Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Ha sortit el Catalunya 61
26 gen 2005
Catalunya 61.jpg
Ha sortit el nou Catalunya (61)

Reportatge contra la Constitució Europea.

Actualitat sindical, econòmica i laboral.

El Consell Econòmic i Social de Catalunya

Privatització de Renfe

La Copa del Món de Vela a València

Els altres efectes del tsunami

L'acampanda edl 0,7%, CSO La Gàbia de Lleida, Col·lectiu Nominats, l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica...

Susan Sontag, Pepe Garcí Rey, els Papers de Salamanca i dones sindicalistes

Entrevista a Josep Manel Busqueta i Trini Busqueta, coautors del llibre "La constitució de l'Europa del capital"

I molt més

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ha sortit el Catalunya 61
26 gen 2005
Pero a veure, com CGT que s'autodeclara llibertària demana el "no" per a la constitució europea?
No serà que només volen fer oposició al "sí crític" i sumar-se a la mobilització de molts partits petitons que demanen el no?
Apa salut,
i que vols que demanin?
26 gen 2005
i que punyetes vols que demanin si hi estan en contra! si el que pretens es desprestigiar a la cgt,vas molt equivocat capullu. ja començo a estar fart d´aquests radicals de postal que ni tan sols treballen i que tot l´any van disfressats.
suposo que tú deus ser partidari de l´abstenció per que clar, si dius "no" ja no queda radical i alternatiu,oi?
saps que penso de la postura abstencionista? simplement la trobo com una infantilada al servei del sí.
si voleu veure els arguments a favor de l´abstenció del "sindicat" solidaridad obrera de madrid aneu a la haine(www.lahaine.org)n´hi ha per llogar-hi cadires.
NO a la constitució europea
NO a l´europa del capital i dels estats
Re: Ha sortit el Catalunya 61
26 gen 2005
Anem a veŭre,
Per començar no ataquis amb insults, aquesta no és la postura adequada per iniciar un debat o per criticar.
Per altre banda Si, sóc partidari de l'abstenció. A veŭre que passa si surt el No. Si tu acuses de que jo sigui un "radical de posatl" és que no en tens ni idea. Jo no sóc un radical de postal sols plantejava que si la CGT s'aŭtodeclara llibertaria que carai fa votan a un referendum que no té poder de desició.
Ah, que sàpigues que no voto perquè jo no vull ni una Constitució ni un Estat i que tota farsa electoral legitima el poder per fe el que vulgui, ara que si tu vols anul·lar-te i votar i delegar durant 4 anys al teva veŭ, alla tu. Jo prefereixo no votar.
Per cert, aprèn a respectar, no costa res.
Per una Indymedia lliure d'insults, per la llibertat dels individus!
Salut i llibertat.(A)
Re: Ha sortit el Catalunya 61
26 gen 2005
Mira desaliñau, a on posa "vota no"? Ho veus tu? CGT fa campanya permanent contra la Constitució Europea des d'abansd que es pretengués crear, CGT fa campanya contra l'Europa del capital i la guerra i per això diu no, però la CGT de Catalunya no farà campanya perquè votis no sinó que farà campanya pel no, abans i després del referèndum. Per altra banda, potser va sent hora que revisis el teu anarquisme dogmàtic que només et pot portar a convertir-te en un capellà d'una idea, la llibertària, que abans de repetir tòpics del segle XIX valdria la pena que com a mínim els discutís obertament i no els apliqués cegament.
La CGT és llibertària perquè, entre altres coses aquest concepte no el manes tu i no vol dir només el que tu et penses que vol dir. Ah i no t'ho prenguis com un atac personal que ja saps que no ho és.
Per cert,jo que sóc llibertari votaré no. Mira si sóc incoherent segons tu, mira si sóc coherent segons jo, jejejejejee.
Salut i alegria.
trist...
26 gen 2005
Menys votar y més vagues!!!!
Re: Ha sortit el Catalunya 61
26 gen 2005
Esteu realment malalts alguns, a les darreres eleccions europees l'abstenció va suposar més del 50% en aquest estat i en alguns països superava el 70%, i de que va servir l'abstenció? De res, si en aquest referendum de merda, està clar que no busquen res més que legitimar-se, surtis un 50% d'abstenció i un 30% de si i 20% de no seria absolutament assumible per qualsevol estat, perque ja ha passat i perque l'abstenció no serveix de res en aquest cas, no ho dic en les eleccions de partits, estem davant d'un "referendum" amb moltes mancances i merdes però on pots dir si o no. Si en canvi surtís un 50% de nos, un 30% de sis i un 20% d'abstencions, t'asseguro que les conseqüències no serien les mateixes. A qui voleu enganyar amb aquest simplisme de no votis? No sabeu quan i on aplicar-lo? Si et pregunten si vols l'OTAN tu que diràs que t'abstens? si et pregunten si vols capitalisme també t'abstindràs? No és el mateix votar un partit que votar en contra d'una constitució i el que vulgui intentar igualar-ho patina d'una forma espectacular.

No voto a les eleccions de partits, però en aquesta tinc clar que vaig a dir que NO a una constitució que no vull, si m'abstinc ells sabaran perfectamet com explicar que la meva abstenció és desinterès i per tant no compta per res. De vegades dubto si alguns són anarquistes o policies buscant enganyar a suposats anarquistes.
Re: Ha sortit el Catalunya 61
26 gen 2005
jo sóc anarquista i m'abstinc en les eleccions...

però una oportunitat de dir no al capital, els estats i la guerra...

No no i no
Re: Ha sortit el Catalunya 61
26 gen 2005
En Jordi ho diu ben clar:

"LaCGT és llibertària perquè, entre altres coses aquest concepte no el manes tu i no vol dir només el que tu et penses que vol dir. Ah i no t'ho prenguis com un atac personal que ja saps que no ho és.
Per cert,jo que sóc llibertari votaré no. Mira si sóc incoherent segons tu, mira si sóc coherent segons jo, jejejejejee."


Jo també votaré NO. I faré vagues. I tal i tal.
Sí als SOLIDARIS i no als SOLITARIS

ANARQUISME NO ÉS AZNAR-QUISME.


Avant amb el Catalunya!
Re: Ha sortit el Catalunya 61
26 gen 2005
Bueno bueno,
"LaCGT és llibertària perquè, entre altres coses aquest concepte no el manes tu i no vol dir només el que tu et penses que vol dir..."
Home company, jo no ataco als afiliats a la CGT sino a la seva estructura ja que crec que no és llibertària.
I em baso en la col·laboració amb l'Estat a les Eleccions Sindicals i amb això a l'anul·lació de part molt important de l'Acció Directa.
Esta clar que alguns sindicats de la CGT fan alguna coseta de acció directa, però company això no és anarcosindicalisme.
Per un altre cantó apareix un tal "esclar", mira diu :
Sí als SOLIDARIS i no als SOLITARIS,
per aquesta si algun dia CGT son menys aniràs amb CCOO perqquè son més? no t'ho prenguis com algo personal esclar, només volia aclarir-ho.

Al Marti Font, company, analitza bé la postura de CGT davant eleccions Sindicals, jo no crec que sigui la osrtida a l'anarcosindicalisme actual. Aprofitar unes eleccions de delegacionisme que nega la participació directa del treballador....(anarcosindicalisme¿?).
És el que et deia, critico a la CGT, CCOO,UGT.... a les seves estructures, n'estic segur que a dons d'elles hi ha un munt d'anarquistes, però ells mateixos s'haŭrien de plantejar que representa anarquisme. Potser per uns ara l'anarquia serà votar i delegar la seva veŭ.
deixa'm que et recomani un article:
http://www.nodo50.org/tierraylibertad/7articulo.html
hi havia un altre que no el trobo, si algun dia el trobo t'el penjaré a Indymedia (Banalizacion del Anarquismo).
En fin salut i anarquia.
PD: Solidaritat amb els solidaris
Re: Ha sortit el Catalunya 61
26 gen 2005
Es gracioso que siempre que alguien hace un comentario defendiendo las tacticas libertarias, le sale alguien con el calificativo de "sectario", "dogamtico" y ya algunas van mas lejos y los tachan de españolistas y aznar-quistas (curiosa palabra). Yo como simplemente un obrero ques e tiene que ganar el pan 8 putas horas al dia (y tengo al menos suerter de no tener que currar más)pasaré de ir a votar, por un motivo simplemente, por que la constitución está hecha a medida del capital europeo, por lo tanto si sale el SI, solo se estará legalizando y justificando lo que la oligariquía europea lleva haciendo hasta ahora. Y si sale el NO, lo único que harán será intentar suavizar el texto para que en otra ocasión puedan meternoslo, pero no quiere decir que dejen de lado sus planes por que unos cuantos millones de ciudadanos de europa voten el NO.
Por lo tanto para que voy a perder el tiempo en ir a votar, si aquí como en todos lados mandan los mismos, vote SI o vote NO, sguire siemdo el perdedor.
Re: Ha sortit el Catalunya 61
27 gen 2005
L'abstenció és un error, has de fer vot nul, que a tu no et contin. No obstant, per una ocasió que hi pots dir no, no hi veig problema en votar-hi pel no.
Re: Ha sortit el Catalunya 61
27 gen 2005
(Ara escriure en català, a veure si tinc menys faltes ortogràfiques). Em sembla molt bé que creguis que l'abstenció es un error, he respectar la teva opinió, així com si em dius que voti SI o NO. Jo aquí no entro. Pero si votes amb papereta en NUL o Blanc, ja están contant amb tú, has format part del seu lloc aquell dia. Cosa en la que jo no hi crec i per tant es un altre motiu per no anar a votar. Pero no hi estic d'acord es amb la teva puntualització de que es una ocasió que hi puc dir NO. Jo com treballador i com llibertàri, o més si no simpatitzant d'aquestes idees, intento exterioritzar el meu rebuig tots els dies de la setmana i a tots els àmbits de la realitat social que ens envolta, per tant estic en constant confrontació amb aquesta Constitució i amb aquests règim polític. Si els que teniu l'intenció de votar SI o NO o BLANC, intuiu que podeu cambiar les coses, perfecte endavant, no tinc cap objecció. Però per favor, no critiqueu als que ens abstindrem aquell dia i intentem cambiar les coses els altres dies de l'any. Critique als que no vagin a votar i no fan res per cambiar les coses, o al que votaran SI o NO o NUL pero que tampoc fan res per cambiar les coses. Ens convoquen a les urnes cada cert temps, hem de lluitar cada dia.
Re: Ha sortit el Catalunya 61
27 gen 2005
Gràcies per l'article company.
A la meva empresa (és a dir on treballo) vam fer eleccions sindicals i tres dels treballadors vam sortir escollits. Cap decisió nostra, cap ni una, ha estat nostra, ja que les decisions sobre el que fem les tractem cada primer dilluns de mes a l'assemblea de treballadores i treballadors. Si hi ha un tema urgent, fem una assemblea extraordinària. Participem del sistema? No crec, ningú delega en mi ni en cap altre la seva decisió sobre què s'ha de fer davant de l'empresa, tot i així els que proposem més combativitat som els que estem a CGT, què hi farem. La forma que seguim crec que és anarcosindicalista i no reforça el sistema ja que abans de fer les eleccions (és el nostre cas però segur que n'hi ha que no són així) la nostra veu davant de l'empresa no existia i la resta de treballadors no participava en res. Per tant, la participació en eleccions sindicals ha fet arribar el poder de decisió a la majoria de qui treballa a la meva empresa i per tant ha estat una forma de no delegació... en l'empresari de les decisions que ens afecten a la feina.
Això és matisable i complex però la meva realitat concreta ha estat aquesta.
Re: Ha sortit el Catalunya 61
27 gen 2005
I el fet que jo critiqués la utilització del terme llibertari en un sentit recte és perquè conec bastanta teoria (no tota, és clar) i sé que alguns s'autoanomenen i els diuen loibertaris i són molt diferents. O són el mateix la CNT d'ara que Peiró?, Hakym Bey que els situacionistes? Anselmo Lorenzo que Octavio Alberola? Les Joventuts Llibertàries d'ara que Murray Brookyn? Chomsky que els Primitivistes? La CGT que Ikària la Polla de Déu? Cels Gomis que García Oliver?
Per sort no.
Sindicato Sindicat