Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Palomino en contra de la Constitució Europea
27 gen 2005
Oriol Grau, actor, director i professor de la URV
147982130.jpg
Votaré no a aquesta Constitució europea perquè durant el seu procés d’elaboració ha patit un greu dèficit democràtic. Perquè perpetua el poder dels estats en detriment del poder dels ciutadans. Perquè imposa la privatització de la seguretat social, l’educació i els transports, entre altres serveis i empreses públiques (art. III-122, art. III-166) que ja no apareixen com a serveis públics, sinó com a 'serveis econòmics d’interès general'.

Votaré no a aquesta Constitució europea perquè sustitueix el dret al treball pel dret a treballar (art. II-75), i redueix a la seva mínima expressió la protecció contra els comiats, l’atur i l’exclusió, el dret a una pensió de vellesa i el dret a un habitatge.

Votaré no a aquesta Constitució europea perquè no assegura la igualtat de gèneres (art. III-116).

Votaré no a aquesta Constitució europea perquè potencia una mà d’obra adaptable i perquè la temuda flexibilitat tindria rang constitucional (art. III-203).

Votaré no a aquesta Constitució europea perquè subordina la Unió Europea a l'OTAN i imposa augmentar la despesa pública militar (art. I-41).

Votaré no a aquesta Constitució europea perquè estableix que el poder financer (Banc Central Europeu) està per damunt del poder polític i la democràcia.

Votaré no a aquesta Constitució europea perquè menyscaba els drets socials i laborals adquirits a Europa després de segles de lluita.

I votaré no a aquesta Constitució europea perquè no reconeix el meu país ni la meva llengua.

Per aquestes i altres raons, votaré que no vull que aquesta Constitució determini com serà la meva vida d’ara endavant
Mira també:
http://www.vilaweb.com/especials/especial906744.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Palomino en contra de la Constitució Europea
27 gen 2005
ziu, ziu, la constitucion no me mola !!!
Sindicato Sindicat