Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
26 gen 2005
En motiu de del 26 aniversari de la mort en combat d'en Martí Marcó,ens hem volgut sumar a les mobilitzacions,actes,accions,per conmemorar,per retre homenatge als nostres patriotes que deixaren la seva pell per lluitar per la llibertat del nostre poble.
PIC_0071.JPG
PIC_0072.JPG
PIC_0074.JPG
S'ha penjat una pancarta en homenatge als morts en combat.on volem recuperar aquesta diada que amb el temps s'ha anat perdent,per falta de compromís i cinsciència.

Ara i per sempre més la lluita és l'únic camí!
VISCA LA LLUITA ARMADA DELS POBLES OPRIMITS!
POBLE ARMAT POBLE RESPECTAT!
VISCA LA TERRA LLIURE!

INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME PA�SOS CATALANS!

FELIX GOÑI,joan carles monteagudo,guillem agulló,Martínez de Foix,guillem Agulló,gustao muñoz,quim sanchez,martí marcó... iper totes les qui donareu en el seu dia la vostra vida per la nostra llibertat del poble català..sempre us portarem al nostre cor!

ARA I PER SEMPRE MÉS... EL MILLOR HOMENATGE DELSN OSTRES PATRIOTES,LA VICTÒRIA!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
26 gen 2005
Vosaltres ho heu dit, le millor homenatge LA VICTORIA!

!!*!!
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
26 gen 2005
A Catalunya no volem soldats, ni exèrcits. Mai faré un homenatge a un soldat. Foteu-vos les pistoles i les banderes pel cul, uns i altres.
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
26 gen 2005
Esteu una mica pillats...

Un poble armat no es un poble respectat, i aixo s'evidencia cada dia. Com a minim a occident, no es així, i intentar utilitzar el mateix llenguatge aquí que a altres parts del mon, no es mes que trivialitzar els conflictes. La patria no es lo mateix a Catalunya que al poble mapuche, per exemple.
Ho sento i disculpeu, pero de vegades s'intenta donar la mateixa importancia a la lluita d'un poble oprimit (oprimit, en el sentit de no vida, de resistencia, de matar per a que no et matin) amb la lluita política (no es lo mateix) d'un poble occidental. Les dos legítimes, clar que si, pero ho sento, crec que diferents.

Masses samarretes del Che i masses frases de fa 100 anys.

Endevants, pero, si creieu que aquest es el camí i aquests son el métodes.

Disculpeu si ofenc. Bueno, no, si ofenc, donc mira, me és igual.
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
26 gen 2005
PERÒ VOSALTRES QUE US PENSEU QUE EL CHE DISPARAVA
BALES DE FOGUEIG?

26-G RECORD pels lluitadors!
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
26 gen 2005
Aquesta "diada" no s'ha perdut tota sola...
Això ho va inventar el sector catalunya lliure a Barcelona, i fins i tot el sector pol´´iticament correcte de Terra Lliure ho va criticar. Ells no volien un homenatge a soldat, que era tamnt important, nio és ni menys, que un regidor, un mili¡trant de l'organització de joves... ni més ni menys...

La independència i el socialisme passen per anar abandonant el militarisme i el personalisme.
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
26 gen 2005
Totalment d'acord amb l'última aportació. Amb aquest discurs no anem enlloc, una cosa és recordar a un company (i realço lo de company) que va caure en la lluita, i l'altre aprofitar-se d'aquesta desgràcia-infortuni per fer-ne un màrtir i patriota. Jo no crec que tots els militants de Terra Lliure es sentissin còmodes amb la paraula patriota, i és més encara crec menys que volguessin ser considerats soldats d'un exèrcit. No en va recordem que eren-són revolucionaris, i que per tant tenen una ideologia contraposada al discurs militarista patriotero de l'Estat!

Apa salut i solidaritat amb els que han caigut en combat.
Visca la Terra Lliure i Mori el Mal Govern!
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
26 gen 2005
neu a matar mosquits. no volem soldats ni armes
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
26 gen 2005
UT, si hem d'esperar a estar com la pitjor nació oprimida, o si hem d'esperar a ser el poble treballador més explotat per revoltar-nos, potser llavors no tindrem eines i gent per fer front a l'enemic.
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
26 gen 2005
Diades com la d’avui prenen un gran simbolisme històric. I encara prenen una dimensió més gran quan aquest és un homenatge fet a tot un poble, un homenatge que fem a aquells qui han lluitat contra l’ocupació espanyola i francesa, però també, i aquesta n’és la gran força, un homenatge que fem als lluitadors d’avui i a aquells qui el dia de demà seguiran el relleu en la lluita.

No ens hem trobat només per recordar la victòria de l’exèrcit català (d’aquell 26 de gener de 1641) o l’assassinat de Martí Marcó (1979), sinó que avui ens hem trobat per recordar que a dia d’avui som molts els qui volem que els drets de Catalunya siguin respectats. Per tant doncs, és un homenatge a la capacitat de lluita i resistència del nostre poble. Això és el que fa els homenatges com els d’avui especialment necessaris.

Aquest és el sincer homenatge que des del PSAN volem fer a tots aquells qui al llarg de la història s’han compromès amb la defensa per la llibertat del nostre país; a tots aquells als qui les seves gestes no han estat recollides pels llibres d’història; a tots aquells qui des de l’anonimat han esdevingut soldats de Catalunya.

Segurament cadascú ha decidit pujar a aquí, el Matagalls, un dels punts més emblemàtics de Catalunya, per diferents motius, però per sobre de tot, hem pujat aquí fermament convençuts que la lluita per la llibertat de Catalunya s’ho mereix.

Sabem del cert que de la nostra capacitat d’acció i de resposta, en depèn el nostre futur. Això també ho saben els nostres enemics, i és per això que des del primer dia en què espanyols i francesos posaren els peus en aquesta terra per ocupar-la, són constants els seguiments, la repressió, la tortura i els assassinats. Aquestes són les conseqüències d’altres decisions que els espanyols i francesos prengueren ja fa segles i que a dia d’avui segueixen mantenint: aniquilar la nostra llengua i la nostra cultura, és a dir, acabar amb el desig de llibertat del poble català i amb l’independentisme organitzat.
Aquests segueixen essent anys molt durs, plens de dolor, frustració, ràbia, seguiments, prohibicions, humiliacions, identificacions, tortura i presó, però també són anys d’il·lusió, de dedicació i de lluita, són anys de militància i compromís amb l’independentisme.
La nació catalana ha estat i segueix essent un referent d’integració i resistència, per molts altres pobles ocupats d’arreu. Per això cal recordar als nostres patriotes, a la nostra gent que s’estima aquesta terra per sobre de tot; i entendre que val la pena seguir lluitant, ja que si en més de tres segles ni els espanyols ni els francesos han aconseguit el que buscaven, tampoc ho podran aconseguir ara.
Sembla, però, que els espanyols i els francesos encara no han entès el que els ve a dir la història; ja els ho diem nosaltres: que amb nosaltres no podran! Que no podran fer res contra les ànsies de llibertat dels lluitadors catalans!
Cal recordar el compromís independentista de Martí Marcó, el qual fou assassinat en acció de combat. I és precisament per això, per la ferma voluntat de combat i el ferm desig de llibertat, que fou assassinat pels aparells de l’estat. L’assassinat de Marcó va suposar un exemple més i alhora una greu provocació per part del govern espanyol, per dir-nos que encara ens vigilen, i que poden fer el que vulguin amb total impunitat.
Aquest és el llegat que ens han deixat els espanyols i francesos; un llegat de repressió i mort. Però, com he dit abans, tota acció repressiva comporta una acció de resposta, i Catalunya no n’és pas l’excepció. Aquesta resposta és la lluita independentista.
Cal saber sortir al carrer amb fermesa, sabent que som part d’un poble que no està disposat a deixar-se trepitjar, un poble que planta cara als ocupants i als explotadors. Un poble que segueix dempeus!
I és per això que ens segueixen reprimint i silenciant amb total impunitat i amb el mateix objectiu de sempre, que no és sinó derrotar el sector més dinàmic i combatiu d’aquest país, i fer-nos empassar les propostes dels “estatutets� regionals, per anar donant voltes sobre el mateix, enlloc de fer via cap a la independència.
Amb aquesta decisió, els representants dels ocupants i aquells qui hi pacten, demostren que les seves úniques propostes són augmentar la pressió i el sofriment dels militants independentistes.

Però no voldria acabar el parlament sense recordar la qualitat humana i, per sobre de tot, l’aposta personal i política de tots aquells militants exemplars que han lluitat perquè els catalans puguem ser un poble digne i lliure.
Hem de recordar una vegada més aquesta gent compromesa amb la terra, aquests soldats sense uniforme de Catalunya, aquests militants anònims que encertaren plenament en el seu camí cap a la independència i el socialisme. Alguns els volien donar lliçons de moral, i els deien que estaven fora de la realitat, i que calia buscar com fos l’encaix de Catalunya a Espanya, emparant-se en la Constitució espanyola i els estatuts d’autonomia. La seva resposta fou el NO rotund i rebel. La història els ha donat la raó. Els militants independentistes d’avui també demanem un altre no, el NO a la Constitució europea. Un tractat que ens engrillona com a treballadors i com a poble. El temps també ens donarà la raó.
Cal seguir lluitant contra les fronteres imposades per Espanya i França; cal seguir lluitant per una llibertat completa, sense traves ni condicions per part dels ocupants. Cal fer un pas endavant.
Per això, des del PSAN, des de l’independentisme organitzat, hem de seguir aportant a Catalunya militants que sapiguem aprofitar totes les formes de lluita per fer-la lliure.

EL MILLOR HOMENATGE, LA VICTÃ’RIA!
FORA LES FORCES D’OCUPACIÓ!
VISCA CATALUNYA LLIURE I SOCIALISTA!
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
26 gen 2005
El millor homenatge és treballar cada dia.

Deixeu-vos de tonteries de soldats i de victòries i a treballar. No caiguem en l'autosatisfació.
Està molt bé recordar aquestes dates (Martí, Montjuic i tots els altres dies), però sense distorsionar la història en profit de gent que utilitza mites per acontentar la canalla.

Lluitadors, no soldats.

Conquestes polítiques i socials, i menys "victòria".

Les victòries es van guanyant el dia a dia.
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
26 gen 2005
Estoy de acuerdo con UT, y eso de soldado y patria es vomitivo, recuerda bastante al patrioterio primitivo de Bono o Bush. Autodeterminación, vale ,si el pueblo lo quiere,pero no mierdas fascistas de muros, fronteras, soldados y banderas


hay otras victorias mucho más necesarias
Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
26 gen 2005
El millor homenatje... LA VIKTORIA!!!

VISKA!!
VISKA!!
VISKA!!
VISKA TERRA LLIURE!!!

JoTaKe!!
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
27 gen 2005
No confonem soldat amb guerriller o patriota, no són el mateix!! Un soldat pertany a un exèrcit regular, que a la vegada depén d'un estat; aquest estat paga al soldat per lluitar, per tant som davant un mercenari. Cap dels noms de la notícia mare corresponen a marcenaris, sinó a guerrillers o patriotes: gent que lluita clandestinament per les seves idees, ja sigu mitjançant la violència o no. Però ha de quedar clar que no signifiquen el mateix.

Contra tots els exèrcits, estats y militars!! Visca la lluita legítima dels pobles i els seus herois!!
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
27 gen 2005
i visca la revolucio catalana!
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
23 feb 2005
Me he levantAdoooooo de mi tummmmba al ver que todavia siGu-E FI-Fo el surrealisSSSssmo.
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
23 feb 2005
Nois, ho reconec estic malalt d'amor pel meu país, com diu la cançó:
Quan he clicat la foto de la pancarta i s'ha fet més gran no ho he pogut evitar. M'he hagut de fer una palla. El que més m'ha excitat ha estat la metralleta (uuuuuuuuh! ja hi tornem!!!!)
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
23 feb 2005
"Aquesta "diada" no s'ha perdut tota sola...
Això ho va inventar el sector catalunya lliure a Barcelona, i fins i tot el sector pol´´iticament correcte de Terra Lliure ho va criticar. Ells no volien un homenatge a soldat, que era tant important, ni és ni menys, que un regidor, un militant de l'organització de joves... ni més ni menys...

La independència i el socialisme passen per anar abandonant el militarisme i el personalisme."

Més clar impossible!!
Re: Dia del soldat català: el millor homenatge,LA VICTÒRIA!
23 feb 2005
El fet d´un Gandhi, desarmat enfront d´un armament com el de la forta Anglaterra; emparat en els mitjans més simples i prevalent contra els enginys més violents i temibles; empresonat i alçant l´�ndia com el més exaltat dels propagandistes, obre verdaderament el cor a totes les esperances.

L´ideal de Gandhi, l´apòstol més gran de la nostra època, triomfarà, si no avui, demà. No totes les batalles es guanyen en un dia. les armes i la força no deturaran mai, un sol instant, l´hora d´un poble que té la ferma voluntat d´alliberar-se i està disposat sempre a fer tots els sacrificis que la llibertat sovint costa.

L´India mostra a cada moment que té aquesta voluntat i no estalvia ni un dels sacrificis que el seu apòstol li predica amb el seu exemple.
L´hora de l´India, doncs sonarà aviat, com sonarà la de tots els pobles que sofreixen sed de justícia i sàpiguen fer-se dignes de la llibertat.

Si perdéssim aquesta fe i aquesta persistència en l´esperança i en la fidelitat i l´esforç que li cal, de part nostra, per a prevaldre, és que, abans, hauríem ja perdut la noció del que és la veritat i la mentida, del que són el dret i la força; és que ens hauríem deixat usurpar l´ànima i tot.

Francesc Macià, president de la Generalitat republicana.



La tradició de lluita social i politica aqui ha estat en la seva amplia majoria pacífica. A alguns els agradaria que hi hagues violencia als Països Catalans, com malauradament passa a d'altres llocs, perque així tindríen la possibilitat de llençar tota la seva merda.
Sindicato Sindicat