Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
4 AnYs sense en ZIGOR >> empresonat des del 22/01/2001 i a més de 600km de casa.
20 gen 2005
CONCENTRACIÓ MÒBIL el proper divendres 21 de Gener.
A les 19h a la Plaça del Raval (davant l'Ajuntament de Terrassa).

>> la dispersió és tortura- preses polítiques a casa ja!
“UN ANY MÉS, ET VOLEM A CASA�

Malauradament, ens ha tocat viure un altre aniversari. Es tracta de l’empresonament del nostre company Zigor Larredonda. El dia 22 de gener farà 4 anys que està a la presó sota l’acusació de col·laborar amb ETA. Viure aquest aniversari suposa, per davant de tot, fer que la situació del nostre company no caigui en l’oblit i denunciar un cop més la presó com a forma de patiment imposada que continua afectant en Zigor directament, però també a familiars i amics/amigues.

Durant aquests 4 anys en Zigor ha estat en diverses presons de l’Estat Espanyol, totes a centenars de quilometres de Catalunya. Ha patit vexacions per part dels funcionaris de presons, privació de drets com el d’estudiar o comunicar-se amb la família i companys, pèrdues de les seves pertinences i ha estat moltes setmanes en cel·les de càstig, en règim d’aïllament. A més, durant més de 3 anys ha estat a la presó sense cap condemna ferma. No cal oblidar que actualment ha estat absolt de la mateixa acusació per la que en un altre judici havia estat condemnat a 9 anys de presó.

La presó patida per en Zigor i altres pres@s polítics/es catalans/es és una forma de tortura i desgast, també per a familiars i amics/amigues, sobretot quan es recorre a la dispersió a milers de kilòmetres de les persones preses i se les aïlla del seu lloc d’origen. En aquests 4 anys hem hagut de fer més de 240.000 Km (l’equivalent a donar la volta al món 6 vegades) per anar a veure a en Zigor. Hem hagut de dedicar caps de setmana sencers per poder fer una visita que amb prou feines arriba als 60 minuts, perdent el descans després de treballar tota la setmana. Hem vist accidents a la carretera i hem estat en perill de patir-los. I la despesa econòmica que aquests viatges imposats han suposat supera els 23.000 euros, quasi 4 milions de pessetes.

Un any més l’Estat Espanyol aplica una mesura inhumana contra les preses polítiques. Una mesura que suposa fer extensiva, encara més, la condemna i el patiment cap la família i les amistats. La dispersió atempta contra els drets humans, no només de la persona presa.

Un any més no ens hem cansat ni ens cansarem de sortir al carrer i denunciar també altres casos en els què s’aplica la presó com a mesura de coacció a persones i col·lectius que lluiten.

LA DISPERSIÓ ÉS TORTURA
PRES@S POLÃ?TICS CATALANS ALS PAÃ?SOS CATALANS
LLIBERTAT PRES@S POLÃ?TICS CATALANS

Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 4 AnYs sense en ZIGOR >> empresonat des del 22/01/2001 i a més de 600km de casa.
21 gen 2005
i 3 ANYS SENSE EN JUANRA!!!!!!!!!!!
ET VOLEM A CASA
Re: 4 AnYs sense en ZIGOR >> empresonat des del 22/01/2001 i a més de 600km de casa.
22 gen 2005
l´estat espanyol ens té empresonades...
INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME
PAÃ?SOS CATALANS
Sindicato Sindicat