Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
La Constitució Europea s'"anuncia" en un spot publicitari
10 gen 2005
Voldríem posar esperança en els polítics però ens ho fan realment difícil. Una constitució europea no s'explica en quinze segons en un anunci publicitari. O ara sí?
Poden ignorar les nostres realitats com a pobles i com a individus. Poden defensar la individualitat per tal de destruir les consciències de tots els membres de nacions petites. I emprar els instruments repressors de l'estat per anorrear el sentiment d'independència com a individus.
Hi estem acostumats.
Ara bé, la darrera cosa que podíem esperar dels nostres polítics tan cultes és que fessin campanya a favor de la constitució europea a través d'un spot publicitari de 15 segons amb un infant que repeteix slògans del tipus de "respecte dels drets de l'home" "estat de dret" i altres slògans "postmoderns" que tan bé queden en la boca dels immobilistes i els humanistes de la "mauvaise fois" per a qui res ha de canviar mentre els conceptes tinguin una sonoritat tan escaient! Com deia Léon Ferré "el desordre és l'ordre sense l'autoritat" i tenia raó. De fa molts anys ens vénen repetint la historieta dels "drets de l'home" i dels "estats de dret". Sota aquesta retòrica, en l'endemig, s'han vingut cometent els pitjors crims contra l'ésser humà amb la consciència però ara més neta. Ja que, de tota manera, tingueu en compte que els "drets de l'home" són tan territorials com els estats que els defensen. Fora d'ells no poden existir i per a aquells que no defensen el seu uniformisme, no cal dir-ho, tampoc, perquè el dissident intern "no existeix" ho heu sentit?
La ciutadania intel·ligent, a saber la que se sent més ciutadana que súbdit no participatiu d'un estat del qual no accepta la porqueria administrada a dosis publicitàries, se sent insultada en el seu si més íntim -aquell que alberga l'enteniment- quan veu la manera com un tema tan sagrat com una constitució és tractat en els mitjans de comunicació. Això no és una democràcia, senyors dèspotes! I perquè els nostres polítics ho han volgut així, votar en contra d'aquesta manera de fer és un acte d'intel·ligència i de respecte cap a la política, els drets de l'home i els futurs estats de dret, i espero que tothom que llegeixi aquestes línies sigui capaç de veure-ho i entendre-ho. És una qüestió de seny.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Constitució Europea s'"anuncia" en un spot publicitari
11 gen 2005
"mauvaise fois" no se què és.

El que està clar és que un alt percentatge de població no vam votar a les eleccions europees, però malgrat tot, allà els tenim... chupando del bote. O sigui que crec que res impedirà que votem el que votem al referèndum sobre la Constitució, l@s polític@s votin que sí a lo que els suposi una nova reafirmació del seu poder.
Re: La Constitució Europea s'"anuncia" en un spot publicitari
11 gen 2005
Un "spot" que parla de que votar per la constitució europea és defensar la riquessa cultural, etc. pero només emés en espanyol arreu de l'estat?
Re: La Constitució Europea s'"anuncia" en un spot publicitari
11 gen 2005
el Butragueño i el Cruyff ara son comisaris europeus?
Sindicato Sindicat