Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Butlla casolana d'Alfons Quintà o l'estupidesa del "progressisme" europeu
24 gen 2005
universidad.jpg
La projecció en el terreny de la cultura de la radicalització política que ha comportat la intervenció militar aliada a Iraq està causant un dany immens, per ara difícil de valorar.
A França i aquí es pot dir qualsevol cosa, mentre sigui agressivament antinord-americana. Es tracta d'anar contra la globalització, els transgènics, l'Organització Mundial del Comerç i tot allò que sigui liberal o nord-americà.
Et situes en aquesta irracional onada, que està més destinada a fracassar que les rodes quadrades, i no tens problemes a l'hora de trobar editor, escriure un guió d'un documental o bé, per descomptat, participar en programes de ràdio i TV. Malgrat aquesta evidència, encara has de sentir que ells són víctimes d'un pretès pensament únic. És que aquí tot el que contradiu aquestes animalades només pot sobreviure en les catacumbes, i encara, si és discret.
Darrerament he vist a la TV francesa programes que m'han fet al·lucinar. En un de molt llarg s'acusava Robert Kennedy d'haver participat en el pretès assassinat de Marilyn Monroe. En un altre s'acusava el president Lyndon Johnson de l'assassinat del seu predecessor, John Kennedy. En un de tercer, molt recent, s'acusava els Estats Units d'haver enfonsat, mitjançant un torpede, el submarí rus Kursk, l'agost del 2000, en el mar de Barents. La llista seria immensa.
Aquestes animalades no són una exclusivitat gal·la. Però aquí es roman més en el terreny de l'insult, no pas el de l'elaboració de cabòries: no s'hi pot arribar, malgrat les ganes. Aquí es podria dir de tot, sempre en aquest sentit, sense causar cap reacció.
En canvi, a França de vegades hi ha alguna reacció digna. Va passar en el programa matinal de l'emissora de ràdio França Cultura de dimecres. Hi va anar un pèssim escriptor xilè, resident a Espanya, on té molt èxit, Luis Sepúlveda.
El responsable del programa va llegir una frase del seu darrer llibre que no té pèrdua: "Auschwitz i Mauthausen, a Sabra i Shatila i Gaza, el nazisme i el sionisme donant-se la mà".
A continuació, Sepúlveda, que sovint també expressa un odi contra tot el que és nord-americà que arriba a fer fàstic, va ser objecte de tota mena de crítiques. Això em va reconfortar. Però em va durar poc, perquè vaig pensar que aquí ningú l'hauria criticat. Aquí, si s'està contra els Estats Units es té butlla. Seria de veritat pensament únic, si fos pensament. Només és una butlla casolana.

This work is in the public domain

Comentaris

Ai pobret quina pena que em fas
24 gen 2005
Es clar, es que aquests nazieuropeus progrefatxes em fan sentir una victima com als meus amiguets americans, ningu ens enten, i aixo que matem a tothom qui podem per convencer, snif, snif, snif
Re: Butlla casolana d'Alfons Quintà o l'estupidesa del "progressisme" europeu
24 gen 2005
llàstima cada vegada sou menys i més marginals
Re: Butlla casolana d'Alfons Quintà o l'estupidesa del "progressisme" europeu
24 gen 2005
ui si cada cop menys, si no arriba a ser per la pasta dels de la VANGUARDIA ESPAÑOLA el senyor Quintà hauria d'escriure als waters dels Rodalies
(per cert un bon lloc pels seus articles, FAN CAGAR :-)))
Sindicat Terrassa