Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Movilització pels 7 de Tesalònika a Lleida
09 gen 2005
El 8 de gener la CNT de Ponent va repartit panflets informatius i va recollir postals en suport als companys detinguts amb motiu de la cimera europea a Tesalònika el 203
Finalmente, el juicio contra 7 de las compañeras que se manifestaron en Tesalónica contra la Cumbre Europea de junio del 2003 y que se saldó con más de 100 detenidos, tendrá lugar el próximo 13 de enero.
más información en...
http://www.cnt.es/noticia.php?id=152

Para el sábado 8 se convocó una jornada internacional de movilizaciones de apoyo. Desde Lleida, la CNT de Ponent participó repartiendo panfletos, que añadimos al final, y recogiendo postales de apoyo.

text repartit / texto repartido:********** CATALÀ


llibertat sense càrrecs
per als companys de tesalònika

El temps i l'espai no poden esborrar els fets de Tesalònika de juny del 2003 ni les seves conseqüències. Alhora que es celebrava una de tantes cimeres de la Unió Europea, el moviment antiglobalització s'auto-convocava per expressar el rebuig de tanta gent a l'Europa del capital i del neoliberalisme.

Les manifestacions se saldaren inicialment amb 120 persones detingudes, 21 d'elles sortiren amb càrrecs, i vuit més van ser empresonades, acusandes de pertanyer a alguna desconeguda conspiració anarquista internacional, un d'ells, de nacionalitat nord-americana i gràcies a la intervenció del seu govern, va ser ràpidament alliberat. Cosa que no va passar amb els dos espanyols, Carlos i Fernando.

El muntatge policial, en el que col·laboraren governs i mitjans de desinformació, es va fer palès quan vam poder veure un video on es veia clarament com la policia canviava la motxilla d'un dels empresonats per una convenientment preparada.

La intenció era clara, aturar el moviment antiglobalització. Però la solidaritat no es va fer esperar i per tot arreu es convocaren tota mena d'accions en suport als detinguts i de denúncia del muntatge, així com dels maltractaments de que eren objecte.

La judicatura grega (que no justícia) es va negar a admetre els corresponents recursos que es van interposar, basats en proves com el video ja citat o les mateixes i contradictòries declaracions dels mossos de esquadra gregs. Tan sols una vaga de fam que arribà als 53 dies, conseguí la llibertat, malgrat que amb càrrecs, dels empresonats.

El proper dia 13 de gener, un any i mig després, s'iniciarà la vista del judici-farsa contra les set persones que encara mantenen l'honor de ser acusats per la fiscalia grega, acusacions que els poden acabar tancant entre reixes cinc anys de la seva vida. No és cosa de broma, com tampoc ho va ser la seva vaga de fam que a moltes ens preocupà pels efectes irreversibles sobre la seva salut.

Avui, continuant amb les mostres de suport als companys, està convocada una diada internacional de movilitzacions per la llibertat sense càrrecs dels anarquistes detinguts a Tesalònika.Des de les terres de Ponent, la CNT també vol contribuir amb el seu granet de sorra, et demanem la teva solidaritat en la forma que millor trobis, informant-te i informant, acudint a concentracions, xarrades,... o, com ara, enviant postals de suport.

salud i llibertat

més informació a www.cnt.es Lleida, vuit de gener del 5
*********** CASTELLANO


libertad sin cargos
para los compañeros de tesalónika

El tiempo y el espacio no pueden borrar los hechos de Tesalónika de junio del 2003 ni sus consecuencias. A la vez que se celebraba una de tantas cumbres de la Unión Europea, el movimiento antiglobalización se autoconvocaba para expresar el rechazo de tanta gente a la Europa del capital y del neoliberalismo.

Las manifestaciones se saldaron inicialmente con 120 personas detenidas, 21 de ellas salieron con cargos, y ocho más ingresaron en prisión, acusadas de pertenecer a alguna desconocida conspiración anarquista internacional, uno de ellos, de nacionalidad norteamericana y gracias a la intervención de su gobierno, fué rápidament liberado. Cosa que no pasó con los dos españoles, Carlos y Fernando.

El montage policial, en el que colaboraron gobiernos y medios de desinformación, se hico patente al poder ver un vídeo donde se veia claramente cómo la policia canviaba la mochila de uno de los acusados por una convenientemente preparada.

La intención era clara, detener el movimiento antiglobalitzación. Pero la solidaridad no se hizo esperar y por todas partes se convocaron acciones en apoyo a los detenidos y de denuncia del montage, así como de los maltratos de que eran objeto.

La judicatura griega (que no justicia) se negó a admitir los correspondientes recursos que se interpusieron, basados en pruebas como el video ya citado o las mismas y contradictorias declaraciones de los mossos de esquadra griegos. Sólo una huelga de hambre que llegó a los 53 días, consigió la libertad, aunque con cargos, de los encarcelados.

El próximo día 13 de enero, un año y medio después, se iniciará la vista del juicio-farsa contra las siete personas que todavía mantienen el honor de ser acusados por la fiscalia griega, acusaciones que les pueden acabar encerrando entre rejas cinco años de su vida. No es cosa de broma, como tampoco lo fué su huelga de hambre que a muchas nos preocupó por los efectos irreversibles sobre su salud.

Hoy, continuando con las muestras de apoyo a los compañeros, está convocada una jornada internacional de movilizaciones por la libertad sin cargos de los anarquistas detenidos en Tesalónika. Desde Ponent, la CNT también quiere contribuir con su granito de arena, te pedimos tu solidaridad en la forma que mejor puedas, informandote y informando, acudiendo a concentraciones, charlas,... o, por ejemplo, enviano postales de apoyo.

salud y libertad

más información en www.cnt.es Lleida, ocho de enero del 5
. CNT-AIT
. Sindicat d'Oficis Varis a Lleida
. Rambla Ferran, 30-4-1
. Ap.Co. 847 - 25080 LLEIDA
. flponent ARROBA cnt.es
. cnt.es/flponent

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Movilització pels 7 de Tesalònika a Lleida
09 gen 2005
Gent del SOV de CNT de Premià també ha repartir informacó sobre el tema.

SOV de CNT/AIT a Premià
Apartat de Correus 187
08330 Premià de Mar
cnt_premia ARROBA hotmail.com
Sindicat Terrassa