Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió
Rius i Taulet 18:00h!
10 gen 2005
Concentració d'unes 100 persones en suport als torturats de dissabte
Unes 100 persones es troven concentrades a la Pça Rius i Taulet, devant de l'Ajuntament, en suport als 3 torturats de dissabte dia 8, en contra de la tortura policial del tripartit. Os esperem!
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/151444

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Rius i Taulet 18:00h!
10 gen 2005
JORDI HEREU DIMISIÓ! Porteu tothom càmeres amagades o grabadores amb les que poguem enrregistrar bé de quina manera "treballen" aquests agents. Que no diguin després que no hi han proves.
No n'hi ha prou amb defensar les nostres idees. Hem de ser més inteligents com ells i no amagarnos de res. Que s'amaguin ells.., i que mentres tant tothom vagi veient lo fatxa que la brigada antiavalots de la guardia urbana actual a bcna i el criteri de treball que segueixen.

JORDI HEREU DIMISIÓ
Re: Rius i Taulet 18:00h!
10 gen 2005
Quants ereu a la mani avui? 3 o 4?
Re: Rius i Taulet 18:00h!
10 gen 2005
Finalment erem unes 200 a 250 persones. Hem començat en la plaça Rius i Taulet de Gràcia, d'avant l'Ajuntament, on s'ha mostrat una gran pancarta i hem llegit un manifest contra les tortures de la Guàrdia Urbana, per la dimissió dels responsables de la tortura als 3 joves de la vila de Gràcia que el passat dissabte van ser detinguts i torturats ( http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/151444 ).

Després la manifestació ha anat pels carrers de la vila cridant consignes contra la falsa democràcia, contra la violència del tripartit d'esquerres i contra la Guàrdia Urbana. De Rius i Taulet fins a Gran de gràcia, després tot el carrer Gran de Gràcia fins el carrer Santa Magdalena on està l'edifici de la Guàrdia Urbana.
Una vegada allà hem llegit un altra vegada el manifest i hem dit als policíes que ens peguessin ara, que eren molt valents de no dir-nos res, i hem cantat unes consignes catalanes.

Després hem marxat un altra vegada per Torrent de l'Olla fins arribar novament a la plaça Rius i Taulet on hem clausurat la manifestació i hem dit que ja informarem properament d'altres esdeveniments.

PROU TORTURES, PROU VIOLÈNCIA POLICIAL.
JORDI HEREU DIMISSIÓ.

EL BARRI DE GRÀCIA ESTÀ VIU, NO ENS CALLARÀN!!!
Re: Rius i Taulet 18:00h!
10 gen 2005
Hi havia gent normal o era mani per a crostes??
Re: Rius i Taulet 18:00h!
10 gen 2005
Hi havia gent normal o era mani per a crostes??
Re: Rius i Taulet 18:00h!
10 gen 2005
hooo... qué valent que ets!!! ja saps fer 2 'clicks" a internet i pots escriure a indymèdia... qué valent!!!
petit Assaig sobre els guardies urbans
10 gen 2005
Els urbans "Homo parasapiens ubanus" son individuus gregaris que viuen en algunes grans ciutats, aprop d'edificis oficials o bé escampats per carrers i places.
Quan sel's troba de forma individual o bé en parelles solen ser bastant pacífics. Tot i portar armes mortals a la cintura la seva activitat se sol cenyir a posar multes a vehicles mal estacionats o a fer rondes de control, a través de les quals informen als delegats d'area del estat de la via pública. En aquestes circumstàncies aquests animals poden esser fins i tot amables amb algun ciutadà ben plantat (ben plantat vull dir que no tingui aspecte d'okupa, ni de clandestí, ni de venedor ambulant, ni d'assambleari, etc..) que els hi pregunti l'hora que és o la manera d'arribar a un carrer determinat.

L'altre cara de la moneda d'aquests animals aparentment cívics son quan algun grup d'ells reb ordres d'emprendre alguna acció represiva. Aleshores passen a esser un altres tipus d'animal que en la jerga popular es coneix com "perros guardianes del orden y la ley" (canis paranoicus rabianus). En manada, aquests "perros" estan entrenats per abortar i disoldre manifestacions tant ràpid com convingui en cada cas, utilitzant la força bruta i les seves armes de mà, realitzar detencions arbitraries, estripar i robar (ells en diuen confiscar) pertenences personals, insultar i ..un cop dins les seves propies dependències, torturar i ensanyarse amb les víctimes encara més indefenses.
En els últims mesos s'ha observat un incremenent d'aquests últims comportaments i hom no sap molt bé a que es degut. La violència de les cargues policials a més no sembla tenir un criteri gaire definit. Hi han casos en que la resposta policial a una ocupació massiva de les aceres per part dels vehicles sol ser de pura passivitat; en canvi plantar 4 tendes damunt d'un tros de gespa ..provocar una càrrega policial violenta amb ús de porres i gasos. No s'enten, certament, pro sabem que hi han persones que guanyen mèrits amb aquestes accions.
Les carregues d'aquests agents solen cobrar especial virulencia quan concorren una serie de fets i elements predisposants. A saber algunes d'aquestes característiques, descobertes arran d'un recent treball de camp:

-Ser molts els potencials agresors (els perros guardianes) i poques les potencials víctimes (4 payus liantse un porret per exemple).
Ja ho va dir fa poc no se quin represor que ara està a l'oposició:
"L'ajuntament és fort amb els dèbils i dèbil amb els forts".

-Les víctimes tenir determinats rasgues que estàn mal vistos per l'ajuntament i que qualsevol persona que els manifesti és converteix en blanc potencial i molt fàcil d'una esbatussada.
Si ets inmigrant (o simplement has nascut amb la pell fosca), si vesteixes d'una manera okupa o punk, etc..

-Si mostres un comportament anticivic: Anticívic vol dir per exemple si tu i uns quants us quedeu quiets més de mitja hora en el mig d'una plaça ..o més encara si us asseieu, de seguides passes a esser un element sospitós.
Si duus una keffiya palestina, una pancarta enrrollada, i les btxaques plenes de coses.. La inspecció és inminent seguida de la vella ordre "A veure, documentació. Desalllotjin la plaça y hagan el favor de circular"

-A la minima senyal de possible resistència els urbanus del fons es cuadren en possició d'atac i si els ciutadans és mantenen en la seva actitut ..Corren el risc inmediat de ser agredits impunement, ferits ..detinguts.

-Això és especialment susceptible de que ocorreixi si hi ha molt poca gent al barri en aquell moment, especialment si és a altes hores de la nit.

-En cas d'una manifestació important els agents antiavalots esperaràn aquell moment de menor presència de periodistes dels mitjans de comunicació importants, i amb els reporters free-lance intentaran treurel's l'equipament i tb poden rebre algun que altre mastegot i els poden trencar l'equip de treball de forma impune.

-Si la víctima és pressa de més de dos agents te encara més risc de sofrir més pallises (aquí la regla és: quan més indefensa està la víctima més se la castiga) ja que ningú se sent tant responsable de les pallises que dona per allò de -els altres companys tb peguen-.
Aquestes conductes solen ser les propies d'aquells nens que formaven cuadrilles per anar a pegar a d'altres quan estaven a l'escola i tot fa suposar que per molts d'aquests nens, especialment els de coeficient més baix, la seva vocació fora convertirse en guardia urbanu. Els més inteligents potser opten per altres feines tipus més ben remunerades com assesors fiscals de grans empreses, gerents d'empreses de seguretat privada, delegats del govern, etc..

-Per últim comentar (tot i que podria fer molts altres més comentaris) que una càrrega policial depèn de factors de vegades força dificils de saber si hi son o no hi son presents així com de coyuntures polítiques determinades.
Per exemple, hi ha el cas recent de la càrrega contra l'acampada reivindicativa del 0'7. Durant l'any 2003 i fa especialment 10 anys acampades "similars" varen ser permeses i les càrregues policials que s'hi varen produir varen anar precedides de llargs avisos i d'alguna manera es va dialogar amb els concentrats. Aquesta última vegada los perros guardianes varen treure les porres, van trencar les tendes, van llençar gasos, etc.. de forma inmediata sorprenent a tothom i es perque hi havia una coyuntura política molt diferent que veia molt malament una reivindicació d'aquell caire.
Al cap de dos dies vam girar la truita i vam "vencer" en aquesta acció.. Vam fer que de lleons es convertissin en struços amb la premsa entre mig... -questió tb de canviar la coyuntura-.

No hi han, no obstant, fòrmules màgiques (tot i que de tot es pot aprendre) per saber com funcionen ells i quina és la millor manera en tot moment per sortir indemnes de la seva tonteria mental que no fan més que complicar el lleure -quan es tracta de lleure-, l'exercici de la llibertat d'expresió -quan es tracta d'informar i reivindicar alguna cosa- , l'exercici del viure -quan per dret a viure no hi ha més remei que oKupar-, etc...

Els guardies urbanus (homo parasapiens urbanus) de dia, perros guardianes de la ley (canis paranoicus rabianus) de nit, porten un camí evolutiu força equivocat dintre del ecosistema. De moment els hi funciona perque aquest sistema te molts aliats seus, pero a la llarga la societat
n'hauria de prescindir perque son un lastre continuu no sols al excercici de les llibertats sino tb a l'art de la convivència.
Re: Rius i Taulet 18:00h!
10 gen 2005
Donar suport aquells/aquelles que pateixen dia dia les tortures, que la seva lluita sigui eterna per finalment alliberar-nos d'aquest sistema consensuat que nomes es dedica a assassinar aquells que no estan dins del consens
Re: Rius i Taulet 18:00h!
10 gen 2005
Doncs jo estic amb els Urbanos, si vaig pel carrer de nit i els veig estic més tranquila
Re: Rius i Taulet 18:00h!
10 gen 2005
Molt bona aportació Aigua, no saps dir res més?
La Guardia Urbana continua sent un mecanisme de repressió al igual que qualsevol cos de seguretat. Això, com molts altres fets continuaran passant, no sòn anecdòtics ni sense precedents. Tu et pots sentir més tranquila però això no treu que aquest comportament sigui utilitzat per aquest cos. Quan puguis arrivar a ser un "element d'incordi" ja et garantitzo que se't treurà aquesta tranquilitat que ara et produeixen.
Re: Rius i Taulet 18:00h!
11 gen 2005
Estas fatal. Mou-te una mica, deixa l'ordenata, ves a alguna mani, viu més al carrer, i ja veuràs com no els hi tindras tan carinyo
Sindicat