Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : pobles i cultures vs poder i estats
occitans i catalans pel NO a la Constitució Europea
24 gen 2005
R e f e r e n d u m d e l a C o n s t i t u c i ó E u r o p e a
C O M U N I C A T D E L C A O C C A T A L Ã

Ja ha començat la campanya per part de l'Estat espanyol perquè tots els catalans diguin S� a la dita Constitució Europea.
L'aparell de l'Estat és mestre dins l'art de mistificar les consciències de forma que els catalans votin contra les seves pròpies llibertats nacionals.
A més, l'Estat espanyol té molts diners per fer una campanya mediàtica colossal.

S'ha especulat molt de votar NO, si la Unió Europea no reconeix el català a Europa, com si això fos l'únic de dolent que té la Constitució proposada. En canvi es troba normal que el català no sigui oficial a la resta de l'Estat ni tampoc oficial a territoris catalans com la Franja de Ponent i a la Catalunya del Nord. Ara diuen que hi ha una demanda o una promesa de fer-ho a la Unió Europea. I ara aquells que dèien que votarien NO, ara votaran Sí. Que Déu els perdoni però Catalunya no els perdonarà.

Hi ha un munt de raons per votar NO, tant des de l'aspecte social, polític, etc., i altres entitats i persones ja ho han denunciat.
Però nosaltres com a catalans som conscients que sense tenir estat propi no podrem resoldre cap dels contenciosos seculars que tenim amb Espanya. Si s'aprova aquesta Constitució, la sobirania catalana ja no serà possible, ni tant sols reunir-nos amb Catalunya del Nord. Les fronteres quedaran intangibles.
Aquesta Constitució Europea és un calc de la Constitució Espanyola que Aznar introduí a la que ara ens proposa Europa. Compareu els textos:

Constitució Espanyola Art. 8.1:
"Les forces armades constituïdes per l'Exèrcit de Terra, l'Armada i l'Exèrcit de l'Aire, tenen com a missió garantir la sobirania i independència d'Espanya, defensar la seva integritat territorial i l'ordenament constitucional"

Constitució Europea Art. 1.5:
"La Unió Europea "respectarà les funcions essencials de l'Estat especialment les que tenen per objecte garantir-ne la integritat territorial, mantenir l'ordre públic i salvaguardar la seguretat nacional"

Podem pensar, i algú ho ha pensat i escrit, que quan diu que "respectarà les funcions essencials de l'Estat", s'ha d'interpretar que no s'hi ficarà i deixarà que l'Estat esclafi brutalment qualsevol intent de secessió o d'exercir el dret a l'autodeterminació.
Doncs no, és pitjor perquè diu també que si un Estat membre fos objecte d'una catàstrofe natural o d'origen humà o fos víctima d'un atac terrorrista, tots els Estats de la Unió correran a donar-li ajut, amb mitjans militars si calgués. Per tant, si hi hagués un moviment independentista, tot Europa correria a salvar la sobirania i la unitat de l'Estat espanyol.
Si els socialistes, els regionalistes i el PP voten Sí a la Constitució Europea, els catalans conscients, hem de votar NO.

Igualment, la situació occitana cada cop és més greu, i a partir d'ara més encara, perquè França estarà protegida per la Unió Europea que li ofereix impunitat per a continuar el genocidi cultural sense cap vergonya. Tot un inesperat regal d'Aznar. Durant aquests dos darrers anys, França està suprimint fins i tot el testimonial ensenyament de l'occità que feia en algunes escoles i està asfixiant les calandretes perquè pleguin. Les subvencions per la llengua, per la cultura i per la premsa occitanes són denegades. Els occitans no són reconeguts ni com a persones, ni com a regions, ni menys com a nació.

Per tant, catalans i occitans, 28 milions de persones, hauríem de votar NO. Ãs una ocasió única i irrepetible. Ens ho juguem tot. No volem l'Europa dels Estats ni aquesta Constitució perquè és perversa.
També per nosaltres comença la campanya del NO.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa