Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: ecologia
Gallecs, la lluita continua.
20 gen 2005
El govern del Tripartit va venent la moto que amb l'aprobació del Pla Director Urbanístic de Gallecs (una còpia del de CiU), l'espai natural està protegit i salvat. Això no és més que pura propaganda.
Gallecs és un espai agrícola forestal al cor del Vallès expropiat els anys 70, de 1.500 hectàrees. La meitat de les hectàrees van ser urbanitzades. Hi podem trobar la Maquinista, la Central Integrada de Mercaderies, la Samsung, grans polígons industrials i blocs de pisos (Mollet).
Fa gairebé 27 anys que va començar la lluita popular en defensa d'aquest espai, lluita que no ha decaigut tot i que amb molts altibaixos.
fa dos mesos el govern de la Generalitat va anunciar a bombo i platillo que amb el Pla Director s'habia tancat el tema. Així es posaven les medalles i de pas inentar desactivar qualsevol resistència, cosa que no han conseguit. Fa poc vam denunciar que aquest Pla Director no només no tanca res sinó que de fet obre les portes a una futura urbanització, ja que el Pla ho diu molt clar: el pla serà revisat per necessitats econòmiques, territorials o demogràfiques. El Pla, a més, contempla l'urbanització de 60 hectàrees més, la legalització i ampliació de l'urbanització il.legal de l'Estany i el pas d'una autovia, la Interpolar. Volen convertir Gallecs en un simple parc metropolità, de moment, donant prioritat al "lleure" (quina proteció!), és a dir, a la massificació i la degradació.

Per cert, l'actual Consellera d'Interior, Montse Tura, ha estat l'Alcaldessa de Mollet des de l'any 87. La "guerra" amb ella ha estat permanent pel tema de Gallecs i per altres qüestions. Fins i tot va intentat criminalitzar-nos. Malgrat tot vam aconseguir que rebaixés molt les seves intencions urbanitzadores de Gallecs. A principis dels 90 proposava autèntiques bestieses per l'espai natural.
NO PASSARAN!!
Cànem-Ecologistes en Acció de Mollet

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa