Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Sant Llorenç del Munt , en perill
11 gen 2005
Matadepera.jpg
S.O.S. Sant Llorenç del Munt

La situació dels parcs naturals de la regió metropolitana de Barcelona (la majoria pertanyen a la xarxa gestionada per la Diputació) és cada cop més llastimosa, amenaçats com estan aquests espais pel creixement de la megalòpolis i les seves tentaculars comunicacions, i en particular per l’expansió imparable de les urbanitzacions que envolten les zones de muntanya: Collserola, Serralada del Litoral i Garraf, evidentment, però també Montserrat (només cal veure la taca de Collbató, que no para de créixer) i Sant Llorenç del Munt.

Pel que fa a Sant Llorenç del Munt, el perill ve de les urbanitzacions de rics (i molt rics, amb cases de fins a 1.500 m2 ) de Matadepera, que cobreixen una superfície cada cop més gran de la falda de la muntanya i que sembla que s’enfilen decidides cap a La Mola! En realitat, les cases unifamiliars ja arriben a 100 metres del Cavall Bernat, amb la construcció de nous habitatges (amb llicència municipal de fa quatre dies) a tocar de les roques.

Aporto foto d’alguna d’aquestes obres, amb un emplaçament tan abusiu que ha provocat una pintada de denúncia. Com diu aquesta pintada, “això és parc natural� de Sant Llorenç del Munt i de la Serra de l’Obac, i si no, no s’entén el criteri de la seva delimitació.

Vist el furor amb què estan proliferant les grues i les noves edificacions, amb el resultat lamentable de la invasió del bosc per part de les residències de luxe, és evident que l’Ajuntament de Matadepera està fora de control (i potser la mateixa Diputació: no vivia aquí l’expresident d’aquesta institució, Manuel Royes?). Algú sap què es pot fer per aturar-los?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sant Llorenç del Munt , en perill
11 gen 2005
si la pintada es de jerc, pq no es queixen tb als seus politics, k per alguna cosa son les joventuts d'un partit amb carrecs publics, no?
Re: Sant Llorenç del Munt , en perill
11 gen 2005
Es k la pintada nomes es propaganda electoral sense contingut real com sol passar amb els politikics
Re: Sant Llorenç del Munt , en perill
11 gen 2005
si. els d'erc encara correrien a apuntar-se al negoci.
Re: Sant Llorenç del Munt , en perill
11 gen 2005
I aquest divendres 14, al migdia, als jutjats de Lluis Companys, es fara judici als solidaris del pla Caufec d'Esplugues, que defensaven Collserola dels especuladors.
La resistència és fèrtil, i la solidaritat és la llavor.
No hi falteu aquest divendres.
Sindicato Sindicat