Imprès des de Indymedia Barcelona : https://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Es constitueix ENSPO (ens polític) com a comunitat ideal del diàleg
15 gen 2005
Ja està disponible a la web d'ADECAF la versió castellana, considerablement ampliada en funció de les crítiques rebudes, del text "Què significa la nova crítica?" Aquest és sols la primera d'una sèrie de propostes que volen plantejar la necessitat d'un debat crític al si de l'esquerra en el marc d'una COMUNITAT IDEAL DEL DIALEG que operi al mateix temps com a referent institucional o ens polític (enspo). ENSPO es nega a identificarse com a partit perquè entén que la institució "partit" forma part de la societat burgesa i ha estat l'instrument fonamental del genocidi marxista.
La web d'ADECAF, la primera tancada per ordre judicial a Catalunya (les nostres crítiques sobre els mals tractes a les presons molestaven al poder), ha engegat un procés de debat que, utilitzant les eines d'internet, vol arribar, en primer lloc, a una conscienciació sobre la situació de l'esquerra actual, directament vinculada als crims que el marxisme ha comès al llarg del segle XX.

El reconeixement de la necessitat històrica d'aquest debat trigarà molt, potser anys, però cal aclarir que es tracta sols d'una passa per assolir la fita cabdal d'una refundació ideològica i institucional de l'esquerra radical.

Atesa la gravetat de les qüestions que es volen plantejar, sabem que serem objecte de tota mena d'atacs i insults. ADECAF considera imprescindible definir i establir un codi ètic de l'internauta que respecti les normes bàsiques de raonament, objectivitat i documentació de les afirmacions que es fan, tot excloent l'insult i l'amenaça com a pràctica habitual (que actualmeht caracteritza la manera de fer no sols dels anomenats feixistes, sinó sobretot dels antifeixistes).

En segon lloc, caldrà definir quin és el correlat institucional de la Nova Crítica. Com sabeu, el model leninista de partit ha estat qüestionat fortament des dels anys seixanta per la seva naturalesa jeràrquica i alienant.

Nosaltres no volem tornar al leninisme, és evident, però tampoc estem satisfets amb el model de lluites sectorials, inspirat en l'anarquisme, i el corresponent relativisme ideològic que, malgrat tot, roman encadenat al marxisme criminal a falta d'una altra cosa.

ADECAF farà propostes en aquest sentit que tinguin molt present la realitat d'internet i la possibilitat de fundar una

COMUNITAT IDEAL DEL DIALEG

fonamentada en la filosofia de K. O. Apel i Jürgen Habermas com a punt de partença.

Anirem informant.

Vegeu:

www.adecaf.com

Nova Crítica
Mira també:
http://www.adecaf.com

Copyright by the author. All rights reserved.

Comentaris

Re: Es constitueix ENSPO (ens polític) com a comunitat ideal del diàleg
16 gen 2005
<<Nosaltres no volem tornar al leninisme, és evident, però tampoc estem satisfets amb el model de lluites sectorials, inspirat en l'anarquisme, i el corresponent relativisme ideològic que, malgrat tot, roman encadenat al marxisme criminal a falta d'una altra cosa>>
Déu ni do!! Això si que es fort. O sigui que no volen tornar al leninisme(cosa bastant normal segons el meu parer) però consideren l'anarquisme com un moviment que porta cap a un relativisme ideològic???? això no s'entén. L'anarquisme es basa en el respecte en les persones, però aix``o no vol dir relativitzar fins al punt de deixar fer lliurement. Si quelcom caracteritza l'anarquisme és el seu afany per a dir la seva en un món tant aliè a la seva causa, sempre atents a qualsevol acte contra la humanitat. No podem dir que l'anarquisme ens porta al caos i a la relativització utilitzant aquests mots com a despreci, sinó com a elogi. La relativització és entendre que les persones som diferents, i que per tant, tindrem reaccions i pensaments diferents que hem de respectar.
siusplau ADECAF, el teu tarannà és prou visible com per entendre que només vols la deslegitimització dels grups que usem indymedia.
Re: Es constitueix ENSPO (ens polític) com a comunitat ideal del diàleg
16 gen 2005
No he criticat l'anarquisme com a ideologia, sinó un tarannà liberal-libertari que impera dins l'esquerra des de maig del 68.

Si haig de fer una crítica de l'anarquisme ja la faré quan calgui.

Sempre esteu cercant intencions perverses en tot el que fa ADECAF, una associació que l'únic que ha fet és defensar els drets humans a les presons catalanes.

Nosaltres no formem part de la tribu esquerrana del porro, les espardenyes iel mocador palestí, però això no significa que tinguem "intencions" ocultes.

El que diem és el que pensem, i punt.


Salut.
Sindicato Sindicat