les despulles dels vaixells capturats.
Mentrestant, una part de l'Europa democràtica posava en relleu que a Itàlia els trens arribaven a l'hora, evitant veure l'ús de les porres i de l'oli de ricí, o l'assassinat del diputat socialista Giacomo Matteotti.
Allò mateix no pot tornar. Però passen barbaritats que no sabem on ens poden conduir. Algunes són conegudes de tots: indiferència o desig que es fracassi en la creació d'un Iraq democràtic, despreocupació per la proliferació nuclear, etcètera.
Altres fets són més discrets i passen desapercebuts. Per exemple, el foll increment de l'antisemitisme i del racisme a França o el retorn de l'autocràcia a Rússia. Això darrer havia d'anar necessàriament acompanyat de la recuperació de l'antisemitisme. Havia estat fort sota el tsarisme i va perdurar sota el comunisme.
Ha estat a Rússia on vint diputats acaben de fer públic un manifest denunciant la força dels jueus i el gran problema que, segons aquells diputats, això representa per al futur del país.
Els promotors del pamflet no són membres de cap partit que es declari feixista. Els quinze diputats que en van prendre la iniciativa són del Partit de la Pàtria, creat per l'entorn del mateix Putin. Quatre que s'hi han afegit són diputats del Partit Comunista Rus.
Per tant, és un escenari diferent. En els anys vint i trenta també hi va haver un escenari que es va considerar pintoresc i innocu. Molts es van pensar que acabaria en un foc d'encenalls. Però va ser un immens foc de forn crematori per a milions persones.
Durant anys he volgut entendre-ho, no pas perquè mai imaginés que s'hi podia trobar alguna excusa, sinó per poder ajudar a tallar el mal a la seva arrel. Ara sembla que queda molt per fer, en una Europa on grans temes queden submergits en petiteses politiqueres. En això ja estem com en el nostre pitjor passat.
....
Auschwitz, antecedentes y continuación - Alfons Quintá

El sexagésimo aniversario de la liberación de Auschwitz nos debería incitar a reflexionar sobre como fue posible que se perpetrase aquella barbarie.

Nada vino de sopetón. Antes había tenido lugar la cruel Revolución Rusa, el inmoral Tratado de Versalles, una República llamada de Weimar totalmente impotente para evitar que nazis, comunistas e incluso socialistas se mataran por las calles y un siniestro pacto germano-soviético con cláusulas secretas para repartirse Estados soberanos como los piratas se dividían los despojos de los barcos capturados. Mientras tanto, una parte de la Europa democrática ponía de relieve que en Italia los trenes llegaban a la hora, evitando ver el uso de las porras y de el aceite de ricino, o el asesinato del diputado socialista Giacomo Matteotti. Esa misma situaciónno puede volver. Pero pasan barbaridades que no sabemos dónde nos pueden conducir. Algunas son conocidas de todos: indiferencia o deseo que se fracase en la creación de un Iraq democrático, despreocupació por la proliferación nuclear, etcétera. Otros sucesos son más discretos y pasan desapercibidos. Por ejemplo, el loco incremento del antisemitismo y del racismo en Francia o el regreso de la autocrácia en Rusia. Esto último debía ir necesariamente acompañado de la recuperación del antisemitismo. Fue muy fuerte bajo el zarismo y perduró bajo el comunismo. Ha sido en Rusia dónde veinte diputados acaban de hacer público un manifiesto denunciando la fuerza de los judíos y el gran problema que, según aquellos diputados, esto representa para el futuro del país. Los promotores del panfleto no son miembros de ningún partido que se declare fascista. Los quince diputados que tomaron la iniciativa son del Partido de la Patria, creado por el entorno al mismo Putin. Cuatro más que se han añadido con su firma son diputados del Partido Comunista Ruso. Por lo tanto, se trata de un escenario diferente. En los años veinte y treinta también hubo un escenario que se consideró pintoresco e inocuo. Muchos creyeron que acabaría en nada, en mucho ruido y pocas nueces, en fuegos de artificios. Pero fue un inmenso fuego de horno crematorio para millones personas. Durante años he querido entenderlo, no porque nunca imaginara que se podía encontrar alguna excusa, sino para poder ayudar a cortar el mal a su raíz. Ahora parece que queda mucho por hacer, en una Europa dónde grandes temas quedan sumergidos en pequeñeces politiqueras. En esto ya estamos como en la situación de nuestro peor pasado.

Nota: Publicado en el Diari Avui de Barcelona 28-01-2005.
Traducción del catalán de Es-Israel.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Auzchwitz, antecedents i continuació (original en català i traducción al castellano)
28 gen 2005
Auzchwitz es Gaza,
fill de puta.
Re: Auzchwitz, antecedents i continuació (original en català i traducción al castellano)
28 gen 2005
si auschwitz es gaza, catalunya es la lluna...
Re: Auzchwitz, antecedents i continuació (original en català i traducción al castellano)
28 gen 2005
I tú Antihumá sionista un "negacionista" de l'Holocaust Palestí,perpetrat per l'Estat Terrorista d'Israel.(Tu si que ets a la lluna)
Sindicato Sindicat