Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: especulació i okupació
les okupacions de Gallecs.
27 gen 2005
A finals dels anys 70 es van produir a la zona agrícola i forestal de Gallecs les primeres okupacions massives i organitzades, que sabem, de tota Catalunya.
La expropiació franquista de 1.500 hectàrees l'any 74, una zona que agafava municipis de Mollet, Santa Perpètua, Palau de Plegamans, Parets i Lliçà de Vall, va propiciar que durant 30 anys hagi estat una permanent reivindicació i lluita contra l'especulació i la destrucció del territori- i encara no s'acabat-.
L'abandonament de masies i terres va comportar, posteriorment, l'okupació de nombroses cases i masies, i també de terres. Durant uns quants anys molts col.lectius i persones van passar per Gallecs i van posar en pràctica formes de vida "alternatives". Aleshores el món dels convencionals els hi deien els "hippies" als okupes, gent d'idees ecologistes,llibertàries, comunitàries, contraculturals, en la línia de la revista Ajoblanco de l'època.
De mica en mica, la cosa es va anar diluint paral.lelament al desencant que havia portat la "demòcracia" per a molta gent que desitjava canvis profunds, i no de jaquetes.
La realitat de l'actual Gallecs, dels que hi habiten, res no te a veure amb el que va ser. Alguna gent, "domingueros", també va aprofitar la situació per ocupar cases per tenir una segona residència. Algunes de les cases de "domingueros" van ser okupades per tal que la gent visquès i contra l'ús que donaven els "domingueros". La Comissió de Defensa de Gallecs en bona part estava formada per aquests okupes "hippies", a banda de pagesos, habitants de Gallecs i de pobles veïns. Gallecs, aleshores, era com un grapat de masies com l'actual CAN MASDEU.
.....

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa