Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Avui fa 26 anys de l´assassinat del miltant de TERRA LLIURE MART� MARCÓ! Ni oblidem Ni perdonem!!
26 gen 2005
El 26 de gener de 1979 la policia expanyola amatrellava a Martí Marcó en interntar fugir aquest d´un control policial al centre de Barcelona.
D´això se´n diu assassinat, un assassinat comès per la policia de l´estat terrorista expanyol!!
Estem parlnat doncs d´un episodi més de terrorisme d´estat, la policia no tenia cap mena de necessitat de disparar dins del cotxe on hi havia Martí Marcó amb tres miltants més de Terra Lliure, però ho va fer amb la clara intenció de disparar a matar, sinó perque no van disparar a les rodes per exemple per evitar la fugida, però no, van disparar a dins el cotxe per veure si mataven a algun dels 3 indepdendentistes que hi havia dins, o a 2 o a tots tres, ja que estem parlant de gent sense miraments, parlem de policies "nazionals" que tenien ordres estrictes de lluitar i disparar a matar si ho creien coinvenient contra els enemics del règim, no cal dir que els i les independentistes reolucionàris/es catalans/nes eren, són i seran els/les seus/seves enemics/gues principals.
No cal ni comentar que la justícia estrangera (expanyola) no va fer el més mínim intent d´aclarir els fets que envoltaren aquest assassinat en tota regla i que els autors de la persecussió i de l´ametrallament (els ASSASSINS parlant clar) no van trepitjar cap presó ni per casualitat.
És deure de tots/es els/les amants de la justícia i la llibertat d´aquest poble nostre, els PA�SOS CATALANS, que el nom de Martí Marcó no caigui MAI en l´oblit!!! i sobretot és deure de tota l´esquerra independentista i revolucionària a la que militava Martí Marcó a través de TERRA LLIURE.
Contra l´oblit, la repressió i el terrorisme d´estat!!
Els Països Catalans NI OBLIDEM NI PERDONEM!!
EL POBLE NO PERDONARÀ MAI!!!
En memòria d´en Martí, un jove que creia en la llibertat i que en morir assassinat només tenia 19 anys, i en memòria de tots/es els/les caiguts /des per a defensar una Terra Lliure!!
I aprofito per a reclamar també la llibertat de tots i totes les preses polítiques catalanes i de tots i totes les preses polítiques de tot el Món!!
VISCA LA TERRA LLIURE!!
VISCA EL POBLE!!!
VISCA ELS PAÃ?SOS CATALANS LLIURES I SOLIDARIS!!!
FORA LES FORCES D´OCUPACIÓ!!
POLICIA ASSASSINA!!
ESTAT EXPANYOL...ESTAT TERRORISTA!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Avui fa 26 anys de l´assassinat del miltant de TERRA LLIURE MART� MARCÓ! Ni oblidem Ni perdonem!!
26 gen 2005
ya ves, ¿com está el pati de calent no? ¿voleu dit que tot aixó serveix d'algo? a mi em preocupa molt més que la cup estigui prou forta per presentarse a les properes autonomiques. un salut combatiu.
Re: Avui fa 26 anys de l´assassinat del miltant de TERRA LLIURE MART� MARCÓ! Ni oblidem Ni perdonem!!
26 gen 2005
Això mateix, és el deure de tot l´indepdentisme de recordar els lluitadors caiguts en combat, assassinats per l´estat terrorista!!
Martí Marcó Ni Oblit Ni Perdó!!
Re: Avui fa 26 anys de l´assassinat del miltant de TERRA LLIURE MART� MARCÓ! Ni oblidem Ni perdonem!!
26 gen 2005
A mi el/la que em fa riure de veres és l'estil en que ho redacten....

els i les independentistes reolucionàris/es catalans/nes eren, són i seran els/les seus/seves enemics/gues principals

Gràcies/grècies
Re: Avui fa 26 anys de l´assassinat del miltant de TERRA LLIURE MART� MARCÓ! Ni oblidem Ni perdonem!!
26 gen 2005
doncs jo crec ke és important ke la CUP sigui forta i es pugui presentar algun dia a unes eleccions autonòmoques, però tan important és això com recordar-se d´un assassinat a un independentista per part de la policia ecs-panyola!
Re: Avui fa 26 anys de l´assassinat del miltant de TERRA LLIURE MART� MARCÓ! Ni oblidem Ni perdonem!!
26 gen 2005
Dia del Soldat Català


El passat diumenge 23 de gener, per quart any consecutiu, des del PSAN hem commemorat el Dia del Soldat Català (26 de gener). En aquesta data es recorden la victòria sobre les tropes espanyoles a la Batalla de Montjuïc (1641) i la mort en combat del militant de Terra Lliure Martí Marcó (1979).
Enguany hem repetit l'ascens al Matagalls, muntanya emblemàtica de Catalunya, al cim de la qual es va desenvolupar l'acte política.


Diades com la d’avui prenen un gran simbolisme històric. I encara prenen una dimensió més gran quan aquest és un homenatge fet a tot un poble, un homenatge que fem a aquells qui han lluitat contra l’ocupació espanyola i francesa, però també, i aquesta n’és la gran força, un homenatge que fem als lluitadors d’avui i a aquells qui el dia de demà seguiran el relleu en la lluita.

No ens hem trobat només per recordar la victòria de l’exèrcit català (d’aquell 26 de gener de 1641) o l’assassinat de Martí Marcó (1979), sinó que avui ens hem trobat per recordar que a dia d’avui som molts els qui volem que els drets de Catalunya siguin respectats. Per tant doncs, és un homenatge a la capacitat de lluita i resistència del nostre poble. Això és el que fa els homenatges com els d’avui especialment necessaris.

Aquest és el sincer homenatge que des del PSAN volem fer a tots aquells qui al llarg de la història s’han compromès amb la defensa per la llibertat del nostre país; a tots aquells als qui les seves gestes no han estat recollides pels llibres d’història; a tots aquells qui des de l’anonimat han esdevingut soldats de Catalunya.

Segurament cadascú ha decidit pujar a aquí, el Matagalls, un dels punts més emblemàtics de Catalunya, per diferents motius, però per sobre de tot, hem pujat aquí fermament convençuts que la lluita per la llibertat de Catalunya s’ho mereix.

Sabem del cert que de la nostra capacitat d’acció i de resposta, en depèn el nostre futur. Això també ho saben els nostres enemics, i és per això que des del primer dia en què espanyols i francesos posaren els peus en aquesta terra per ocupar-la, són constants els seguiments, la repressió, la tortura i els assassinats. Aquestes són les conseqüències d’altres decisions que els espanyols i francesos prengueren ja fa segles i que a dia d’avui segueixen mantenint: aniquilar la nostra llengua i la nostra cultura, és a dir, acabar amb el desig de llibertat del poble català i amb l’independentisme organitzat.
Aquests segueixen essent anys molt durs, plens de dolor, frustració, ràbia, seguiments, prohibicions, humiliacions, identificacions, tortura i presó, però també són anys d’il·lusió, de dedicació i de lluita, són anys de militància i compromís amb l’independentisme.
La nació catalana ha estat i segueix essent un referent d’integració i resistència, per molts altres pobles ocupats d’arreu. Per això cal recordar als nostres patriotes, a la nostra gent que s’estima aquesta terra per sobre de tot; i entendre que val la pena seguir lluitant, ja que si en més de tres segles ni els espanyols ni els francesos han aconseguit el que buscaven, tampoc ho podran aconseguir ara.
Sembla, però, que els espanyols i els francesos encara no han entès el que els ve a dir la història; ja els ho diem nosaltres: que amb nosaltres no podran! Que no podran fer res contra les ànsies de llibertat dels lluitadors catalans!
Cal recordar el compromís independentista de Martí Marcó, el qual fou assassinat en acció de combat. I és precisament per això, per la ferma voluntat de combat i el ferm desig de llibertat, que fou assassinat pels aparells de l’estat. L’assassinat de Marcó va suposar un exemple més i alhora una greu provocació per part del govern espanyol, per dir-nos que encara ens vigilen, i que poden fer el que vulguin amb total impunitat.
Aquest és el llegat que ens han deixat els espanyols i francesos; un llegat de repressió i mort. Però, com he dit abans, tota acció repressiva comporta una acció de resposta, i Catalunya no n’és pas l’excepció. Aquesta resposta és la lluita independentista.
Cal saber sortir al carrer amb fermesa, sabent que som part d’un poble que no està disposat a deixar-se trepitjar, un poble que planta cara als ocupants i als explotadors. Un poble que segueix dempeus!
I és per això que ens segueixen reprimint i silenciant amb total impunitat i amb el mateix objectiu de sempre, que no és sinó derrotar el sector més dinàmic i combatiu d’aquest país, i fer-nos empassar les propostes dels “estatutets� regionals, per anar donant voltes sobre el mateix, enlloc de fer via cap a la independència.
Amb aquesta decisió, els representants dels ocupants i aquells qui hi pacten, demostren que les seves úniques propostes són augmentar la pressió i el sofriment dels militants independentistes.

Però no voldria acabar el parlament sense recordar la qualitat humana i, per sobre de tot, l’aposta personal i política de tots aquells militants exemplars que han lluitat perquè els catalans puguem ser un poble digne i lliure.
Hem de recordar una vegada més aquesta gent compromesa amb la terra, aquests soldats sense uniforme de Catalunya, aquests militants anònims que encertaren plenament en el seu camí cap a la independència i el socialisme. Alguns els volien donar lliçons de moral, i els deien que estaven fora de la realitat, i que calia buscar com fos l’encaix de Catalunya a Espanya, emparant-se en la Constitució espanyola i els estatuts d’autonomia. La seva resposta fou el NO rotund i rebel. La història els ha donat la raó. Els militants independentistes d’avui també demanem un altre no, el NO a la Constitució europea. Un tractat que ens engrillona com a treballadors i com a poble. El temps també ens donarà la raó.
Cal seguir lluitant contra les fronteres imposades per Espanya i França; cal seguir lluitant per una llibertat completa, sense traves ni condicions per part dels ocupants. Cal fer un pas endavant.
Per això, des del PSAN, des de l’independentisme organitzat, hem de seguir aportant a Catalunya militants que sapiguem aprofitar totes les formes de lluita per fer-la lliure.

EL MILLOR HOMENATGE, LA VICTÃ’RIA!
FORA LES FORCES D’OCUPACIÓ!
VISCA CATALUNYA LLIURE I SOCIALISTA!
Re: Avui fa 26 anys de l´assassinat del miltant de TERRA LLIURE MART� MARCÓ! Ni oblidem Ni perdonem!!
26 gen 2005
a veure, a mi trambe hem fa molta gracia el llenguatge ....
SR.revolucionari:
1er:com pots dir <<D´això se´n diu assassinat, un assassinat comès per la policia de l´estat terrorista expanyol!Estem parlnat doncs d´un episodi més de terrorisme d´estat, >>> quan el MARTI ESTAVA PARTICIPAN EN UNA ACCIO ARMADA MILITAR ....nomes falta que digues que va ser a sang freda y a traicio!!!no podem fer servir akest llenguatge a la valenta sino despres de tant repetir-ho.....terrorisme de estat no es aixo.
a mes thas oblidat de comentar que leskamot del Marti que anaven a posar una bomba van passar fins a tres cops per davant de la patrulla que era al costat don anaven a posar el petardu que va ser al tercer cop en 5 minuts que veuwen passar el mateix carru quan suspiten i els i donen laltu ..ells no paren i llaavors els maderos obren foc.

2on tambe crec que thas flipat molt amb aixo de: <<<...van disparar a dins el cotxe per veure si mataven a algun dels 3 indepdendentistes que hi havia dins, o a 2 o a tots tres, ja que estem parlant de gent sense miraments, parlem de policies "nazionals" que tenien ordres estrictes de lluitar i disparar a matar si ho creien coinvenient contra els enemics del règim, no cal dir que els i les independentistes reolucionàris/es catalans/nes eren, són i seran els/les seus/seves enemics/gues principals.>>> mes que res es que els maderos se pensaven que eren de ETA o de Comandos Autonomos o inclus dels grapo ja que Terra lliure ,a nivell public al menys, no es donaria a coneixer fins lany seguent...per tant a no ser que fossin futurolegs es impossible que pensesin que eren catalans indepe-comunistes que es dirigien a fer la seva 1era accio.


Que consti que jo recordu i honoru TOTS ELS CAIGUTS PER UNA TERRA LLIURE pero daki a manipular la historia de forma tendenciosa....
Dubto que el Marti es consideres victima del terrorisme destat ,en canvi si que es consideraria , com jo u faig, un CAIGUT EN COMBAT..participant en lofensiva del poble catala.ell no va esperar a ser victima ,a que ells vinguessin...ell va anar a buscarlos..

VISCA AL TERRA
Fora ninyatus mal criats que somplen la boca i la roba de metrelletes i lluites armades pero despres no donen la cara contra els nazis,policia en les manis-desllotjaments..o al carerr dia a dia.
Re: Avui fa 26 anys de l´assassinat del miltant de TERRA LLIURE MART� MARCÓ! Ni oblidem Ni perdonem!!
26 gen 2005
jo és queaixò de tant de militarisme en uns àmbit amb el que normalment treballem des dels moviments socials com és el de l'independentisme d'esquerres em fa una mica de mala espina. Sóc antimilitarista i no entenc per què la mania de parlar de soldats (fins i tot els catalans em repugnen perquè un soldat és la negació de la condició humana), petries o òsties. Em sembla que si no es fes anar aquest llenguatge tan reclosit i tant traducció de la mitologia espanyola i de qualsevol altre estat, la cosa aniria molt millor.
Re: Avui fa 26 anys de l´assassinat del miltant de TERRA LLIURE MART� MARCÓ! Ni oblidem Ni perdonem!!
26 gen 2005
Hi ha dos tipus de soldat el que lluita per la llibertat d'una nacio ocupada i el que lluita per a mantenir una nacio estrangera sota ocupacio.
Si t'envaeixen el pais es normal que es lluiti contra els ocupants sense ser militarista
Re: Avui fa 26 anys de l´assassinat del miltant de TERRA LLIURE MART� MARCÓ! Ni oblidem Ni perdonem!!
26 gen 2005
En part estic d'acord amb l'anna podem parlar d'un revolucionari però dir-li soldat i fer servir tota la pompa patritica em sembla un xic estupid!

En tot cas la crítica no va cap als lluitadors caiguts sino cap a 4 capasigranys q sosl busquen un lider, un martir, algú a qui seguir.

Qui perd la memoria perd la seva identitat, solidaritat amb la lluita! Martí Marcò no t'oblidem, com no oblidem a cap dels caiguts en la lluita contra el feixisme.
Re: Avui fa 26 anys de l´assassinat del miltant de TERRA LLIURE MART� MARCÓ! Ni oblidem Ni perdonem!!
26 gen 2005
Per a "jomateix" abans de Terra Lliure ja hi havia hagut organitzacions armades independentistes als PP.CC. (EPOCA, OLLA, FAC entre d´altres menors) ets tu el ke s´ha d´informar millor i el ke és un ninyatu,
i disparar dins un cotxe per evitar una fugida, d´això jo en dia assassinat i terrorisme d´estat, em sembla ke per evitar una fugida no cal disparar amb tota la mala llet a l´interior d´un cotxe, no cal ser gaire llest per saber-ho,
i per últim, tu ke saps si le ke escriu el missatge és un ninyato ke no va a les manis contra els nazis, els hi planta cara, o lluita al carrer, tu dwe ke vas de super guerriller superdotat, jo crec ke el millor ke pots fer és anar a cagar pijo-ninyatu de ciutat, perkè a tu si ke se´t nota ke ets un pujat de fums de ciutat ke et penses ke el món i la lluita comencen i s´acaben a la gran barcelona, doncs la veritat és ke hi ha tot un món fora de BCN molt més ric, molt sà i molt més combatiu, perkè serà ke sempre tots els problemes en l´independentisme venen de barna.
Martí Marcó Ni oblit ni perdó!!
VA SER UNA V�CTIMA DE L´ESTAT TERRORISTA ESPANYOL I PUNT!!
VISCA TERRA LLIURE!!!
anda xaval !!! deixa els tripis....
07 feb 2005
1er. se k el k va escriure el missatege era UN PUTO CRIU per que es veu duna hora lluny
2on.
Epoca pel k va fer i menus no els coneixia ningu(basicament no van fer gaires accions,a no ser k imulsar TLL pugui ser-ho), olla :indepes dels PPCC?? si eren grups llibertaris!!! i els del FAC jajajaj an fet mes lluita armada els del FAGC!!!
a falta darguments ..... adjectius : <<dispar "amb tota la mala llet" alinterior...>> que axis el tret fa mes mal ,o que???

3er. com que veig k ET FALTA MOLTA INFORMACIO SOBRE EL TEMa et recordu o tinformu k akest dijous 10 de febrer comensen unes jornades sobre OLLA,MIL,ACCION DIRECTE...i altres grups ANARKISTES!!!!!!!!!

4art. a comarques sera mes sa i mes ric,no u dubto...pasta en teniu per un tubo i aire net tambe ,lo de convatiu......jaajajajjjajajajajajajj jajajajajajajajajajajjjjjjjjjjjjjjjajajajajajjaja
portu massa temps en aixos com per k me la colis per aki.. colla de patriotes!!!!!!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more