Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
El Congrés dels Diputats farà el día 27 un acte en memòria dels republicans morts en l'Holocaust Nazi
19 gen 2005
.
EN MEMORIA DE LOS REPUBLICANOS ESPAÑOLES MUERTOS EN LOS CAMPOS DE CONCENTRACIÓN NAZIS

Le Chant des Marais

El 27 de enero próximo se celebrará en el Congreso de los Diputados, en Madrid, la primera Conmemoración oficial de ámbito estatal en memoria del Holocausto, cuando se recuerda el 60 aniversario de la Liberación del campo de exterminio de Auschwitz.

Nos sumamos al recuerdo del sufrimiento del pueblo judío y los más de 10.000 republicanos españoles que sufrieron y murieron en los campos nazis de Mauthausen, Dachau, Buchenwald, Oranienburg -Sachsenhausen, Neuengamme, Flossenburg ...

Todos juntos, víctimas judías y combatientes españoles antifranquistas y antinazis serán recordados y homenajeados también el 27 de enero.
Mira també:
http://www.exiliados.org/paginas/Campanas/NO_OS_OLVIDAMOS.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Congrés dels Diputats farà el día 27 un acte en memòria dels republicans morts en l'Holocaust Nazi
19 gen 2005
Mazal Tov!!! , ara solament falta que la política espanyola canvii
Re: El Congrés dels Diputats farà el día 27 un acte en memòria dels republicans morts en l'Holocaust Nazi
20 gen 2005
Parla en una llengua que s'entengui, brut!
Maleïts askenazis, fotent a la penya al cap una cultura de fa més de dos mil anys!
Re: El Congrés dels Diputats farà el día 27 un acte en memòria dels republicans morts en l'Holocaust Nazi
21 gen 2005
Per aclarir dubtes que puguin portar a pensar que Zapatero està decidit a reconèixer les víctimes del feixisme, l'altra dia a una xerrada on vaig tenir el gust de sentir a Enric Marco (president de l'Amical de Mauthausen, antic militant de la CNT, milicià a la columna Durruti, empresonat a Mauthausen, maquis...) que surt com a testimoni a la Zona Roja i un altre home del que no recordo el nom però que és el President de l'Associació pel reconeixement dels immolats a la guerra civil. Tots dos van assegurar que aquest reconeixement es feia als seus inicis únicament en memòria dels jueus assassinats a aquests camps, i que només després de moltes pressions, maldecaps, burocràcies vàries i en definitiva per no fer el ridícul van accedir a homenatjar també els republicans morts gràcies a l'indignació i la pressió que van fer aquestes associacions. No llencem campanes a l'aire i escoltem als que defensen la memòria històrica perque ells tenen bastant clar que no hi ha actualment encara dispossició a retre homenatge als vençuts i recuperar els milers de cossos que encara s'amaguen a molts llocs de la península. El PSC-PSOE no va fer res per recuperar la memòria del passat quan va governar fa uns anys, excepte actes simbòlics per netejar consciències, i sembla que ara la seva actitut és la de deixar correr uns quants anyets per veure si es moren d'una vegada els que encara recorden i perduren. És feina nostre continuar amb la lluita per recuperar la memòria històrica i ajudar a aquestes entitats que s'estan deixant l'ànima en l'intent sense resultats per part dels governants.
Sindicato Sindicat