Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Els rics fent política (de rics, és clar...)
19 gen 2005
És cert que el PNV és un partit de dretes, però si els empresaris (i els militars, i la Conferencia Episcopal) estan en contra del famós Plan Ibarretxe, jo hi estaré cada cop més a favor.
"Confebask se une al Círculo de Empresarios en expresar su rechazo al plan Ibarretxe
Su presidente declara vigente la declaración de la Confederación de 2002 en la que mostraba su preocupación por el contenido de la propuesta
EUROPA PRESS / MADRID
ImprimirEnviar


El presidente de la Confederación Empresarial Vasca (Confebask), Román Knorr, ha dejado claro hoy el rechazo de este organismo al plan Ibarretxe, al asegurar que permanece aún vigente la declaración que redactó en octubre de 2002, y en la cual criticaba los planteamientos de la propuesta soberanista del presidente vasco. De esta forma, se une a la negativa del Círculo de Empresarios Vascos de apoyar el nuevo Estatuto de Euskadi, expresada la pasada semana.
En el marco de un desayuno organizado por Nueva Economía Forum, en el que intervenía el secretario general del PSE-EE, Patxi López, Knorr hizo uso de la palabra para dejar clara la preocupación de los empresarios vascos por el contenido y planteamientos del plan Ibarretxe. Por ello, recordó que esa postura quedó reflejada en una declaración redactado por la Confederación en octubre de 2002, y la cual, subrayó, "permanece vigente" en la actualidad."

DIARIO VASCO

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els rics fent política (de rics, és clar...)
19 gen 2005
Per adherir-nos al pla Ibarretxe: Manifest de suport al Pla Ibarretxe
Els rics fent política (de rics, és clar...) i tu legitimant-los !!
19 gen 2005
Però com podeu donar suport a un nou estatut d'autonomia per la comunitat autònoma basca que ni ajuda a la solució del conflicte polític, ni ajuda a l'emancipació de la classe precària basca?
Ni Pla Ibarretxe, ni constitució espanyola !!
Re: Els rics fent política (de rics, és clar...)
19 gen 2005
Santsenc: ni dono suport ni deixo de donar-hi. Senzillament em fa gracia que capellans, militars i empresaris (la Santíssima Trinitat) facin pinya amb el PPSOE. És com si convertíssin el PNV en un partit anti-sistema (quan en realitat és partit de capellanets)

Quina és la teva solució? independentzia eta sozialismoa? com a consigna a mi ja m´està bé, però dóna la casualitat que a la majoria de bascos no. Potser deu de ser perquè ningú viu de les consignes ni els crits.

(jo també visc a Sants.. potser ens hem vist a l´Arran o por ahí..)

salut
Re: Els rics fent política (de rics, és clar...)
19 gen 2005
Santsenc: donar suport al pla Ibarretxe és anar en contra de la imperialista unitat d'espanya, genocida de pobles, entre ells el nostre. Jo preferiria recolçar un pla Otegui però malauradament ara el pla Ibarretxe és l'únic que s'enfronta a l'estat terrorista espanyol.
Re: Els rics fent política (de rics, és clar...)
19 gen 2005
Sí, el pla Ibarretxe s'enfronta al estat terrorista espanyol, i a més proposa la solució defiitiva: un estat terrorista basc. Ja em diràs la diferència entre que la policia et pegui en basc o en castellà.
Re: Els rics fent política (de rics, és clar...)
20 gen 2005
(bé, jo tinc amics batasunos i pel que em diuen l´ertzaintza també pega en castellà -amb accent basc això sí..-)


a lo que íbamos: jo també estic en contra d´Estats i fronteres. Per mi l´única revolució possible és la que fa que tothom sigui el que vulgui ser. En aquest cas, si un vitorià vol ser basc que ho sigui, i el mateix si un d´Hernani o Oiartzun vol ser espanyol.

Però continuo trobant molt divertit que aquí a gairebé ningú li importi RES MÉS que la Unidad de la Patria. Fixa´t que va ser Patxi lópez, un suposat socialista (socialista..me río de Janeiro)el que va llepar el culet a un empresari perquè ataqués el Plan Ibarretxe. A aquests pseudosocialistes se´ls hi enrefot la política social, la fam al món o els tsunamis. Només importa la NACIÓN:

"• López (PSE) fa que Confebask el rebutgi i mostri la seva divisió

ENRIC HERNÀNDEZ
MADRID

Ahir, a Madrid, el socialista Patxi López va aconseguir una breu victòria: va forçar un pronunciament públic contra el pla Ibarretxe del president de l'empresariat basc, que tot seguit va ser desautoritzat per les patronals de Biscaia i Guipúscoa.
En el Fòrum Nova Economia, davant un nombrós auditori, el candidat socialista a lehendakari va opinar que, més que els dirigents polítics bascos, haurien de ser els agents socials els que alertessin que el pla Ibarretxe tindria funestes conseqüències econòmiques per a Euskadi.

EL PRONUNCIAMENT DEL 2002
A l'instant, "per al.lusions", va sol.licitar la paraula Román Knörr, president de la Confederació d'Empresaris Bascos (Confebask), per respondre que segueix "absolutament vigent" la declaració "absolutament crítica" amb el pla Ibarretxe que aquesta patronal va difondre el 2002, quan el va aprovar el Govern basc. A aquest rebuig es va afegir ahir Claudio Boada, president de Cercle d'Empresaris, que va recordar que la seva federació basca, minoritària, també ha criticat el projecte del lehendakari."
Re: Els rics fent política (de rics, és clar...)
20 gen 2005
Un estat terrorista basc? hahaha, no fotem. Que jo sàpiga els bascos no han envaït cap altre poble, ni empresonem, torturen i maten sistemàticament els seus habitants, ni hi han desplegat cap exèrcit de funcionaris i forces d'ocupació colonitzants i genocides. Amb tot el meu respecte per la ideologia de cadascú, l'anarquisme us impedeix de veure la diferència entre un poble lliure i un d'envaït? O bé és que en el fons els anarquistes sou abans que res espanyols i partidaris del genocidi gallec, basc i català?
Sindicato Sindicat