Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: educació i societat
Convocatòria Jornades Educació Lliure
25 gen 2005
Convocatòria per a la preparació d'unes jornades sobre educació lliure per tal de crear una xarxa de confluència dels col·lectius i les persones interessades en l'educació lliure.
dipticjornades.pdf
dipticjornades.pdf (407 KiB)
Convocatòria de preparació de les jornades d'educació lliure

Dia: Dimarts 1 de Febrer

Lloc: Infoespai. Pl. Sol 19-20, Gràcia. Metro L3 Fontana
Hora: 20:00

Contactes:
Xarxa d'educació lliure: jornades_xell ARROBA yahoo.es
686 47 47 17 i 655 91 20 84

Som moltes les persones que no entenem el model d’educació dominant. No entenem els exàmens, els premis i càstigs, els grups per edats, els deures, els savis, les relacions d’autoritat, la homogeneïtzació, els llibres de text, els curriculum preestablerts, el concepte de cultura, i tantes i tantes pràctiques del model industrial d’escola.

Davant d’aquesta situació diversos col·lectius intentem portar endavant projectes d’educació alternatius. Les dificultats són variades: problemes d’espais, de finançament, d’organització, d’aprofundiment pedagògic, d’al·legalitat, etc.

Per aquesta raó creiem que és necessari trobar espais de confluència de les persones, col·lectius i grups interessats en l’educació lliure amb l'objectiu de recolzar-nos mútuament i donar resposta als reptes dels nostres projectes.

Una manera d'avançar en això és la realització d'unes jornades d'educació lliure, de manera que convoquem a totes aquelles persones i grups interessats a participar en la coorganització d'aquestes jornades.

La primera trobada de preparació tindrà lloc el Dimarts 1 de Febrer a l'Infoespai.

Volem que aquestes jornades siguin un espai de reflexió i sobretot d’interaccions. Voldríem evitar caure en l’especialització o la rutina d’aquests tipus de trobades on hi ha una sobreproducció de pensament i discursos que, un cop acabats, no generen cap tipus d’articulacions col·lectives.

Volem abordar l’educació des d’una perspectiva holística, perquè la relació educativa abasta totes les dimensions de la persona: la salut, les relacions afectives, la construcció social, etc.

I volem aconseguir això des de les diferents possibilitats expressives de les persones, amb presentacions de projectes, amb taules de debats, amb tallers d’alimentació, de salut, de jocs, etc.

Si estu interessats/des en la coorganització de les jornades, ens trobem dimarts 1 de febrer.

Xarxa d'educació lliure

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
4rt Assamblea Preparatòria jornades XELL
31 mar 2005
Jornades de la Xell
Xarxa d’Educació Lliure

Som moltes les persones que no entenem el model d’educació dominant. No entenem els exàmens, els premis i càstigs, els deures, les assignatures, el control i la imposició de l’adult/a sobre l’infant, la massificació i homogeneïtzació, el curriculum preestablert, l’esclavitud dels llibres de text, la rigidesa dels espais i els temps, l’agrupament només per criteris d’edats, i tantes i tantes pràctiques del model industrial d’escola

Més enllà dels decrets oficials i les lleis, aquest model educatiu és el resultat d’inèrcies que es fonamenten en uns implícits compartits –el que hom entén per intel·ligència, per progrés, per cultura, per educar, etc.-, que poques vegades són qüestionats, ni tan sols des de posicionaments suposadament progressistes. Sembla com si cada vegada ens ocupéssim menys del que necessita la infància i la joventut per a créixer amb equilibri i integritat, adduïts pel discurs de la preparació per a les demandes del mercat laboral.

Davant d’aquesta realitat, diversos col·lectius i persones hem creat la Xell, una xarxa de confluència de persones, col·lectius i moviments socials interessats en l’educació lliure amb un doble objectiu:
• Promoure la creació i recolzar el funcionament d’escoles, experiències i col·lectius d’educació lliure, i
• Difondre els valors i els principis de l’educació lliure a través de l’organització i la participació en tallers, debats, presentacions i accions de crítica i de construcció d’alternatives

Sempre hi ha hagut, i continuen havent-hi arreu del món i també al nostre entorn, experiències d’educació alternatives fonamentades sobre una concepció diferent de l’ésser humà i de la relació educativa. Es tracta d’espais petits, en què es prioritza la convivència entre persones de diferents edats, una convivència articulada al voltant de conceptes com l’autorregulació, la llibertat responsable, el desenvolupament integral i holístic de totes les dimensions de l’ésser humà, la globalitat i la no linealitat de l’aprenentatge, la flexibilitat dels espais i els temps, el compromís social, i sobretot la igualtat i el respecte per les necessitats i els interessos de les persones.

De la mateixa manera, sempre hi ha hagut i continua havent-hi uns fonaments teòrics molt elaborats basats en aquestes experiències que sovint han significat un punt de referència per a l’evolució de tot el sistema educatiu. Tanmateix, en els darrers anys el pensament únic s’ha imposat també al món educatiu, i aquestes experiències i literatura alternatives han deixat de visualitzar-se i d’obrir nous i vells camins.

Per tal d’avançar en la consecució d’aquest doble objectiu, la Xell convoca a totes les persones interessades en aquest tipus d’educació a participar en unes jornades sobre educació lliure que tindran lloc el proper més de Juny a Barcelona.

Volem que aquesta trobada sigui un espai de reflexió i sobretot d’interaccions. Voldríem evitar caure en l’especialització o la rutina d’aquests tipus d’esdeveniments on hi ha una sobreproducció de pensament i discursos que, un cop acabats, no generen cap tipus d’articulacions col·lectives.

Volem, també, abordar l’educació des d’una perspectiva holística, perquè entenem que la relació educativa abasta totes les dimensions de la persona: la salut, l’alimentació, l’art, les relacions afectives, el desenvolupament cognitiu, la construcció social, etc.

I volem aconseguir això des de les diferents possibilitats expressives de les persones participants, amb presentacions d’experiències actuals, amb taules de debats, amb tallers d’alimentació, de salut, de jocs, etc.

Si desitgeu participar en aquestes jornades o a la Xell, podeu consultar la nostra web www.educaciolliure.net o bé entrar en contacte amb nosaltres enviant un missatge a difusio ARROBA educaciolliure.org
Mira també:
http://www.educaciolliure.org
Sindicato Sindicat