Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Nova okupació a Manresa
26 gen 2005
NOVA OKUPACIÓ A MANRESA

A principis de desembre de 2004 vam okupar un immoble batejat amb el nom de Can Cristu (té explicació), situat a la Carretera Santpedor de Manresa, amb la intenció d’establir-hi el nostre habitatge i obrir-ne les seves possibilitats al barri.

La casa, propietat dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), feia més de 3 anys que estava abandonada i presentava clars símptomes de deteriorament (un pati ple de males herbes que començava a aparentar un abocador i taques d’humitat que s’escampaven per les parets i sostres de l’interior de l’edifici).

Després d’un mes d’okupació, hem arreglat el pati i hem aturat la deterioració provocada per l’humitat. Hem pres contacte amb algunes veïnes, les quals ens han felicitat per cuidar-nos d’un espai que s’estava degradant i fins i tot el darrer habitant de l’immoble ens va animar en la nostra tasca.

Però als FGC sembla que no els ha agradat la idea. Sense mostrar cap interès pel diàleg ens van denunciar als Mossos d’Esquadra, els quals van intentar enllestir el tema passant-ho a jutjats com a ‘judici ràpid’.

Davant la negativa del jutge, l’advocada de la Generalitat, tot i declarar que per part de FGC no hi havia cap intenció de fer ús de l’immoble, va presentar una ‘mesura cautelar’ per desallotjar-nos i mantenir-nos apartats del nostre habitatge durant 10 anys.

En principi la ‘mesura cautelar’ no s’ha acceptat, però continuem pendents de l’evolució dels tràmits judicials.

Nosaltres tenim les idees clares. Vam optar per l’okupació com a resultat de la precària situació en què es troba l’habitatge en la nostra societat. Un dret bàsic en mans del mercat immobiliàri privat, el qual l’ha transformat en un simple negoci especulatiu, agreujat pels desequilibris cada cop més aguts entre salaris i cost de l’habitatge.

Així, entenem que el problema de l’accés a l’habitatge no ens és exclusiu, i tot i que en part l’okupació ens està servint per solucionar-ho, queda molta feina per fer i en aquest camí estem.


Arnau, Martí i Xavi.
Manresa, gener de 2005.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nova okupació a Manresa
26 gen 2005
ànims, companys!!
seguiu resistint, la lluita és l'únic camí!
per cert, pq li dieu 'can cristu'? suposo q estant alguns de valtros m'ho puc imaginar.., hehehe
salutacions i càlides abraçades (faran falta a Manrússia) des de Sant Andreu!!
Re: Nova okupació a Manresa
26 gen 2005
Ni un pas enrera companyes i companys!!
Re: Nova okupació a Manresa
26 gen 2005
Molt bé per l'okupació!

I per lo del cristu, a mi m'han dit que és perquè van obrir la primera porta amb l'ajut d'un crist.
Sindicat