Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Protesten davant Clos per denunciar la brutalitat dels UPAS de la Guàrdia Urbana
15 gen 2005
En el decurs de la roda de premsa sobre l'antic casino La Violeta
IMG_2561 (1).JPG
Dos joves, entre ells un dels joves apallissats, s'han situat sota la taula quan l'alcalde tancava el torn d'intervencions


Exigeixen la dimissió de Jordi Hereu i la dissolució dels UPAS


Els joves ja tenen enllestida la denúncia per maltractamets i tortures.



Contra els esquadrons dels UPAS

Quan li tocava el torn a l'alcalde de Barcelona, dos joves s'han situat asseguts davant la taula de la roda de premsa, amb cartells que repruoduint la comunicació corporativa del consistori deient "fem-ho b, fem-ho bèstia. b+b ben bèstia".

Amb l'acció volien denunciar els maltractes i la pallisa rebuda per tres joves graciencs després de ser detinguts. La pallisa es va produir a la comissaria de l'Estació del Nord i un dels joves va haver de ser traslladat a l'Hospital del Mar.

Mentre els advocats preparen la denúncia per tortures, que es lliurarà demà, col·lectius socials i populars de la Vila han exigit, novament, la dimissió immediata de Jordi Hereu, una investigació que depuri totes les responsabilitats i la dissolució dels Esquadrons de la Upas, autèntics professionals de la brutalitat i la violència.

Més info, ampliacions i fotos a
www.tresdegracia.net
info ARROBA tresdegracia.net

Si voleu fotografies podreu
adreçar-vos al 629 57 58 11

HEREU DISSOLUCIÓ
UPAS DISSOLUCIÓ
STOP BRUTALITAT
PROU IMPUNITAT!
Es dóna la circumstància que el jove apallissat també és membre de la comissió Salvem La Violeta.



****
Notícia anterior


· La concentració ha acabat en una manifestació pels carrers de Gràcia, ha passat per la comissaria de Trilla de la Guàrdia Urbana i ha finalitzat a la plaça Rius i Taulet.


· Crits contra la tortura i l'exigència de la dimissió de Jordi Hereu i la disolució dels UPAS


·Els advocats dels tres detinguts preparen la denúncia per tortures que es lliurarà als jutjats demà passat. Un quart jobe ha rebut avui una citació policial per declarar a comissaria



Responent a la convocatòria espontània i solidària per protestar per la pallisa rebuda per tres joves graciencs en la passada matinada de diumenge, 300 persones s'han concentrat passades les 18.00 hores a la plaça Rius i Taulet.

La concentració prevista ha derivat en una manifestació pels carrers de la Vila de Gràcia, que ha enfilat epl carrer Gran cap a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Trilla, on han ressonat els crits contra les tortures, la brutalitat i la impunitat policial. La concentració ha finalitzat a la plaça Rius i Taulet.

UPAS 'la calle es mía'
Diverses entitats i col·lectius populars de Gràcia ja van exigir ahir que s'investigui l'actuació policial i es depurin responsabilitats i han afirmat que el problema és estructural, perquè els UPAS (cos antiavalot de la Guàrdia Urbana) són un cos especial que gaudeix d'impunitat i màniga ampla i que acumula un trist historial farcit de brutalitat, prepotència i violència gratuïta. La darrera,abans de la d'aquest cap de setmana, l'atonyinament a càmara oberta dels solidaris que -en defensa del 0,7% pels països empobrits- volien acampar a la Diagonal.

Hereu menteix
Un cop s'ha fet pública la denúncia, entre ahir i avui, fonts de la Guàrdia Urbana s'han lluit amb un comunicat d'antologia on tornen a emprar el sempre recorrent argument criminalitzador de "han estat els okupes". Argument que ja cansa.

Si els UPAS no són res més que la policia de Rudolph Guliani a Barcelona, amb la seva famosa 'tolerància zero, Jordi Hereu s'assembla cada cop més a Rumsfeld i Fungairiño: ni llegeix la premsa, ni veu la TV, ni sap que passa al carrer.

Una secció de la seva policia està ensinistrada en la brutalitat i la impunitat. Per això, els convocants han tornat a exigir que el Districte de Gràcia es posicioni i que s'obri una investigació, i han anunciat que redoblaran els esforços per aconseguir que el grapat de policies que van participar de la pallisa col·lectiva als tres detinguts s'asseguin a la banqueta dels acusats per un delicte de tortures.

HEREU DIMISSIÓ.
UPAS DISSOLUCIÓ.

Coordinadora Antirepressiva de Gràcia
info ARROBA tresdegracia.net

*****
Notícia anterior 09.01.2004 18.22
BRUTAL PALLISA DELS UPAS A TRES JOVES DE GRÀCIA

Els detinguts han sortit avui en llibertat i s’han desplaçat a l’Hospital de Sant Pau per a realitzar un reconeixement mèdic de les ferides i els hematomes i per descartar possibles fractures o fissures.


Cops als testicles, llavis trencats, agressions i ‘paseillo’ mentre estaven emmanillats. Els informes forenses oficials realitzats a Pere Camps constaten les lesions i els cops.


Els UPAS de la Guàrdia Urbana es tornen a lluir després de la càrrega contra els acampats pel 0,7% i l’agressió a un jove gracienc que quasi perd un testicle a la darrera Festa Major.


Els Upas, comandats pel regidor Jordi Hereu i l’intendent Juan Jose Vilanova –de trist record per al moviment okupa- s’assemblen cada cop més a la policia de Rudolph Giulani i ‘tolerància zero’ inaugurada pel batlle de Nova Iork.


Brutalitat i impunitat. Aquesta continua sent la dinàmica que defineix permanentment els agents de la Guàrdia Urbana adscrits als UPAS (Unitat Policial d’Administració i Serveis) i que, suposadament, “lluiten contra la contaminació acústica� a les nits de Gràcia. Brutalitat malaltissa, violència gratuïta i absoluta impunitat.

Llibertat amb càrrecs
i denúncia per tortures
Els tres joves han estat detinguts aquesta matinada per un suposat delicte de ‘desobediència i atemptat’ a l’autoritat i han sortit en llibertat amb càrrecs passades les quatre de la tarda, després de declarar a la comissaria de Lesseps on han estat traslladats a les 11 del matí. Fins aquell moment, els joves han estat permanentment agredits i colpejats pels agents antiavalots de la Guàrdia Urbana, els UPAS, creats el 1992 arran dels Jocs Olímpics.

Les detencions es van produir a les tres de la matinada quan s’estava tancat el Casal Popular de Gràcia i va fer acte de presència un dotació de la Guàrdia Urbana, que va identificar un dels nois que marxava del Casal. A partir d’aquí, i després d’una llarga discussió, dos agents han intentat carregar contra nombrosos joves, abans de marxar.

Posteriorment, s’han produït les detencions dels tres joves en carrers força allunyats –com el carrer Bonavista-, realitzada pels agents dels UPAS amb un acarnissament malaltís contra els tres joves, que han rebut la pitjor part durant el trajecte a comissaria i als quals volen acusar de suposades agressions als agents policials.

Denúncia per tortures
En aquests moments, els advocats estan preparant les denúncies per tortures i maltractaments. Però només sortir de comissaria, els tres joves –amb els cops i hematomes visibles i, un, amb tres punts al llavi- han manifestat que els han arribat a empènyer emmanillats escales avall, que els cops han estat permanents i han estat aterrits entre insults i agressions.

Una part d’aquestes lesions estan recollides en els informes forenses oficials realitzats a Pere Camps, on han estat trasllats durant la matinada.


Dissolució dels UPAS
L’Assemblea de Joves de Gràcia, la Coordinadora Antirepressiva de Gràcia, La Barraqueta, l’Ateneu La Torna i la CPF (Festa Major-Diamant) ja han anunciat que donaran suport a la denúncia per tortures, han afirmat que exigiran responsabilitats i posicionaments polítics al Districte i han exigit la dissolució dels UPAS i la immediata dimissió de Jordi Hereu, regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, que ja es va lluir fa quinze dies carregant a tort i a dret contra els acampats solidàriament per reivindicar el 0,7%.

Tanmateix han recordat que Amnistia Internacional, el CPT de la ONU, el Consell d’Europa i nombrosos organismes internacionals de defensa dels drets humans han denunciat novament l’Estat espanyol en els darrers mesos l’existència de maltractes i tortures a les comissaries, centres d’internament d’immigrants i presons.

El succeït ahir a Gràcia és, encara i malauradament, només un cas més.

Stop tortures.
UPAS dissolució, Hereu dimissió.
Mira també:
http://www.tresdegracia.net/

This work is in the public domain

Comentaris

cartell
16 gen 2005
.
Mira també:
http://www.tresdegracia.net/
Re: Protesten davant Clos per denunciar la brutalitat dels UPAS de la Guàrdia Urbana
17 gen 2005
Animo UPAS k no dekaiga la moral por las injurias dirijidas contra vosotros.
!sois los mejores txabales¡
Re: Protesten davant Clos per denunciar la brutalitat dels UPAS de la Guàrdia Urbana
07 abr 2006
Companys: hi ha un tal "PIRATAGRACIA" en el xat de Terra, grupo "amigos", + de 30, que explica amb tot detall, qui va donar la pallissa als col.legues de Ros de Olano. Dona nom, connom, i número de teléfon del policia i explica que no va ser reconegut a la roda de reconeixement. Diu que li anem a explicar al Ricard Martínez per bellugar el tema. ¿Qué penseu?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more