Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Comunicat de CNT-València en adhesió i suport a la jornada estatal contra la Llei d'Estrangeria.
19 gen 2005
PER LA IGUALTAT DE DRETS DE TOTS ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES IMMIGRANTS

La CNT-valenciana ve a adherir-se a la jornada estatal contra la Llei d'Estrangeria i per la regularització de tots els treballadors immigrants que en l'actualitat viuen en l'estat espanyol.
1inicio3.GIF
Des d'aquest sindicat entenem que el nou reglament d'estrangeria que ve a desenvolupar la nefasta Llei d'Estrangeria aprovada pel pàg., no suposarà la regularització d'un gran nombre de treballadors immigrants. I això malgrat que se'ns diu des del Govern que amb el mateix es va a acabar amb la gran borsa d'immigrants il·legals que hi ha en el nostre país. La necessitat d'aportar un contracte de treball deixa en mans del *empresariado la possibilitat de regularitzar als treballadors. Amb això es deixa fora de la Llei a totes aquelles persones que treballen en l'economia submergida perquè no els queda altre remei per a sobreviure. Així mateix haurà moltes empreses que prefereixin seguir emprant a “il·legals� per a poder així seguir explotant als treballadors sense que puguin reclamar els seus drets com a tals.

D'altra banda aquest reglament no és sinó un nou pegat que no afronta la qüestió essencial de la immigració. És a dir, donades les actuals circumstàncies de desigualtat social que existeixen en aquest món globalitzat i capitalista, seguiran venint treballadors dels països més pobres a la nostra nova Europa. Per tant, amb l'actual Llei d'Estrangeria, aquestes persones es convertiran de nou en il·legals, perquè les nostres actuals lleis no permeten la seva regularització.

Cap treballador pot ser considerat il·legal, i és obligació de totes les organitzacions socials i sindicals, lluitar per la igualtat de drets de tots els nostres germans d'altres països. Només així podrem combatre junts l'explotació laboral i les desigualtats socials que afecten al conjunt de la classe treballadora.

Aquest país, té molt poca memòria. Fa tot just 40 o 50 anys, els treballadors valencians i d'altres parts de l'Estat, es dirigirien a treballar a països com Argentina, Veneçuela o Mèxic. Ara a moltes persones d'aquests països que acudeixen aquí a millorar les seves condicions de vida, se'ls condemna a viure en situació il·legal, podent ser detinguts en qualsevol moment, per no poder regularitzar la seva situació. I això malgrat la gran majoria es troba efectivament treballant.

Des de la CNT-València, vam donar les demandes expressades en aquesta jornada estatal de lluita per la regularització de tots els treballadors immigrants i fem una crida a tots els treballadors del País Valencià per a acudir a la concentració contra la Llei d'estrangeria que està convocada aquest diumenge a les 12.30h enfront de la Delegació de Govern (Pl. .Del Temple).

REGULARITZACIÓ PER A TOTS I TOTES
DEROGACIÓ DE LA LLEI D'ESTRANGERIA

CNT: C/CUENCA, 80.2-46007-VALÈNCIA. TEL-FAX: 96 3419341

. ASSESSORIA JURÃ?DICA PER A TREBALLADORS INMIGRNTES: DIMARTS I DIJOUS DE 19.30H A 21H.
Mira també:
http://www.nodo50.org/valencia_llibertaria/noticia.php?id=1145

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat