Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
El discurs del blaverisme
13 gen 2005
Als catalans ens pot sorprendre l'actitud dels blavers valencians. Tenen un discurs que no és fàcilment comprensible. Per què?
La majoria de blavers, ho oblidem massa sovint la gent del nord, són gent que ha sofert la humiliació lingüística profundament. Són gent a qui els han repetit mil vegades que allò que parlen és una llengua de "palurdos" i de "rústicos", que el castellano és molt més fi i més bonic. Són gent traumatitzada i ja hauríem de saber tots plegats què és arrossegar un trauma. Qui ha estat vexat repeteix les vexacions gairebé sempre i necessita víctimes. És per això que els blavers -que són "valencians frustrats" perquè "no els han deixat ni els deixen ser", ni parlar en la seva llengua valenciana, sí valenciana (o catalana que és el mateix i a tota persona intel.ligent no li hauria d'importar gaire que s'anomeni català), a l'ús de la qual renuncien de bona voluntat per parlar la "lengua más fina" odien profundament a qui pot fer-ho amb normalitat. No als amos que els tracten com si el que parlen no fos propi de persones sinó a qui els diu que poden ser dignes si llegeixen bé la història. Reconèixer un passat comú no implica voler una unitat política, no, no barregem les coses. Buscar bocs expiatoris per anar a llepar després les botes a qui t'humilia és molt humà però és molt trist també. I mirar de fotre el primer que et diu que tens dignitat és repugnant. En qüestió de llengües això és molt habitual.Mireu França i gent de Catalunya mateix què pensa sobre la seva llengua catalana.
És per tot plegat que a ningú no hauria de sobtar l'estranya conducta d'alguns blavers que entren aquí amb arguments propis de l'amo que els ha ensenyat a lladrar, el gos òbviament no pensa si l'altra persona no el tractaria a cops, això no, seria traumatitzant. Per això miren d'insultar els catalans amb arguments que l'amo ha aplicat i va aplicant ja fa molt de temps a ells, i ells han arribat a creure-s'ho. Els blavers ja sé que costa d'entendre però són éssers que "no entenen el seu problema" i tenen sortides estranyes i pròpies de l'esquizofrènia que es pot trobar en el País Valencià (o Regne de València -que és l'apel·latiu que fan servir per distingir-se dels catalans que tot i ser més rics i espavilats només són un Principat... de criatures). No cal dir que els arguments lingüístics esgrimits pels blavers no tenen base filològica, és la patologia el que els faria reescriure la història i fer que la ignorància s'imposés abans d'acceptar el que està passant. Que estan venuts i fotuts i que com més fan més fotut està el País Valencià. Menys valencià hi ha i més lleig i influït per la llengua de l'amo. Hi ha més misèria i subcultura. I ni per bé ni per mal els catalans no hi tenim res a veure. No ens immiscuïm en els problemes valencians, per desgràcia per a ells. Només el seu amo, el que els parla cada dia "en la lengua más fina" fent que la seva llengua pròpia desaparegui. Però a ells aparentment ja els va bé, això sí, de tant en tant pugen aquí dalt a lladrar perquè són profundament infeliços de ser l'ombreta de l'amo. És desolador perdre el temps d'aquesta manera, però ells s'entretenen així.

This work is in the public domain

Comentaris

El discurs del blaverisme
13 gen 2005
vista02.jpg
:¬)
Re: El discurs del blaverisme
14 gen 2005
Una vinyeta perfecte!

Salut Revolució i de bojos i boges el món va ple!
Re: El discurs del blaverisme
14 gen 2005
Salvar el català (o el vallencià; tant se fa) a valència passa per dignificar al poble valencià.

Hom hauria d'estar més preocupat en treure's els "amos" castellanoparlants del damunt que no pas entrar en debats de si som diferents i/o millors que els catalans. Debat aquest últim tant i tant profundament absurd com si un andalus es mengés el tarro plantejantse si ell i els de la seva terra son millors que un madrileny o que els manxegs.
Re: El discurs del blaverisme
14 gen 2005
ja hi ha prou ¡¡¡ collins , sempre es el mateix, quant de temps fà que els blaveros van donat voltes al mateix? que es catalans (els nostres germanas) ens volen furtar la llengua ,la cultura... sempre amb la mateixa música , però el que passa es que els mals politics que tenim aqui a valéncia son els que fometen la crispaciò això els va bé per a que no es fasen fora de la poltrona,no volen deixar la cadira i es fan por a la gent del poble amb mentires i amb raons faltes de consistencia , l'unitat de la llengua es un fet per molt que ells vulguin dir que no .Es una vergonya,tan que volen defensar la llengua ,que sempre que surten a un mig de comunicació ho fan amb la llengua castellana .Bé jo tan sols sé que quan parle amb un català del nord l'entenc perfectament i ell m'enten a mi, sempre hi han xicotetes diferncies ,però...això vol dir que tenim una llenguaje molt ric . !!vixca l'unitat de lallengua !!
Re: El discurs del blaverisme
15 gen 2005
molt bò!!soc valencià, i com a valencià et dic que el text és boníssim i molt descriptiu del nostre problema.Sols heu d'escoltar 4 o 5 arguments blavers i vos adonareu d que dóna la sensació que estan repetint els 10 o 12 arguments que els ensenyaren els falangistes(com sentandreu) en la delicada època de la mal dita Transisión.Els darrers arguments(els més actuals) a repetir com borregos son el de la reunió de Carod amb ETA:Ho repetixen com si fóren xiquets xicotets("té quatre ulls,la lala la la,pam i pipa,i cap de xampinyóoo,uuh...!") i com si a nosaltres ens molestara
Re: El discurs del blaverisme
15 gen 2005
A això se li diu "condicionament"...anar repetin t...per exemple...
Els moros son dolents, els catalans més, els vascos asasins, els islamistes més encara...

Un procés...una intenció!

Salut i Revolució!
Sindicato Sindicat