Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Bicicletada Contra l'Especulació a Mataró
24 gen 2005
Dissabte passat, 22 de Gener, es va celebrar la Bicicletada contra l'Especulació a la ciutat de Mataró. Hi van participar més de 40 bicicletes al llarg del recorregut, sense comptar a totes les persones que van estar a les diferents parades. Amb edats compreses entre els 3 i els 50 anys.

Va ser organitzada per diferents col·lectius de base de la ciutat juntament amb diverses associacions de veïns. De fet, no va ser organitzada, sinó coordinada. El motiu està en que un grup coordinava la bicicletada, però cada parada estava preparada per un col·lectiu diferent de forma autònoma.

La bicicletada es celebrava per diversos motius.
Un era perquè el govern municipal vol tirar endavant tota una sèrie d'intervencions urbanístiques que volen convertir una ciutat de 117000 habitants actualment a 150000 d'aquí a 10 anys. I ho volen fer densificant la ciutat sense augmentar el nombre de zones verdes ni equipaments. I, sobretot, requalificant la poca zona boscosa que tenim i enofcant les mirades cap a la zona agrícola.

Un altre motiu va ser el de tornar-nos a reconèixer. Entre associacions de veïns, col·lectius de Centres Socials Okupats, ecologistes i tot un ventall de gent que ja estem treballant contra l'especulació però que no ens acaben de conèixer.

Un tercer motiu era el de reinvindicar la mobilitat ciclista dins el medi urbà, no molestant el tràfic motoritzat sinó essent nosaltres mateixos el propi tràfic.

Un quart motiu era el de fer propaganda del nostre Observatori de l'Especulació Urbanística de Mataró, el qual es va iniciar el Juliol passat just quan es va okupar el CSOA l'Estella que consisteix en un mapa en blanc de Mataró que anem omplint entre tots els veïns de la ciutat. Així, podem desglossar totes les intervencions urbanístiques que s'estan fent i que es volen fer. El podeu consultar a
http://musaik.net/mapa
La bicicletada va servir per compartir el coneixement que tenim tots plegats de la ciutat, era la posada en pràctica de la idea del mapa.

Un cinquè motiu era per portar el debat de model de ciutat a la gent. Volem que es parli de les diferents mogudes urbanístiques.

Finalment, l'últim motiu era el de suar, riure, cridar, compartir, i passar-s'ho d'allò més bé per poder aflorar aquest gran problema que ens afecta tant a tots plegats, que és l'ESPECULACIà URBAN�STICA.

Tot això es va fer sortint de la plaça dels ninots, parant a la Llar Cabanellas, a la carretera de Cirera, als Garrofers, al carrer Biada, al Rengle i finalment al CSOA l'Estella. A cada parada hi havia un representant d'algun col·lectiu que ens explicava les diferents intervencions urbanístiques que es volien portar a terme en cada zona. Algunes parades van estar amanides amb algun vermutet, beguda i, fins i tot, amb una batucada. Finalment, es va poder acabar de comentar com havia anat tot amb un dinar popular.

Vinga,

Salut i desobediència!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Bicicletada Contra l'Especulació a Mataró
25 gen 2005
perfecte companys!

Salut i llibertat tb desde Mataró!
Re: Bicicletada Contra l'Especulació a Mataró
30 gen 2005
Altres notícies
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/152439
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/154650
Sindicat Terrassa