Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
un altre de l'imbècil del Barril
27 gen 2005
Però aquest tiu què pren? No és que repapiegi, no, és que se li ha girat el cervell!!! Li deuen haver promès una conselleria... potser la de la Tura, quan a ella la facin general...
ASSISTIM a la construcció d'una nova policia. Una policia que haurà d'estar integrada per l'atleta de decatló, el savi informàtic i el doctor en dret. I que detingui els dolents i doni confiança a tothom.


JOAN BARRIL

Com a consumidor de televisió sóc bastant fluix. Els informatius, els 30 minuts, alguna pel.lícula sense anuncis i també algunes sèries i al llit, que s'ha de matinar. M'agraden les sèries. Són una colla d'amiguets de ficció que solen venir a casa un cop per setmana i que em permeten somriure amb ells. He vist com els nois de Friends se'ns feien grans i he jugat a encertar el diagnòstic cada vegada que un pacient arribava a aquell niu de passions que és el servei d'urgències d'Hospital central. Però fa unes setmanes que estic fascinat per una de les millors sèries que se m'ha ofert des de la televisió gratuïta. Es tracta de Porca Misèria (TV-3, els dijous a la nit, o sigui, avui), una sèrie de l'actor Joel Joan, d'uns magnífics companys de repartiment i d'uns guionistes que prestigien aquesta professió. El títol de la sèrie respon a una porqueta vietnamita, neta, negra i juganera, que conviu com a mascota al domicili de la parella protagonista i que han batejat com Misèria.
Porca Misèria és una comèdia, però àcida. És cine urbà, però també cine de sentiments. És una concatenació de diàlegs, però també hi ha silencis. I és abans que res un panorama encertat de la selva en què ha de sobreviure la gent que està a la trentena i que han acariciat universitat i precarietat. Per a mi i la meva família Porca Misèria és una sèrie de culte. Tots callats a veure com passa la vida sabent que em provocaran en pocs minuts la riallada i la llagrimeta, la reflexió i l'aplaudiment interior per la feina ben feta.
En l'últim episodi de Porca Misèria, el personatge interpretat per l'actor Julio Manrique està en una bugaderia. Una noia li demana canvi. Necessita monedes per introduir-les a la rentadora. El noi, un magnífic seductor, s'ofereix a anar a buscar canvi. Es tracta d'una missió difícil. Ningú hi col.labora, ningú li dóna monedes a canvi del bitllet. Finalment compra una xina a un traficant i així aconsegueix canvi. Al tornar a la bugaderia, satisfet per la gesta, es disposa a fer-se un porro commemoratiu i a compartir-lo. Però ella treu una placa de mossa d'Esquadra i se l'emporta a la comissaria, davant la perplexitat del frustrat seductor.
L'escena no és únicament un gag. Fa dies que la Conselleria d'Interior publica uns anuncis en els quals apareixen homes i dones de menys de 35 anys dient que són advocats i mossos, que són químics i mossos. El desplegament de la nova policia no és únicament quantitatiu, també pretén ser qualitatiu. La policia del futur ja no serà un cos diferent i tancat, sinó una emanació de la societat. Si alguns professionals qualificats s'apunten a aquesta convocatòria, aconseguirem un bon substrat per a una millor eficàcia policial. Potser els temps de l'inspector Maigret s'han acabat i ara es va imposant el model Grissom, aquell canós personatge de CSI Las Vegas. O potser el que s'imposa ara és una policia respectuosa i valerosa que se sent emparada per una rereguarda de gran capacitació jurídica i tècnica. Una policia, en definitiva, amb la qual podríem coincidir en un ateneu o a la bugaderia.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: un altre de l'imbècil del Barril
27 gen 2005
Doncs a lo millor tampoc calia penjar aquesta noticia. Total pel que diu...
Re: un altre de l'imbècil del Barril
27 gen 2005
Sr. Barril,

Espero no coincidir mai amb un o una policia a una bugaderia ni a un ateneu. Per a mi un policia sempre serà un policia, sigui advocat o sigui el que sigui. Encara em fa més por un advocat que es posa a policia que una persona amb baix nivell formatiu, doncs aquell és (hauria de ser) més conscient de quina feina va a fer. En un món on la injustícia està feta llei, on les desigualtats socials cada cop són més marcades i per tant "les ràbies" dels i les oprimides és manifestaran de la forma més transgresora, la "professió" policia és la d'un "gos guardià" d'aqests sistema podrit, i això ho sap l'advocat, el paleta o qui sigui que entre a la policia (sinó ho hauria de saber).
Re: un altre de l'imbècil del Barril
27 gen 2005
TV3 realitza una tasca eficaç d'enmascarament del poder i de domesticació col.lectiva. Entre els molts objectius que té hi ha evidentment el de familiaritzar-nos amb una policia omnipresent, sofisticada, intensament reforçada, però pretesament propera al ciutadà i no vinculada a la seva funció repressiva real. La sèrie del Joel Joan, el cor de la ciutat sense cor, el que calgui... per tal de justificar el macrodesplegament en marxa.
Re: un altre de l'imbècil del Barril
27 gen 2005
Sí, això, el que calgui, també la ploma escollida de Joan Barril. La veu amable i obedient del seu amo.
Re: un altre de l'imbècil del Barril
27 gen 2005
la poli pega, pero al barril claro, los que corren son otros
Re: un altre de l'imbècil del Barril
27 gen 2005
Heu vist el capítol de Porca on surt la mossa.

La situació és la següent.

-L`Àlex va a la bugaderia perquè no té calsotets nets.

-Allà una noia -que en cap moment sembla policia- li demana canvi per la màquina. L'Àlex -que no desaprofita cap ocasió per intentar lligar-li dóna una moneda.

-L'Àlex s'adona que no té més monedes: només té un bitllet de 50€. Surt a buscar canvi.

-Ho prova a diversos comerços i ningú li dóna canvi.

-Finalment compra costo a un camell per aconseguir canvi.

-Torna a la bugaderia. Posa la màquina de rentar roba i es comença a fer un peta. Li ho ofereix a la noia.

-La noia li ensenya la placa -i malgrat ell s'ha enrotllat amb ella- el deté.

Conclusió: el punt de vista és malgrat els mossos semblin enrotllats i etc. etc. són tan policies com qualsevol policia. És a dir, que ja els hi pots fer favors, que no tenen cap problema per detenir-te quan t'estàs fen un porret.

Gràcies
Re: un altre de l'imbècil del Barril
27 gen 2005
breu apunt históric: els mossos van néixer com a cos de repressió i estava format en un inici el 17xx pels anomenats botiflers. ¿qui els va recuperar? CiU, els nazionalistes no indps
Re: un altre de l'imbècil del Barril
27 gen 2005
Jo avuí també he sentit en Joan Barril entrevistar en Joan Clos, i han dedicat uns quants minuts a la policia.
També en aquesta ocasió relacionaven policia amb democràcia i amb convivència, i en especial la guardia urbana (que deien només es dedica al transit).
Re: un altre de l'imbècil del Barril
28 gen 2005
proposo que fem un recompte de morts a mans dels mossos des de que estan patrullant els carrers.
Re: un altre de l'imbècil del Barril
28 gen 2005
Com tan bé ha dit el meu amic Joan Barril, la policia serveix per perseguir malvats delinqüents i protegir els negocis de la bona gent. La meva "família" l'aprecia molt i sap que sempre pot comptar amb un dels nostres guardaespatlles.
Re: un altre de l'imbècil del Barril
28 gen 2005
"Conclusió: el punt de vista és malgrat els mossos semblin enrotllats i etc. etc. són tan policies com qualsevol policia. És a dir, que ja els hi pots fer favors, que no tenen cap problema per detenir-te quan t'estàs fen un porret".

Aquesta és la teva conclusió, no la meva. No tan sols hi ha una conclusió. Jo no he vist el capítol, ni la sèrie. No m'intoxico amb aquesta merda, m'intoxico amb altres, però no amb aquesta. Pel que tu m'expliques em recorda el fastigós anunci oficial que hi ha al metro on surt un xavala i diu "fes-te mossa". Tinc ganes de passar per allí i afegir-hi "et guanyaràs el sou pegant als demés"
Gràcies, de res.
no entenc
28 gen 2005
no entenc perquè a en barril li fa tanta gràcia que surti a la tele una mossa que deté gent a la bugaderia.Suposo que ell deu tenir rentadora a casa.
per cert, encara que no he vist la serie, l'anecdota està basada en fets reals. A la total de cardedeu hi havia una mossa de paisà que demanava paper a la gent que para allà a fotre gasolina, cleques o menjar galetes. Si li donaves paper et demanava un canuto, si li donaves un canuto t'ensenyava la placa.
una mena de joc de pistes, suposo. es nota que els moss=s van començar tot=s de boy-scauts.
Sindicat Terrassa