Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
Exigen cancelación deuda externa paises afectados por Tsunami en parlamento español
08 gen 2005
La diputada de ERC en el Congreso Rosa Maria Bonàs presentará el lunes una proposición no de ley para condonar totalmente la deuda externa de los países asiáticos y africanos afectados por el tsunami de diciembre.

La diputada criticó "el aumento de esta deuda mediante créditos blandos disfrazados de ayuda humanitaria".
Bonàs dijo que "la mayor parte de la ayuda que el Gobierno español ha prometido para la reconstrucción de los territorios afectados es en forma de préstamos ligados a los intereses comerciales españoles".

La diputada criticó "el aumento de esta deuda mediante créditos blandos disfrazados de ayuda humanitaria".

Rosa Maria Bonàs también pidió "aprovechar las infraestructuras de las ONG" para que la ayuda internacional llegue "directamente" a los países afectados.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Exigen cancelación deuda externa paises afectados por Tsunami en parlamento español
09 gen 2005
En casos extrems com aquest, cal condonar el deute als països afectats, però no n'hi ha prou. Cal més justicia al mon, cal que es respectin els drets humans i cal vetllar per no malmetre més el sistema ecològic del nostre planeta. Crec que com a sol.lució d'urgència hem de ser solidaris amb els desastres que pasen als nostres germans (tots), però després dels primers auxilis s'hauria de fer justícia, no permetre que nens petits no tinguin infantesa, es passin trevallant 12 hores a canvi d'un plat d'arròs en benefici de qui?, no oblideu que som nosaltres els que comprem aquets productes finalment. No s'ha de permetre la caça furtiva, la pesca prohivida, no podem seguir contaminant, ens cal molta solidaritat, una es urgent i l'altre tb, crec que hem de reflexionar-hi.
Re: Exigen cancelación deuda externa paises afectados por Tsunami en parlamento español
09 gen 2005
Dos eivissencs supervivents del tsunami organitzen una festa solidària amb els damnificats

Antoni i Carolina Tur eren de vacances a Tailàndia el dia de Sant Esteve, quan el tsunami va arrasar part del sud-est asiàtic, però afortunadament van aconseguir sortir-se'n.

Després d'aquesta terrible experiència han decidit organitzar un festival solidari a la població de Sant Josep per recollir fons per als damnificats del sisme marí.

A la festa, que se celebra avui durant tot el dia, hi actuaran artistes i músics de l'illa d'Eivissa, com ara els grups de rock Can Raia, Llorna i Boogie Band, o de música electrònica com Sambaracai i Immaculate Ibiza.

La celebració, organitzada amb la col·laboració de Protecció Civil i l'ajuntament de Sant Josep, compta amb la participació d'empreses i institucions com el Consell Insular. Durant tot el dia es faran espectacles d'animació infantil i actuacions musicals.

L'organització ha posat un servei d'autobusos que funcionarà des d'Eivissa i des de Sant Antoni. Antoni i Carolina Tur tenen decidit tornar al país com a turistes perquè van quedar 'enamorats' tant del lloc com del caràcter dels tailandesos.

Cal dir que continua desaparegut l'empresari català afincat a Eivissa Manel Vila, de qui es va perdre el rastre a la zona de Phuket després del tsunami.
Re: Exigen cancelación deuda externa paises afectados por Tsunami en parlamento español
09 gen 2005
A mi S.A. me la sudan por peseteros, pero no hay ke perimitir a los cerdos ke jodan el concierto! A por ellos!
Sindicat Terrassa