Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: antifeixisme
27 de Gener: Recuperem la memòria històrica. Concentració Antifeixista a Gramenet de Besòs
27 gen 2005
Avui dia 27 de gener de 2005 fa 66 anys que entraren les tropes franquistes a la ciutat, Santa Coloma de Gramenet (Gramenet del Besòs a leshores).

19h Concentració antifeixista. Plaça de la Vila
<M> L1 Santa Coloma
Comunicat de la Comissió 27 de Gener
vers la realització de les IIs Jornades Antifeixistes

Per segon any consecutiu la Comissió 27 de gener, integrada per diverses entitats, organitzacions i persones de Santa Coloma de Gramenet, organitzem unes jornades antifeixistes degut a lâentrada fa 66 anys de les tropes franquistes a la ciutat, el dia 27 de gener.

Els actes que es realitzaran seran els següents:

23 de gener: el grup Democràcia Participativa - ARA!, dins les Matinals de Turisme Social que realitzen a la ciutat, el proper diumenge tractaran la temàtica de: âLa ciutat antifeixistaâ?. La matinal serà conduïda per lâhistoriador local Juanjo Gallardo. Lâacte començarà a les 11h a la Plaça de la Vila.

27 de gener: Com a data clau, en ser el dia exacte de lâentrada de les tropes franquistes a la ciutat fa 66 anys, la Comissió 27 de Gener convoquem una concentració antifeixista sota el lema: âRecuperem la memòria històricaâ?, el proper dia 27 a les 19h a la Plaça de la Vila, per tal que les situacions de caire feixista que van ocórrer i vam patir no tornin mai més a passar i no caiguin en lâoblit.

Lâany passat dins aquest acte es realitzà un homenatge a totes i tots aquells que van lluitar contra el feixisme i van caure en combat, o bé van patir la repressió del règim feixista. Aquest any, el 27 de gener de 2005, es retrà un âHomenatge a la UJAâ? (âUnión de Juventudes Antifascistasâ?) amb la lectura dâun manifest.

Per últim, i per segon any consecutiu teníem previst de realitzar les IIs Jornades Antifeixistes dissabte 29 de gener. Després de restar un mes en espera de resposta per part de lâajuntament per a la cessió dels espais adients per a la realització de les jornades, i en no rebre resposta i, a més, de fer passar el temps, hem decidit dâaplaçar la realització de les IIs Jornades Antifeixistes per més endavant (data a concretar). Els motius pels quals sâha decidit lâaplaçament són que lâhaver estat esperant una resposta de lâajuntament ens ha fet perdre molt de temps inútilment i les jornades no es podrien realitzar tal com es tenien pensades, donat que faltarien coses per concretar i enllestir; a més, lâhaver restat a lâespera dâuna confirmació ha endarrerit molt de temps la difusió dels actes i, per tant, si sâhagués decidit de tirar endavant les jornades no hi hauria hagut una resposta com lâesperada.

Amb tot això, volem demanar disculpes a tothom qui sâhagi vist perjudicat per lâaplaçament de les IIs Jornades Antifeixistes. Tot i això, volem dir també que tot i lâintent de fer-nos callar la veu en no donar una resposta immediata volem deixar clar que tot i la repressió, la manca de llibertat, el fer passar el temps...no ens faran callar! I avancem que les IIs Jornades Antifeixistes de Gramenet de Besòs, nom de la ciutat a la República, es realitzaran en unes altres dates a concretar, per a les quals sereu informats amb el temps adient.

Des de la Comissió 27 de Gener amb la realització dâaquests actes volem recuperar la història, per a que tot allò que va passar fa anys, segles...no caigui en lâoblit, per a que el feixisme que es va viure a la nostra terra no sâoblidi i evitar que torni a passar. Tot i això, creiem que aquell feixisme que es va donar, encara no ha desaparegut...avui en dia, encara continua entre nosaltres. Tota aquells i aquelles que avui sâamaguen darrere lâesfera de la âdemocràciaâ?, són les filles i els néts dâaquells que ens varen fer patir durant molts anys.

El feixisme actual sâamaga rere la paraula â?democràciaâ? per tal de no fer-se veure, però les seves accions són ben presents en el dia a dia...repressió, retallada de drets, imposicions...Tot això és demostrat, per exemple, en deixar campar lliurement a aquells qui mataren fa uns mesos a en Roger, jove antifeixista, les pallisses i controls realitzats pels cossos policials de lâEstat, com ara els actes que van passar fa uns dies a la porta del Casal Popular de Gràcia, o bé amb el conflicte racial que va haver aquí a la nostra ciutat fa uns mesos.

La lluita no pot parar...i com digué el poeta Vicent Andrés Estellés: âNo et limites a contemplar aquestes hores que ara venen, baixa al carrer i participa. No podran res davant dâun poble unit, alegre i combatiuâ?.

EL COMBAT ANTIFEIXISTA CONTINUA!

CONTRA EL FEIXISME, NI UN PAS ENRERA!

FEIXISME MAI MÃS!Comissió 27 de Gener

niunpasenrera ARROBA hotmail.com

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa