Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La CUP rebutja la visita del furgó-oficina de l'exèrcit espanyol (Manresa)
24 gen 2005
La CUP rebutja la visita del furgó-oficina de l'exèrcit espanyol (Manresa)

La CUP considera «non grata» la visita del furgó-oficina miliar a Manresa i demana explicacions al govern municipal
La candidatura independentista rebutja la visita del furgó de l'Exèrcit Espanyol i considera que és contradictori que els partits del govern municipal acceptin la seva presència i per altra s'aprovin resolucions municipals per la pau i contra les guerres.

Recentment ha aparegut, al costat de lâInstitut de Lluís de Peguera, una furgoneta de lâexèrcit. Una furgoneta que es dedica a reclutar joves per lâexèrcit espanyol. No és de color caqui, no porta metralletes, no porta canons ni tampoc bombes. Ãs de color blanc, amb fotografies estampades dâescenes militars i amb les imatges de dos soldats (un de masculí i lâaltre femení) que evoquen escenes dâacció, semblants a les dels cartells de pel·lícules americanes. A més a més dâuna inscripció on es pot llegir âArmada españolaâ? es poden llegir sense cap mena de dificultat un número de telèfon i una adreça dâinternet dâaquesta âinstitucióâ?.

El portaveu de la CUP Roger Torras considera aquests fets de lamentables i declara que la visita de l'exècit de "non grata" i es pregunta "Com pot ser que es permeti que la indústria militar obri una oficina a Manresa? Com pot ser que es permeti que sigui al costat dâun institut? Per què la furgoneta està senyalitzada amb cinta de la Policia Municipal manresana? Com pot ser que des de lâAjuntament es permeti tot això? Com pot ser que gent que es va presentar a les eleccions dient que âun altre món és possibleâ? permetin això? Aquest és âlâaltreâ? món en que pensaven? Aquesta és la Cultura de la Pau que fomenten des del consistori? Per què ningú encara no ha dit res?"

La CUP reclama explicacions i declara que "No pot ser que, per una banda, es critiqui la militarització del món, es digui que sâha de lluitar per eradicar les mines anti-persona, es demani la disminució del pressupost de defensa, es manifesti al carrer en contra una o altra guerra i, a la vegada, es permeti que un furgó de lâexercit es planti al centre de la ciutat a captar els nostre joves per dur-los a la guerra". Torras es dirigeix també al triparit manresà_ " Senyors i senyores de PSC, ERC i IC-V: calen explicacions públiques".

La CUP recorda que a Manresa la lluita anitmilitarista ha estat constant en els darrers anys, d'on n'han sorgint nombrosos insubmisos gràcies als quals va desaparèixer la mili obligatoria. Recorda també que darrerament a Manresa hi ha hagut amplis rebuigs a les guerres, i que per tant "és de justícia que el govern municipal actui en conseqüència".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CUP rebutja la visita del furgó-oficina de l'exèrcit espanyol (Manresa)
24 gen 2005
I que s'en sap del bus pro constitució europea? I el de l'Estatut? Ostres ara que hi penso quants de busos de propaganda institucional! Deu ni doret!
Re: La CUP rebutja la visita del furgó-oficina de l'exèrcit espanyol (Manresa)
24 gen 2005
Jo recordo fa uns 3 anys, un furgó informatiu de l'exèrcit a portal de l'angel amb plaça Catalunya. Hi habia molta gent passejant i comprant pel carrer, però els dos militars del furgó estaven a fora morts de fàstic esperant si miraculosament algú s'acostava!

PD: almenys pel que em vaig fixar jo, poc èxit tenen les seves campanyes de reclutament d'analfabets! Que provin a Murcia la próxima vegada (Hi ha molt pepero)
Re: La CUP rebutja la visita del furgó-oficina de l'exèrcit espanyol (Manresa)
24 gen 2005
A Mataró n'hi va estar un de l'exèrcit fa un parell d'anys. Un dia els Maulets d'allí van convocar una acció i el militar que informava va acabar sortint per potes. I el que és més bó, el Punt va fer-ne un reportatge on el pringat del militar que anava en l'autobus reconeixia que en dos o tres dies sols un jove de la ciutat s'havia interessat seriosament pel tema, i encara no havia confirmat allistament....
Re: La CUP rebutja la visita del furgó-oficina de l'exèrcit espanyol (Manresa)
25 gen 2005
Deu ser per aixó que mes de la meitat de gent que está destinada a Saragossa son catalans...curios...
Sindicat Terrassa