Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
trobada internacional a Barcelona
25 gen 2005
La Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP) convida a les assemblees i col·lectius d’estudiants d’arreu del continent europeu a la
TROBADA EUROPEA D’ESTUDIANTS
que tindrà lloc a Barcelona del 25 al 27 de Febrer del 2005, coincidint amb la celebració del 1r Fòrum de l’Educació de Catalunya.
Aquesta trobada surgeix de la necessitat de posar en comú la feina diària de les organitzacions estudiantils europees i debatre el nostre posicionament davant les reformes educatives que estem patint, i per coordinar les nostres mobilitzacions per defensar un cop més el futur de la Universitat pública.
Els seminaris sobre educació del Fòrum Social Europeu són una bona ocasió per exposar la nostra opinió i escoltar la dels altres, però sovint no passen d’aquí i es perden en discussions etèries. Creiem que ara és el moment de fer un pas més enllà, i fer un front comú davant els canvis que, seguint les recomanacions/imposicions de la Comissió Europea, estant portant als governs europeus a sacrificar la Universitat Pública davant els interessos del mercat.
Les assemblees i associacions estudiantils catalanes que formem la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública, convocant de la trobada, hem decidit organitzar-la en tres tallers principals:
Assemblea preparatòria del II Fòrum Europeu de l’Educació (EEF/FEE)
El Comité de preparació del II EEF/FEE, que tindrà lloc a la ciutat noruega de Bergen del 20 al 22 de Maig del 2005, aprofita aquesta trobada a Barcelona per fer una Assemblea preparatòria en la que es discutiran els principals eixos del Fòrum.
Creació de l’Observatori de la Universitat Pública
Seguint la idea sorgida a Florència durant el I Fòrum Social Europeu, proposem la creació d’un observatori a través del qual els moviments estudiantils d’arreu del continent poguem compartir informació i opinions, coordinar les nostres línies de treball i crear-ne de conjuntes.
Coordinació de les mobilitzacions estudiantils europees
Després de posar en comú i debatre el nostre posicionament respecte la situació actual de les universitats públiques europees (Procés de Bolonya) i els perills que el futur ens prepara (Acord General de Comerç dels Serveis, Directiva Bolkenstein ...), un manifest comú podria ser una bona culminació de la trobada, i un bon text base per a la convocatòria d’una jornada de mobilitzacions estudiantils a nivell europeu.
És per tot això que us demanem que envieu una delegació representativa de la vostra assemblea o col·lectiu d’estudiants a la trobada, ja que com més representatius del moviment estudiantil europeu siguem, amb més força podrem fer sentir la nostra opinió.
Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP)
Per més informació i per confirmar la vostra assistència, contacteu amb nosaltres pmdup ARROBA correucatala.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: trobada internacional a Barcelona
25 gen 2005
Ei bones, quina sorpresa veure un comunicat de la PMDUP! Quant de temps sense sentir-ne parlar! M'agradaria saber quin és l'estat de la plataforma, quin funcionament té pq recordo tempos passats quan aqueta fou totalment manipulada i utilitzada per Izquierda unida i EUiA, tot i que també recordo els grans tgemps de les mobilitzacions antibricall...

Com funciona la plataforma actualment, és assemblearia, o sols funciona com a plataforma d'associacions, quines assemblees de facultat hi són adherides? Com es prenen les decisions? Quan és la proxima reunió ?
Re: trobada internacional a Barcelona
25 gen 2005
La PMDUP va tenir el seu gran moment amb les lluites contra la LOU, però d'aleshores ençà va quedar com en letargia. Si aquella lluita requeria una coordinació per sobre d'organitzacions i assemblees, imaginem-nos la que requereix l'anomenat Procésde Bolonya. Amb la implantació d'aquesta reforma es va veure convenient reactivar un espai on coordinar-nos. De fet, ni amb la PMDUP n'hi ha prou en aquest assumpte. I aquí ve la importància de la trobada internacional, així com dels Fòrums europeus d'Educació, etc.
La PMDUP resta oberta a la participació de tothom, ningú ha dit mai que hagin de ser només organitzacions o només assemblees, sinó que es defineix en funció de qui hi va. Ara mateix hi participen la cepc, l'aep, el mua, una mica l'estel i les assemblees de físiques i de la upf.

Apa, animeu-vos a venir a la PMDUP!
Canya contra el capital!
Re: trobada internacional a Barcelona
25 gen 2005
Bé pel que dius m'adono de l'escaça força q ha de tenir, doncs hi ha menys assemblees de facultat que mai i les assosciacions estan en un punt de letàrgia total. Com a antic participant d'aquesta en recordo com a principal problema l'escaça participació d'asemblees de facultat i l'excessiva vinculació amb la burocràcia univesitària. Ara sembla q les propostes són un xic més populars com fer una trobada internacional.

Està bé però sense més pes de les assemblees, es a dir implicació de la comunitat univesritària això no anirà gaire enlloc. La UB per anys que passin serà estant a anys llum de la UAB, la UdG, la UPF... si a la UB hi hagues assemblees en comptes de vaques sagrades!

En opinió meva i desconeixent l'estat actual de la cosa el principal problema es l'AEP, la seva total i absoluta vinculació amb EUiA i el grupusculs de poder dins la universitat formats per alguns professors de filiació estalinista, el rebuig que senten per la democràcia directa tota aquesta gent que sols sent veneració pel lider... i no em vull ni imaginar com estarà el pati ara que manen a la Generalitat... han de ser molt insuportables!

Endavant amb les Assemblees de Facultat, l'Acció Directa i la lluita pel nou model educatiu!
Re: trobada internacional a Barcelona
26 gen 2005
en tot cas crec que el cal és remontar la PMDUP, duem temps intenant implicar-hi altra gent perquè amb bolonya se'ns està passant l'arròs, entre d'altres coses perquè el debat ha sigut nul i sembla que una reforma universitària com aquesta no vagi amb les universitats

però vaja, si et serveix et faig una petita explicaicó (subjectiva, ja t'aviso, jeje) de com està

per començar, "força" no en té pas, però només cal passejar per la UB, i segons em diuen, en certa mesura per la mateixa UAB respecte anys enrere per veure la força de les assemblees de facultat -i de les associacions-. i a la UdG ja no existeix la PAF d'abans (era així?)i la feina és local. en bona part, penso en que no s'està donant el mateix tractament a l'hora de colar-nos un gol tan gros, i el moviment estudiantil ì l'esquerra en general, se'n ressenteix

sobre el treball actual, hi ha un web www.posicionament.tk i puc buscar altres coses sobre. la pmdup de fet des la lou i la invasió d'iraq sempre s'ha anat reunint de tant en quant -sense fer massa cosa com a tal-. el curs anterior va començar a reflotar-se i funciona assembleàriament -tot i només haver redactat algun document per no haver-se vist capaç de mobilitzar davant d'un tema que no estava enlloc i sense un treball previ arreu- i s'ha contactat amb gent de tota l'àrea de barcelona des ja fa un any pel tema de bolonya i veure que es feia a cada lloc; a on la gent s'hi ha implicat s'ha penjat la convocatòria de assemblees i tenen present què s'hi fa.

a dia d'avui som els quye som, enlloc s'ha tancat les portes a participar-hi (que jo sàpiga, almenys obertament) però tampoc s'hi ha implicat altra gent -segurament no hem venut bé la moto-, i evidentment cal aconseguir que ho fem, a un o altre lloc. també és aquest curs on comença a treballar-se això de bolonya arreu i a prendre consciència de que pot suposar - o`això percebo-

sobre participació, a abnda d'aquesta gent més fixa que es deia en un missatge anterior, s'hi ha passat o començarà a fer-ho gent d'assemblees de la ub com mundet, geologia, el campus nord upc, o la de filo-història més gent de la uab de tercer cicle

res, no sé si t'he ajudat ni com ho veus. el cert és que no s'ha reflotat amb tothom de bon inici, i si a partir d'ara aconseguim apanyar això tindrem molt avançat. sense entrar-hi, no crec que la gent de l'AEP tingui cap interès en mantenir aquesta actitud que dius (i menys en veneracions)... ;)

ja penjaré la propera convocatòria per qui s'hi vulgui apuntar (diria que més d'una s'ha penjat). un dissabte al matí suposo. salut

canya al Procés de Bolonya
Re: trobada internacional a Barcelona
26 gen 2005
Llibert, m'agradaria que exposessis els motius que et porten a afirmar tan rotundament que les associacions estan "en letargia total", ja que només ho puc interpretar com un desconeixement teu absolut o com una provocació. Precisament ha estat des de les organitzacions que s'ha remuntat la PMDUP, que s'ha encetat el debat de Bolonya, etc.
D'altra banda, si la PMDUP no arrossega més gent no és un problema de la gent que actualment hi assisteix, sinó de la que no ho fa. Tant que dius de la UAB, encara és hora que les superassemblees d'aquesta universitat vagin a alguna reunió.
Apa, menys donar lliçons i més treballar!
Amunt la PMDUP!
Re: trobada internacional a Barcelona
28 gen 2005
Llibert, sóc de l'AEP i escric sovint a l'indymedia. Les teves acusacions són inacceptables, a l'AEP hi té cabuda tothom: anarquistes, comunistes, independentistes, etc. jo hi treballo i ho faig a gust. A més a més, en el rellançament de la PMDUP hi ha tingut molt a veure l'AEP. Les teves acusacions fan pena.
Sindicat