Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : ecologia
Repressió contra el moviment contra els transgèncis
16 gen 2005
El jutjat de Lleida ha obert un expedient per delicte de danys contra un membre de la Plataforma Transgènics Fora (PTF) denunciat com a presumpte autor de l'acció al camp experimental de Gimenells el passat mes de juliol amb la clara intenció de frenar la lluita contra els OGM al nostre territori.
L'acte de denúncia es realitzarà el proper dilluns 17 de Gener a les 10:30 h del dematí a la parada de metro de Glòries amb al Carrer Àvila, de Barcelona

Es farà una roda de premsa i una concentració de solidaritat amb l’Albert Ferrer, ja que aquest mateix dia, a les 11:00 h del dematí ha de prestar declaració a la Comisaria dels Mossos d’Esquadra de Poble Nou. Se l’acusa de danys per la destrucció del camp d’Experimentació de l’IRTA que va succeir el Juliol passat a Gimenells. L’Albert va ser el portaveu de la Plataforma i va explicar als mitjans de premsa les raons de l’acció. Aquest és un cas claríssim de com l’Administració represalia les veus i les persones que assumeixen una visibilitat i intenten explicar a la societat la greu situació que provoquen les pràctiques irregurlars dels OGM a Catalunya.

Cal recordar que el camp de Gimenells era un camp que no complia la Directiva Europea d’Alliberament voluntari d’OGM, entre d’altres coses, perquè es trobava a menys de 10 m de la carretera i no hi havia cap senyalització que impedís el contacte amb la població o amb les aus de la zona.

Aquest acte està convocat per l’Assemblea Pagesa de la Noguera, la Plataforma Transgènics Fora, l’Assemblea Pagesa del Maresme, la CGT, la Plataforma Catalana d’ONG’s, cooperatives de consum ecològic de Catalunya, Can Masdeu, l’infoespai i persones individuals que volem mostrar el seu rebuig a un procediment totalment il•legítim.
Mira també:
http://www.sindominio.net/suportponent
http://sindominio.net/suportponent/article.php3?id_article=346

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat