Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder
Crònica de la xerrada contra la Constitució Europea a Benidorm
21 gen 2005
Arranca la resitència a la Constitució Europea a La Marina
NY 001.jpg
Una vintena de persones s'aplegaren el passat divendres 14 al casal Jaume I de Benidorm per assistir a la primera xerrada organitzada a gener contra la CE, a càrrec d'un membre de la CGT.

Aquest va començar l'acte remarcant que el caràcter anti-democràtic del text vé des de la seua pròpia arrel, ja que tota constitució ha de ser el·laborada per una assemblea constituent, mentre que aquest text està fet exclusivament pels estats membres.

A aquest respecte, també incidí en el fet de que, tot i que es pretenen crear varies institucions de caracter supra-estatal, els estats membres de la UE no tenen en cap moment intenció de crear un subjecte de ciutadania europea, per la qual cosa els ciutadans queden des d'un principi aliens a qualsevol possibilitat de decisió o control sobre aquestes noves institucions.

Un exemple especialment sagnant d'aquestes polítiques neoliberals allunyades del poble és la futura creació del Banc Europeu com a màxima autoritat a l'hora de determinar totes les polítiques econòmiques, així com regular les línies de mercat.

La xerrada va destacar altres aspectes negatius del text, com ara el seu marcat tarannà militarista, la negació de qualsevol possibilitat d'autodeterminació de les nacions sense estat, i moltíssims d'altres. Entre ells caldria destacar, per la seua repercusió local a La Marina, el fet de que qualsevol política de conservació ecològica i desenvolupament sostenible quedaria subordinada a criteris de productivitat i competivitat econòmica. Finalment, es va establir un xicotet debat entre els assistens, i es va emplaçar a la gent a participar de les següents activitats, els dies 21 i 28.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de la xerrada contra la Constitució Europea a Benidorm
21 gen 2005
Endavant companys de la Marina, així es fa, argumentant i no deixant-se enredar pels que tenen tots els mitajsn al seu favor.
Sindicato Sindicat