Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Ara si ... les balances fiscals !
24 gen 2005
Sense comentaris ....
balanza.jpg
...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ara si ... les balances fiscals !
25 gen 2005
algú em podria explicar breument la gràfica?? merci!
Salut
Re: Ara si ... les balances fiscals !
25 gen 2005
Salut!

Molt fàcil! ecspanya roba a les nacions situades a l'esquerra de l'esquema i amb barres vermelles (el número precedit de signe negatiu és el percentatge del PIB que, després de pagat a Hisenda, no torna mai a la comunitat). A l'altra banda, a la dreta, amb barres blaves el tant per cent que reben més del que produeixen les comunitats castellanes i Galícia (fixa't en Extramadura, rep quasi un 20 % més del que produeix).

Es veu clar que els països catalans i bascs financien els països castellans i galícia.
Re: Ara si ... les balances fiscals !
25 gen 2005
El més curiós es que a extremadura el 14% de la població es funcionària (treballant per l'estat a mitja jornada i amb un sou per tota la vida) mentre que a Catalunya els funcionaris només són un 6% de la població!
Re: Ara si ... les balances fiscals !
25 gen 2005
El que es més curiós es que la majoria de catalans encara vulguin ser espanyols.
Re: Ara si ... les balances fiscals !
11 feb 2005
El gran problema és que no es fa desde un proces democratic, i per tant participatiu, de qui, com i quant reb o dona. Funciona massa com un gran caciquisme coincideix amb la molt antidemocratica llei d'hom.
Fixar-se en el pes demografic de les zones que mes reben i les que mes aporten i el seu numero en escons al parlament español.
Mes enfados es que tampoc es mira el conjunt d'inversió d'una manera democratica. El tem de la Sanitat es un cas molt elocuent compareu si podeu les llistes d'espera de Andalucia o Estremadura i les de Catalunya o el tipus de servei sanitari que ofereixen.
El sistema de pressupostos generals han de ser democratics i participatius. No tan sols es un problema de nacions sino tambe de clase social.
Ningu dels que llegim aqui esta sopossu en desacord amb el 0'7 o mes i taxat tobin per posar dos exemples.
El govern de la comunitat vasca te el concert economic pero el seu presupost mira i es dirigeix cap a la seva burgesia tot i que Ezquer-Batua-IU a fet possible tot una serie de mesures que van de cara a la població treballadora.
Sindicat