Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Can Barba es queda! (ara més que mai)
24 gen 2005
Èxir de participació i mobilització en la marxa de suport al Centre Social ALliberat Can Barba (sbd).
Èxir de participació i mobilització en la marxa de suport al Centre Social ALliberat Can Barba (sbd).
Unes 400 persones (joves, veïns de Sabadell i rodalies) es reuniren a les 17:30 a la plaça vallès per la manifestació en contra del desallotjament del local propietat de l´Ajuntament.
Els lemes principals foren: "Trencat el diàleg, trencada la confiança", "De Can Barba no marxem, us esperem", i "El tripartit especula i desallotja".
Fou una marxa festiva i lúdica (amb pallassos i perfomance permenent) i denunciativa i reivindicativa alhora (s´encartellà a les seus bancàries, immobiliàries, ETT´s, cases abandonades..., i es penjaren vàries pancartes, l´última al mateix Ajuntament, sota el lema: "Que desallotjin l´Ajuntament". Allí s´acavà la mani, on es feu una timbalada, malabars, i es llegí el manifest:
Can Barba és el Centre Social Alliberat del carrer Unió que el proper 14 de Febrer compleix un any. Ha estat una temporada difícil i intensa, però agraïda i prometedora alhora. Després de l'experiència del CSA Els Maquis i d'una dura rehabilitació, Can Barba ha esdevingut el portaveu físic dels moviments socials a Sabadell. Al mateix temps, s'han realitzat tallers gratuïts i activitats de debat i transformació social. Disposa d'una kafeteria a preus populars, d'una biblioteca amb lectura compromesa i d'una sala de reunions i exposicions. Els pilars bàsics de Can Barba són la socialització, l'autogestió, la formació i l'oci alternatiu. Al llarg d'aquest any, més d'una quinzena de col·lectius i d'un centenar de persones l'hem utilitzat, i més d'un miler n'hem gaudit.
Tanmateix, no tothom ho veu amb els mateixos ulls. L'ajuntament, propietari del local, i que poseeix més edificis buits a la nostra ciutat, afirma que necessita l'exclusivitat de l'espai per fer-hi cursos de formació okupacional. MENTEIX. El que no suporta és que una iniciativa social que no prové d'ells i que no pot controlar, tingui èxit. Després d'unes negociacions en que ha demostrat el seu tarannà més hipòcrita, fal·laç, autoritari i amb importants dèficits democràtics, on ha negat una mediació i ha condicionat seguir el diàleg amb el fet d'abandonar l'immoble, ha començat els tràmits legals pel desallotjament violent i armat.
Res ja ens sorpren. El nostre és un tripartit "progresista" i "d'esquerres" que té la mentalitat de Hobbes, la metodologia de Maquiavel, la sinceritat de Goebbles i la solidaritat de Roquefeller. És un govern municipal que té dos imputats pel cas Bemba, que nega el mobbing immobiliari, la violència nazi i la intimidació policial, que liquida el patrimoni històric, distorsiona la realitat controlant els medis de comunicació, que del clientelisme en fa virtut i de l'especulació, or.
Quan s'adonaran que els centres socials són necessaris i l'autogestió i l'autonomia, imprescindibles? MAI. Només ens volen dominar, acallar, fer obeir. Però no hi ha consells de joventut o centres cívics que aturin o institucionalitzin la lluita del jovent precari contra l'especulació i per la reapropiació d'espais socials. Es pot confiar en qui desconfia de la confiança? Entenem que utilitzar la desobediència i l'acció directa són actes legítims que ens corresponen com a ciutadans en comprovar uns poders públics incompetents, quan no fraudulents.
És per tot això que, Sr. Paco Fernández (ICV), Sr. José Maria Civis (ERC), Sr. Manuel Bustos (PSOE) i tota la resta de l'equip de govern, us dediquem aquesta manifestació. Perquè sapigueu que no tenim por, que seguirem lluitant, fins a la victòria.
Sota el convenciment de que no som esclaus de cap paret i que la única lluita que es perd és la que s'abandona, OKUPAR ÉS RESISTIR, RESISTIR ÉS VÈNCER!

C.S.A. vol dir CENTRE SOCIAL ALLIBERAT, CAN BARBA vol dir RESISTÈNCIA!


Can Barba resta obert cada dia i recorda que falta ja poc pel 1er aniversari...
Salut.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Can Barba es queda! (ara més que mai)
24 gen 2005
ánimo y resistencia
Re: Can Barba es queda! (ara més que mai)
28 feb 2005
un manifest clar! les idees estan clares,ells no saben ni el k volen...resistència! salut!
Sindicat Terrassa