Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Han parat la USAP a TV3 !鈥? (Pere Sunyer)
20 gen 2005
Han parat la USAP a TV3 ! (Pere Sunyer)

El canvi de govern a la Generalitat de Catalunya va portar nombroses conseqüències a àmbits molt diversos. Algunes positives, altres negatives segons el punt de vista i la simpatia política de l'observador.

Una d'ella que no te, a priori, res a veure amb la ideologia política afecta el tractament per Televisió de Catalunya de les retransmissions dels partits de l'USAP. En efecte, l'ex president Pujol era un aficionat de rugbi, i suposi també que havia integrat el vincle important que te el club de l'USAP amb una afirmació popular de catalanitat a les terres del nord. A partir d'aquí, va ser possible a alguns polítics i militants catalanistes Nords Catalans, mitjançant sol·licitacions diverses i fins i tot una campanya d'enviament de postals a TV3 de convèncer els responsables de Televisió de Catalunya de l'època de programar retransmissions de partits de l'USAP.
No va ser cosa fàcil a realitzar a causa dels drets de retransmissió (exclusivitat de canal+ per la lliga francesa per exemple) però la voluntat existia i es van veure alguns partits a TV3 o canal33.

Ara aquesta voluntat no hi és més.
La preocupació primera dels dirigents catalans actuals no és el rugbi (això s'entén tanmateix)i els responsables de Televisió de Catalunya plantegen llur tria de programació en funció de l'audiència que pot treure (com ho fan en general les altres televisions).

El que es pot lamentar d'aquest canviament, a més de no es pot veure partits de rugbi de bon nivell a la televisió a Catalunya Sud (això afecta només els aficionats d'aquest esport que per ara son pocs, encara que el llur nombre vagi creixent), és sobretot que no es dona més l'ocasió, als nostres germans del sud, de fer veure aquestes mostres d'afirmació catalana, popular i multitudinària, procedent de Catalunya Nord i que la gent d'aquí no puguin més seguir la retransmissió d'un partit de l'USAP amb comentaris en català.

Suposi que caldrà rellançar una altra campanya "Volem rugbi a TV3".

Pere Sunyer

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Han parat la USAP a TV3 !鈥? (Pere Sunyer)
20 gen 2005
Ja em semblava que alguna cosa havia passat. Jo me'ls mirava tots i penso que per les raons que ha comentat l'autor de l'escrit no s'hauria d'haver interromput. La Usap és més que un club: hi ha un component cultural i d'agermanament molt important, potser per això a certa gent no li interessava ni li interessa, és el mateix que les seleccions catalanes, ja es veu que gaires ganes no hi posen. Volem rugbi a TV3.
Re: Han parat la USAP a TV3 !鈥? (Pere Sunyer)
21 gen 2005
ja es veu, ara sembla com si el català ja no estigués en una situació inferior i per tant no s'ha de fer res per recolzarlo, no es qu em caigu´´es bé CIU, pero el tripartit tbé es la mugre...
Re: Han parat la USAP a TV3 !鈥? (Pere Sunyer)
21 gen 2005
mes valdria que fessin els partits de la santboiana i d'altres equips d'aqui primer, no cal nar tant lluny a buscar rugby catala
Re: Han parat la USAP a TV3 !鈥? (Pere Sunyer)
21 gen 2005
Tant d'aquí es la UE Santboiana com la USAP de Perpinyà. Això sí, entre la lliga francesa i l'espanyola no hi ha color quant a qualitat...
Re: Han parat la USAP a TV3 !鈥? (Pere Sunyer)
21 gen 2005
q collons és l'USAP?
Re: Han parat la USAP a TV3 !鈥? (Pere Sunyer)
21 gen 2005
es un equip de rugby de perpinya
Sindicat Terrassa