Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
El Consejo General del Poder Judicial votará hoy en contra del Matrimonio homosexual y en contra también del derecho a adopción
18 gen 2005
El Periódico - edició impresa

SOCIETAT

18/01/05

LEGISLACIÓ
EL PERIÓDICO
MADRID

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) discutirà avui un informe relatiu al matrimoni gai. L'estudi --que critica durament els casaments entre homosexuals i els qualifica de "dubtosament constitucionals"-- serà aprovat gràcies als vots del majoritari sector conservador. El document no és vinculant, però serà enviat als grups polítics que actualment estan debatent al Congrés la proposta del Govern perquè els matrimonis entre persones del mateix sexe puguin tenir els mateixos drets que les parelles heterosexuals.

"L'heterosexualitat és un element essencial del matrimoni. Aquest o és heterosexual o no és matrimoni", assegura l'informe, que ha estat elaborat pel vocal conservador José Luis Requero. A més a més, assenyala que "la satisfacció jurídica d'una part mínima de la població no es pot fer a costa d'adulterar el contingut essencial d'una institució ni tampoc de capgirar el dret de família".

Segons l'estudi, denominar matrimoni la unió de dos homosexuals és un "canvi radical" similar al de denominar matrimoni la unió de més de dues persones o la d'un home i un animal. En cas que s'aprovin els casaments entre gais, l'informe es pregunta quin motiu hi ha per rebutjar altres models "estranys a la nostra cultura" com, per exemple, la poligàmia.

CONTRA L'ADOPCIÓ

Finalment, l'estudi es mostra contrari a l'adopció de nens per part de parelles homosexuals i recorda que l'"interès del menor" no pot estar supeditat "a la necessitat que té una minoria que les seves tendències homosexuals estiguin homologades".

Els vocals progressistes del CGPJ votaran en contra de l'informe, que haurà de tornar a ser ratificat en el ple del CGPJ que se celebrarà el pròxim dia 26. En opinió dels magistrats progressistes, les unions entre gais "no desnaturalitzen el matrimoni" i s'ajusten perfectament a la Constitució.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat