Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Els empresaris valencians volen bones relacions amb Catalunya
22 gen 2005
Dedicat al PP i a Torrente-2000:

AVE demana que els polítics facen un esforç per a "baixar la tensió" en les relacions amb Catalunya

VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)

El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Francisco Pons, ha mostrat hui el seu suport a la proposta plantejada pels presidents de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps, i de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, per al desenvolupament d'iniciatives conjuntes amb Andalusia i Balears al voltant de les inversions en l'arc mediterrani, i s'ha mostrat partidari que els polítics realitzen un "esforç" per a "baixar la tensió" en les relacions amb Catalunya.

Pons, que ha realitzat estes declaracions després de comparéixer davant la ponència parlamentària de reforma de l'Estatut d'Autonomia, ha subratllat que els empresaris "estem treballant, des de fa molt de temps, per a tindre una relació amb Catalunya, en els aspectes econòmics i empresarials, fluida i normalitzada, i considerem que ho ha de ser també en els aspectes polítics".

Sobre això, ha indicat que "tota la societat i, per descomptat, els polítics" haurien de fer un "esforç" per a "baixar la tensió i vore de quina manera superem les diferències que puguem tindre". El dirigent de l'organització empresarial ha estimat que este eix mediterrani constituïx "un bon marc" per a treballar, perquè "tot contacte pot portar a superar les dificultats que hem tingut i que confie que, en els pròxims mesos, se solucionen".

Pons ha assenyalat que resulta "indubtable" que "el marc geogràfic de la Comunitat, en este món de la globalització, es queda curt", i ha recordat que la seua organització sempre ha proposat que la Comunitat "ha de tindre almenys dos eixos importants de connexió interterritorial", el de Madrid-Lisboa i el que conforma l'arc mediterrani.

El màxim responsable d'AVE ha manifestat que este últim eix "podrà baixar fins a Múrcia o fins a Almeria", segons ho interpreten, ha afegit, els polítics, però ha considerat "imprescindible" que l'actuació de la Comunitat "transcendisca comunitats pròximes", i en este sentit ha qualificat de "benvinguda" la iniciativa del Consell.

Per part seua, el president de la Cambra de Comerç de València i del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, Arturo Virosque, ha assenyalat que una mala relació entre les dos comunitats "pot perjudicar els interessos empresarials no només de València, sinó dels catalans mateixos", i sobre això ha indicat que recentment, en una trobada mantinguda amb el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, este dirigent empresarial va dir estar "preocupat" per les conseqüències que ha tingut la polèmica al voltant del valencià i la paralització del transvasament de l'Ebre, atés que "s'han pres unes mesures" que "no han beneficiat l'empresari català".

Tot i això, ha indicat que "la societat catalana i la societat valenciana s'entenen estupendament, i els empresaris també", tot i que hi haja "gent que vol enredar" (PP). "Els empresaris som els més perjudicats en estos temes, perquè els empresaris catalans necessiten els valencians i els valencians els catalans, ha dit.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els empresaris valencians volen bones relacions amb Catalunya
22 gen 2005
Aunque es un terrible delito, os transcribo una conversación de hoy del Consejo de Ministros.



BONO. Ayer Patato (se refiere al líder de Izquierda Hundida) salió diciendo que vamos a tragarnos el Estatut venga como venga. ¿Hay seguridad de cómo va a venir?

VEGA. Bueno...todas... Se ha asegurado con...

BONO. Pero ...sobrio, ¿estaba sobrio...?
ZP. No, se ha firmado con el Capo (se refiere a Bargalló o a Carod). Ya sabes... se les dice mira ahí no podemos llegar y entonces te dicen No queremos llegar ahí, lo queremos es nueva nueva financiación, nada más y renunciamos a lo que sabemos que no se puede llegar y ...

BONO. ¡Qué jodíos peseteros son estos catalanes!

MONTILLA. Bueno, todos no ...

BONO. Tú desde luego que no, porque tienes de catalán lo que yo de alemán
Sindicato Sindicat