Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
Tot és possible
27 gen 2005
Pengem una carta enviada avui al diari Levante en protesta pel nomenament de Josety com a assessor cultural del projecte fantasiós de la "Ciudad de las Lenguas". Animem a la gent que envie més cartes en protesta als mitjans locals i expresse així lliurement la seua opinió.
Gairebé tot, senyors. Quan encara les ments més sensibles en temes culturals ens recuperem del fet que el nostre benvolgut ex alcalde siga ara el futur encarregat de la fantasiosa âCiudad de las lenguasâ?, anomenen a lâil·lustre Josety, assessor dâaquest projecte. Quina genialitat!.

Després dâassistir atònits a la quasi canonització de lâex alcalde en la seua fugida per part dâalgun dels rigorosos mitjans de comunicació castellonencs i veure com, més atònits encara, és recol·locat al capdavant dâun projecte cultural que pretén difondre i promoure lâús de les llengües. A Castelló tot és possible, posen dins del lot a tota una eminència a nivell cultural com és el senyor Josety. I ens quedem tots com la xiqueta del miracle.

Recordem si cal, i faig una mica de memòria per a les ments amb més tendència a lâoblit, que aquests dos senyors són dos enemics declarats de la nostra llengua. Ãs a dir, del català amb la seua variant meridional que és el parlat a Castelló. I en aquest punt ve quan gairebé ens esclata el cervell a les persones que creiem en la racionalitat i la competència de les institucions a nivell cultural: com pot ser?

El senyor Gimeno va fer al final dels anys vuitanta una duríssima campanya des de la seua associació de pares contra lâensenyança del valencià (fet que demostra una clara estima cap a la nostra cultura). I hui per hui, el senyor Josety fa un ús gairebé diari al seu mitjà de comunicació de la seua âimparcialitatâ? i es manifesta clarament i contundentment a favor de la disgregació de la llengua catalana (un altra dosi dâamor cap a la nostra llengua), i es declara un admirador del dictador feixista Franco. A més a més, cal veure només lâús que es fa de la nostra llengua per part dâaquestes dues persones: cap.

Perplexos ens tenen cavallers, i més perplexitat ens té la societat castellonenca que, davant de fets així, mostra una certa indiferència. âOlé, olé y oléâ?. A Castelló tot és possible.

Jordi Cervera i Vidal
19007776R
Mira també:
http://www.altrecastello.com
http://www.altrecastello.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Tot és possible
28 gen 2005
Josety» va cedir 27 minuts del seu programa de televisió a Espanya 2000 en campanya electoral


El futur assessor de la Ciutat de les Llengües va considerar «defensables» les idees de la formació de ultraderecha

Levante de Castelló, Castelló

El comentarista de televisió José Luis Tirado Josety va concedir una entrevista de 27 minuts al president del polèmic partit España 2000, José Luis Roberto, en plena campanya electoral, a només quatre dies de les generals del 14 de març. L'entrevista, que no estava anunciada en la graella de la televisió local en la qual treballa el futur assessor de l'exalcalde José Luis Gimeno en la Ciutat de les Llengües, es va emetre el 10 de març en el transcurs d'un dels seus habituals comentaris polítics.

«AL que vullga parlar, aqcí mai se li va a negar. Sempre que hi haja respecte i no s'ofenga a ningú. El problema ve quan a algú no se li deixa parlar i se li jutja simplement pel que diuen els altres», va explicar Tirado en la presentació. El president d'Espanya 2000 va aprofitar la tribuna oferta pel comentarista per a llançar el seu missatge espanyolista, contra els «separatismes» que, al seu judici, persegueixen els partits nacionalistes, en defensa de la unitat d'Espanya i contra una presumpta «annexió als Països Catalans». El motiu central de l'entrevista va ser la immigració. Roberto va justificar l'eslògan del partit (Els espanyols primer, alt a la immigració) amb comentaris sobre la situació d'indefensió davant el devessall d'immigrants. «M'imagino que aquells que tenen 3.000 moros a Borriana, vivint la majoria d'ells il·legals, que han fet que es deteriorin els seus habitatges i que baixi la seva qualitat de vida, no estaran molt contents amb aquesta situació», va referir. Espanya 2000 havia organitzat a Borriana una manifestació contra la immigració il·legal el 6 de març, en campanya electoral.

Roberto va confirmar la connexió d'Espanya 2000 i el Front Nacional de Jean Marie Li Pen a França. I la seva afinitat amb el franquisme: «No tenim cap complex que vulguin unir-nos amb una mica del passat», va contestar a Josety.
Sindicat Terrassa