Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
El PP obre la 鈥済uerra de les banderes鈥? a Vilafranca i reclama que la bandera espanyola onegi a l'ajuntament
21 gen 2005
La CUP va presentar una esmena a la totalitat a la moci贸 presentada per el PP.
estelada.jpg
L鈥檃lcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, va acusar el Partit Popular de voler crear una pol猫mica sobre els s铆mbols a Vilafranca en presentar una moci贸 que demanava que es compl铆s la legalitat sobre banderes i es fes onejar la bandera espanyola en un lloc preferent de l鈥橝juntament de Vilafranca. La moci贸, per貌, va ser rebutjada gr脿cies als vots de CiU, ERC i la CUP ja que el Grup Municipal Socialista es va abstenir per 鈥渞especte a la legalitat鈥?. Esteve va donar a con猫ixer que havia demanat la vig铆lia del Ple al regidor del PP, Josep Ramon Sogas, la retirada de la moci贸. El de dimarts va ser un Ple at铆pic. No hi havia cap dictamen per ser aprovat, nom茅s mocions i preguntes de l鈥檕posici贸. Cap no es va aprovar. La proposta del Partit Popular d鈥檋issar la bandera espanyola de l鈥橝juntament de Vilafranca tampoc no va prosperar. CiU, ERC i la CUP van tombar la petici贸 i van criticar el PP per demanar que s鈥檋iss茅s la bandera espanyola a l鈥橝juntament. El regidor de la CUP, Otger Amatller, es va limitar a dir que votaria en contra de la moci贸, per貌 tot seguit va mantenir una picabaralla amb els regidors del Grup Municipal Socialista Josep Colom茅 i el mateix Marcel Esteve, que li van retreure paral路lelament que hagu茅s penjat la bandera independentista durant la diada castellera de Sant F猫lix al balc贸 de l鈥橝juntament. Amatller va defensar la col路locaci贸 de l鈥檈stelada i va mantenir que mentre no es reconegu茅s el dret d鈥檃utodeterminaci贸 a poble catal脿 la CUP seguiria apostant per posar l鈥檈stelada a l鈥橝juntament. Amatller va acusar de 鈥渕entider o ignorant鈥? Pep Colom茅 per mantenir que la CUP s鈥檋avia saltat un acord de tots els grups municipals. El regidor socialista va defugir la pol猫mica i va respondre amb eleg脿ncia que en cap cas no era un mentider per貌 que probablement s铆 un ignorant. La pol猫mica va continuar amb Marcel Esteve, que va recordar a Amatller que 20 dels 21 regidors s铆 que havien pactat per Sant F猫lix que nom茅s hi hagu茅s la bandera catalana a l鈥橝juntament i va lamentar la decisi贸 de la CUP de mantenir l鈥檈stelada al balc贸 municipal la darrera Festa Major i en pres猫ncia del president de la Generalitat, Pasqual Maragall. Josep Ramon Sogas, regidor del PP, va negar voler crear una guerra de les banderes i va refusar haver iniciat la pol猫mica sobre els s铆mbols, una actitud que va atribuir a la ruptura del pacte durant la Festa Major de Vilafranca, un acord que la CUP mai no va subscriure, i a la decisi贸 de substituir el quadre del Rei per una bandera catalana i l鈥檈scut de Vilafranca.

Quadre del Rei

Sogas va insistir repetidament, en la l铆nia de la moci贸, pel respecte a la legalitat. Tamb茅 Josep Colom茅 va demanar la retirada de la moci贸 que va coincidir a titllar de desafortunada, la mateixa opini贸 va expressar el regidor d鈥橧CV, Patro Recober. Sogas va assegurar, a m茅s, que la reforma del Sal贸 de Plens per canviar de lloc el quadre del Rei havia costat 5.000 euros. Una afirmaci贸 que no va ser contestada des de l鈥橢quip de Govern per貌 sobre la qual Otger Amatller va ironitzar 鈥渁lg煤 s鈥檋a endut una bona picossada鈥?. Em铆lia Torres, regidora de CiU, va recordar que la legislaci贸 que regula la normativa d鈥櫭簊 de les banderes 茅s del 1981, tot just uns mesos despr茅s de l鈥檌ntent de cop d鈥檈stat del Coronel Tejero. El grup de CiU es va sumar a l鈥檈smena de la moci贸 presentada per la CUP, i avalada per ERC, demanant que a l鈥橝juntament hi hagu茅s les banderes catalana i vilafranquina, moci贸 que va ser rebutjada pels vots de PSC-ICV i el PP que no van deixar que prosper茅s. Torres, com Ramon Xena, que es va mostrar molt cr铆tic amb el PP i els va acusar de voler crear guerres de banderes 鈥渃om al Pa铆s Basc鈥? , es va mostrar m茅s indulgents i no van entrar en la q眉esti贸 de l鈥檈stelada que el regidor de la Candidatura d鈥橴nitat Popular havia penjat al balc贸 de l鈥橝juntament.

Retirada la moci贸 dels Jocs Ol铆mpics.

El Partit Popular tampoc no va aconseguir aprovar una moci贸 que demanava el suport del Ple als Jocs Ol铆mpics de Madrid. Finalment la moci贸 va ser retirada perqu猫 el regidor Josep Ramon Sogas no va acceptar incloure una esmena que deixava les mans lliures a les federacions esportives catalanes per entrar a formar part de les federacions esportives internacionals. La moci贸 popular instava la Generalitat 鈥渁 donar el m脿xim suport institucional a la candidatura ol铆mpica de Madrid鈥?.
Mira també:
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain

Comentaris

El PP de Vilafranca vol que posin la bandera espanyola a l'ajuntament perqu猫 se sent amena莽at per la CUP
21 gen 2005
El grup municipal del PP de Vilafranca va presentar una moci贸 en qu猫 demana al govern que posi la bandera espanyola tant a la sala de plens com al terrat de l'ajuntament. Aquesta moci贸, que la resta de grups van interpretar com una provocaci贸, 茅s la resposta dels populars a la decisi贸 del govern de retirar el quadre de Joan Carles de Borb贸 que hi havia darrere de la cadira de l'alcalde, per col路locar-lo en un altre lloc de la sala de plens municipals. El regidor del PP, Josep Ramon, va explicar que ell 芦no pretenia iniciar una guerra de banderes, sin贸 que va ser la CUP, que va penjar l'estelada al balc贸 de l'ajuntament la diada de Sant F猫lix禄. Tant el PP com el PSC van recordar que s'havia pactat per majoria que nom茅s hi hauria la senyera al balc贸 de l'ajuntament el dia central de la festa major. Per貌 el regidor de la CUP, Otger Amatller, va recordar que en cap moment el seu grup havia acceptat aquesta decisi贸, que no s'havia pres per consens. Per la CUP, 茅s clau penjar l'estelada al balc贸 de l'ajuntament fins que l'Estat espanyol reconegui el dret a l'autodeterminaci贸 de Catalunya. Per aix貌, Amatller va assegurar que el seu grup far脿 tot el possible perqu猫 l'estelada sigui sempre present en la diada castellera de Sant F猫lix.

La moci贸 va rebre una dura cr铆tica tant de CiU com d'ERC i la CUP, que hi va presentar una esmena en qu猫 demana que nom茅s hi hagi la senyera i l'escut de Vilafranca. Tots hi van votar en contra, excepte el PSC, que es va abstenir al路legant no poder votar en contra de la llei. Per aix貌, Amatller va demanar als socialistes que apliquin el mateix rigor a l'hora de fer complir la llei de pol铆tica ling眉铆stica

www.elpunt.com
Re: El PP obre la 鈥済uerra de les banderes鈥? a Vilafranca i reclama que la bandera espanyola onegi a l'ajuntament
21 gen 2005
que onegi la soviètica , amb estrella de cinc puntes incloses.

i si el pp es queixa, els hi direm que la soviètica es tan extrangera com l´espanyola, pero més maca.
Re: El PP obre la 鈥済uerra de les banderes鈥? a Vilafranca i reclama que la bandera espanyola onegi a l'ajuntament
21 gen 2005
el sogas que es pengi la puta bandereta al lavabo de casa seva...
Re: El PP obre la 鈥済uerra de les banderes鈥? a Vilafranca i reclama que la bandera espanyola onegi a l'ajuntament
21 gen 2005
Convivència Cívica Catalana reclama la bandera espanyola a l'Ajuntament de Sant Pere Torelló.

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/154598/index.php
Re: El PP obre la 鈥済uerra de les banderes鈥? a Vilafranca i reclama que la bandera espanyola onegi a l'ajuntament
21 gen 2005
Vàrem perdre una guerra, i això no té sol.lució.
Re: El PP obre la 鈥済uerra de les banderes鈥? a Vilafranca i reclama que la bandera espanyola onegi a l'ajuntament
22 gen 2005
El PP que digui el que vulgui, algú li fa cas???

VISCA VILAFRANCA ANTIFEIXISTA!!
Re: El PP obre la 鈥済uerra de les banderes鈥? a Vilafranca i reclama que la bandera espanyola onegi a l'ajuntament
19 ago 2005
NO PENSO ENTRAR EN INSULTS NI EN DESPRECIS ESTEM A L'ESTAT ESPANYOL ENS AGRADI O NO I LA BANDERA DEL NOSTRE PAIS "ESPAÑA " A D'ESTAR EN TOTS EL BALCONS DELS AJUNTAMENTS,NO SIGUEM TANT RADICALS QUE DE GENT BONA NI HI HA TOTA REU,ES UN PAIS MOLT MACO AMB MOLTA DIVERSITAT DE CULTURES,I ES LA GRACIA DE ESANYA TOTS VASCOS,CATALANS,GALLEGS,ANDALUÇOS,EXTREMENYS,TOTS FEM D'AQUET PAIS UN DELS MILLORS PER VIURE,NO U ESPALLEMT
Sindicat Terrassa