Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
La única solució és tallar [Catalunya vol el divorci d'Espanya])
08 gen 2005
La única solució és tallar
Damaged file
Damaged file
Aquest és el tema impulsat per la Generalitat de Catalunya contra la violència en les relacions de parella. Va dirigida a la gent jove, per tal d'evitar que en el futur es formin relacions estables en les quals les dones veuen minvats els seus drets. La unica solució és tallar. No hi res pitjor que un membre de la parella no pugui autorealitzar-se i viure amb llibretat. El fet d'iniciar una relació no vol dir renunciar a la pròpia personalitat.

Això és el què no entèn l'Estat espanyol. Aquest estat va prendre en matrimoni (per cert, per la força de les armes) a una noia anomenada Catalunya. Això va ser fa 300 anys. Ella era una noia independent des de feia poc més d'un mil·leni. Tenia el seu estat, la seva moneda, els seus negocis, i era respectada per veïns i amics.

Quan l'Estat espanyol la prengué per la força (11 de Setembre) li tregué tot el que havia aconseguit durant segles, humillant-la, violant-la, y prohibint-li tot el que la definía com a persona, fins i tot la seva manera de parlar i d'organitzar-se.

Amb el temps, aquest marit violent, de comportament propi d'home alcohòlic que governa a casa a cops de cinturó, anà moderant-se. Malgrat tot, sempre tenía alguna recaiguda i castigava la seva "estimada" amb pallisses mortals (dictadura de Primo de Rivera, Dictadura de Franco, deportacions a camps nazis...).

Actualment segueixen casats. Ell sembla encantador i atent. Fa temps que no li pega. A ulls de tothom semblen una parella normal (a pesar de que Ella estigui sotmesa a ell en quasi tots els àmbits, com qualsevol dona Talibà, i no pugui controlar ni tant sols els seus estalvis).

Aquesta tardor Ella estava contenta. Des de fa temps, Ella havia tingut gran afició per l'esport i havià destacat jugant amb veïns i veïnes a diversos jocs. El veïnat quedava sorprès per l'habilitat que demostrava ella i la felicitava. Llavors Ella, tota cofoia, va decidir practicar esports amb més gent, no tant sols veïns, sinò amb gent d'indrets llunyans. Un cop més demostrà que estava ben dotada per l'esport, fins i tot guanyà una copa mundial!

Com penseu que havia de reaccionar el seu vell marit, des de fa un tempsamable i dolç? Aquest marit que l'abraçaba, demanant-li que oblidés el passat? Doncs usant tots els medis (legals i il·legals) per prohibir que ella torni a jugar amb els veïns o amb gent d'altres indrets. Parlà amb d'altres Estats, mascles orgullosos i embriacs, com Ell, per tal que ni Ella ni d'altres com Ella puguin sortir de casa.

Qui s'ha cregut que és Ella per anar jugant amb altres homes? Aquí l'únic que pot jugar amb d'altre gent és Ell!! I pensar que algun dia Ella i Ell podrien jugar en llibertat, en condicions d'igualtat!! Serà puta?!! Quina barra!!

Ella avui s'ha quedat a casa. Està trista. No pots sortir sense el permís d'Ell, mascle prepotent, que anyora els temps de bufetada i cinturó en que Ella no s'atrevia ni a obrir la boca...


Carles Altadill

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La única solució és tallar [Catalunya vol el divorci d'Espanya])
08 gen 2005
Amb els mals rollos lo millor és tallar
Re: La única solució és tallar [Catalunya vol el divorci d'Espanya])
08 gen 2005
Nosotros nos quedamos con el coche, la casa y los niños. Vosotros a buscaros otro país donde os aguanten, que los españoles ya hemos cumplido.
Re: La única solució és tallar [Catalunya vol el divorci d'Espanya])
08 gen 2005
espanyols, catalans, immigrants? jo només veig persones, rics i pobres, opressors i oprimits, injusticia i explotació.
Re: La única solució és tallar [Catalunya vol el divorci d'Espanya])
08 gen 2005
Els bascos ho aconseguiràn i nosaltres un dia o altre tb. No entenc la nova Europa si no es l'Europa dels pobles, l'Europa dels treballadors/es... no es pot anar contra corrent, si anem cap a Europa hi hem d'anar com a poble, com a Nació... com Estat sobirà, no podem deixar q s'aprovi el Tractat d'Europa abans de haver-nos constituit en Estat, cal correr darera dels bascos, es una carrera d'obstacles però hem d'arribar al final de la meta i no ens queda masa temps, si el Tractat arriba a Constitució haurem fet tart, així que a correr!!!
//*//
Re: La única solució és tallar [Catalunya vol el divorci d'Espanya])
08 gen 2005
jo tambe nomes veig persones: Pinochet, Franco, torturadors de la guardia civil, jutjes de l'Audiencia Nacional, Garzon, Aznar, Zaplana, Alejo, Bono, Pujols, Ferrer-Salt, Botin, ... que ets pensaves que eren ninots de fira?

Es l'hora dels adeus... adeusiau, adeusiau...
Re: La única solució és tallar [Catalunya vol el divorci d'Espanya])
27 mai 2005
Cal tallar la relació de socarrel, perquè sinó ja sabem com pot reaccionar el marit, amb violència domèstica fins arribar a l'abisme del tant freqüent assassinat.
Re: La única solució és tallar [Catalunya vol el divorci d'Espanya])
28 mai 2005
"Pues a divorciarse" dixit:

"Nosotros nos quedamos con el coche, la casa y los niños. Vosotros a buscaros otro país donde os aguanten, que los españoles ya hemos cumplido."

Exacte. Vosaltres que ens espolieu, que no ens deixeu competir internacionalment i que ens trepitgeu la llengua cada dia, ara aneu de víctimes. A FER LA MÀ!
Sindicato Sindicat