Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
NO a la llei d'estrangeria
24 gen 2005
Manifest de convocatòria de les jornades
Regularització per a tots i totes.

Derogació de la Llei d'Estrangeria.

Per la igualtat de drets.
A l'estat Espanyol, més del 50 per cent dels immigrants no tenim papers, i els que estan documentats no tenen garantit el ple exercici dels seus drets en igualtat de condicions. Som la punta visible de l'iceberg de la precarització de la vida que afecta a tots per igual.

El govern del PSOE, es disposa a posar en vigor un nou Reglament d'aplicació de la vigent llei d'Estrangeria. Ho anuncia com una aposta decidida per acabar amb l'enorme borsa d'immigrants sense papers heretada del govern del PP i amb l'economia submergida que manté als immigrants en una desesperada situació de sobreexplotació laboral i marginació social. No obstant això, aquest Reglament incorre en greus insuficiències que ens duen a afirmar tallantment que ni de bon tros permetrà accedir a la regularització d'un nombre significatiu d'immigrants sense papers ni atemptarà contra les bases de l'economia submergida.

En aquest Reglament, la regularització dels immigrants es troba dins una perspectiva únicament econòmica. Nosaltres, immigrants amb i sense papers, no som simples números de la Seguretat Social, sinó éssers humans que hem de sobreviure, cuidar les nostres famílies, educar els nostres fills, tenir un lloc a la societat, i practicar els nostres drets i deures com qualsevol altre ciutadà.

La regularització dels immigrants es deixa en mans dels empresaris. Seran pocs els empresaris d'agricultura, construcció, neteja, etc., que oferiran contractes a les indocumentades sabent que li sobraran treballadores amb o sense papers disposats a treballar de qualsevol manera. D'altra banda, l'exigència d'un contracte de treball promou el tràfic i la venda de documents tal com ha succeït altres ocasions, enriquint les màfies a costa de la ja minvada economia de les persones immigrades.

L'exigència d'un contracte de treball deixen també sense possibilitat de regularització a col·lectius extremadament precaris com els qui es dediquen a la venda ambulant o les persones obligades a prostituir-se. Passa el mateix amb els menors immigrants que actualment resideixen i fins i tot estan escolaritzats a Espanya però no tenen els papers. Així mateix, altres col·lectius d'immigrants, per la condicions polítiques dels seus països, no aconseguiran una carta d'antecedents penals dels seus governs.

En el fons de la qüestió, cap reglament podrà solucionar la situació del milió d'immigrants sense papers, ni posar fi l'apartheid jurídic i la manca de drets que pateixen els ciutadans d'origen estranger a l'Estat Espanyol, atès que per això és imprescindible la derogació de la llei d'estrangeria.

Les persones i organitzacions que subscrivim aquesta crida entenem que la insuficiència del reglament presentat i el manteniment de la Llei d'Estrangeria són problemes que no solament afecten a les persones immigrades sinó al conjunt de la societat. El manteniment de l'economia submergida amb centenars de milers de persones treballant sense contracte ni drets afavoreix la baixada general dels salaris i la precarietat de les condicions de treball de tots i totes els treballadors. Per altra banda una societat que manté a un important nombre dels seus membres discriminat i privat de drets és a més d'antidemocràtica, incapaç de garantir els drets i reclamar els deures de tots.

En conseqüència demandem :

1 - L'obertura d'un procés de regularització de tots els immigrants sense papers que resideixin en el territori Espanyol. Que no inclogui l'exigència d'un contracte de treball i que admeti, a més del padró, tot tipus de documentació per provar l'estada. L'immigrant sense papers hauria d'obtenir una documentació provisional mentre busqués un contracte de treball per tal d'evitar les màfies i la sobreexplotació. També és necessària la inclusió de criteris d'arrelament social, i de condicions excepcionals i familiars, que permetin la regularització de tots els immigrants sense papers que ja resideixen en el territori de l'Estat espanyol.

2 - L'efectiva Anul·lació de les ordres d'expulsió que mantenen a moltes persones sotmeses a la irregularitat, condemnades a la marginalitat i a tot tipus d'abusos.

3 - El tancament de tots els Centres de Detenció d'Immigrants, ja que entenem que incorren en una greu vulneració dels drets de les persones.

4- L'execució de mesures que garanteixin la plena vigència i efectivitat, en clau d'igualtat, dels drets socials, sanitaris, culturals, laborals i polítics a favor de les persones immigrades que resideixen a l'estat espanyol.

5- L'engegada d'actuacions administratives i judicials que combatin eficaçment el racisme social i institucional, i posin fi a la repressió policial indiscriminada que es viu a molts indrets de l'estat, en una situació de total impunitat.

6 - Aquesta sèrie de mesures que estem proposant han que culminar en la derogació de la llei d'Estrangeria. De la mateixa manera que s'han posat en qüestió i paralitzat diverses lleis i mesures del govern anterior atenent a la sensibilitat de la ciutadania, pensem que la retirada de la llei d'Estrangeria ha de ser un clam cada vegada més ampli en una societat que es reclama democràtica.

Hem plantejat aquestes demandes al debat social i l'hem portat diverses vegades a la consideració del govern central, de les administracions autonòmiques i municipals. Però encara considerem més imprescindible i urgent coordinar-nos a nivell estatal entre els col·lectius i organitzacions cíviques i polítiques, entre tots els que ens veiem afectats per aquesta política de retallada de llibertats i drets a l'Estat Espanyol

This work is in the public domain

Comentaris

Re: NO a la llei d'estrangeria
24 gen 2005
Ningú va anar a la mani?

no hi ha fotos o alguna notícia?
Re: NO a la llei d'estrangeria
24 gen 2005
yo estuve en la manifestación y igual viendo que no se a informado suficiente aqui sobre como fue la jornada en bcn, para la próxima vez me planteo sacar una fotos y dar mi visión de la mani.


Tienes info en la web:

www.quesevayantodos.net
Sindicat Terrassa