Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
La campanya pel NO a la Constitució prèn força al sud dels Països Catalans
07 gen 2005
La campanya pel NO a la Constitució prèn força al sud dels Països Catalans


El proper dijous 20 de gener la CUP de València prepara una xerrada-taller entorn les Raons pel NO a la Constitució Europea amb l'objectiu de crear debat i eines de discusió i formació al voltant del proper Referèndum i el text constitutiu. L'acte tindrà lloc al Casal Jaume I de Russafa a les 19.30h.
L'endemà serà la CUP de la Ribera i Maulets, a les 20 h, al Casal Jaume I de Cullera, on les raons pel NO a la Constitució Europea prendran forma de xerrada. Després de la xerrada hi haurà un sopar de pa i porta. (Properament informarem de la resta d'actes al PV)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La campanya pel NO a la Constitució prèn força al sud dels Països Catalans
07 gen 2005
Però fan alguna cosa aquests de la CUP?
Altre cop el mateix bombardeig, no?
Treballem plegats en la campanya unitària!
Prou sectarisme i més lluita popular!
Re: La campanya pel NO a la Constitució prèn força al sud dels Països Catalans
07 gen 2005
Prou sectarisme va dir el llop
Re: La campanya pel NO a la Constitució prèn força al sud dels Països Catalans
07 gen 2005
La CUP de Manresa s'ha adherit a al Plataforma els Països Catalans Contra la Constitució Europea. La candidatura manresana i altres partits i entitats com Maulets, Casal la Fadulla, EUIA,... han creat la secció local de la plataforma. El proper divendres 14 de gener hi haurà el primer col·loqui al Centre Cívic Selvas i Carner de Manresa amb la participació de la CUP, PCPC i EUIA. El divendres 28 de gener es farà la presentació pública de la campanya com a plataforma.
Paral·lelament la CUP de Manresa farà també campanya. El dijous 3 de febrer amb la penjada simbòlica de cartell d'inici de campanya, el dissabte 12 de febrer amb una concentració a la plaça Sant Domènec a les 7 de la tarda, i el diumenge 20, el seguiment del referèndum al Casal Popular la Fadulla.

Calendari campanya NO a la Constitució Europea

Divendres 14 de gener.
Xerrada col.loqui al CC Selvas i Carner amb representants de la CUP, el PCPC i EUIA.

Divendres 28 de gener.
Presentació de la campanya al CP La Fadulla. A les 8 del vespre. Després sopar.

Dijous 3 de febrer.
A les 12 de la nit inici de la campanya pel NO, a la plaça Europa . Org. CUP.

Dissabte 12 de febrer.
Concentració a la plaça Sant Domenec a les 7 de la tarda.

Diumenge 20 de febrer. Referendum. Seguiment dels resultats des del
casal Popular la Fadulla.

Podeu obtenir més informació de la campanya a:

http://noconstitucioeuropea.pangea.org
www.llibertat.com/cup
Re: PER LLEIDA I COMARQUES, TAMBÉ.
08 gen 2005
Diferents col·lectius i moviments socials de les Terres de Ponent (Endavant, La Maixanta, L’Espenta, La CGT,...) s’han unit per fer una campanya demanant el No a la Constitució Europea.

Durant aquesta campanya s’ha fet una encartellada per la ciutat, una roda de prensa de presentació i s’estan planificant diversos actes per informar a la ciutadania del que és realment la Constitució Europea.

Entre aquest actes s’ha editat un díptic que s’està difonent per diferents zones de Lleida i de les Terres de Ponent, del qual en transcriurem algunes parts per donar a conèixer els motius pel quals, des de Ponent, es diu No a la Constitució Europea i que es vol aconseguir.

Bàsicament són els punts següents els que fan dir No a la Constitució Europea:

A Lleida hi ha 6.000 vivendes deshabitades, mentre milers de joves, treballadors/es i jubilats/des no es poden permetre accedir a una vivenda mínimament digna. La resposta de la classe política és que vagin a un banc a fer-se una hipoteca i acabin pagant 28 milions de les antigues pessetes per un pis que al comptat en val 17. Mentre el preu dels pisos ha pujat un 83% els salaris només ho han fet un 30%.

Introdueix valors que res tenen a veure amb els treballadors i treballadores, com l’individualisme, la insolidaritat o el consumisme, i fen arribar la incultura de l’espectacle televisiu a les cases dels treballadors/es per mantenir ocupat el poc temps lliure que els queda. Es preten neutralitzar una classe treballadora abandonada pels grans sindicats (CCOO i UGT) que viuen de l’àmbit institucional.

És un tractat entre estats per encàrrec del capital multinacional anomenat Constitució Europea, en el que no s’ha consultat res a la ciutadania. El dret del treball ni es menciona, quedant reduït al dret a accedir als serveis de col·locació. No es garanteix l’existència d’un sistema de sanitat pública i universal i hi ha una retallada dels drets socials: Seguretat Social, Habitat, Atenció a la gent gran,... que queden formulats com accés a serveis, ajdues, assistència,... i a serveis d’interés social. Les portes a la privatització queden obertes de bat a bat.

Encara que es cregui que s’està fix i amb drets (com pensaven els treballadors i treballadores de Sintel, Lear, Samsung o Levi’s i tantes altres empreses) demà poden vendre, tancar i deslocalitzar l’empresa i ser arrossegat per la globalització capitalista. Per tant, en uns moments en que sindicats i governs europeus accepten propostes d’augment de jornada i/o disminució salarial, es pot afirmar que aquesta Constitució Europea és perillosa i regressiva per a la gent treballadora de les comarques de Ponent. Un No a la Constitució Europea és un Si als drets socials dels treballadors i treballadores.

La UE amb la Constitució Europea promou una economia de mercat altament competitiva, un coto privat per a l’agricultura basada en transgènics, pesticides i adobs químics, l’esgotament de la terra i de l’aigua,... el model agro-industrial i productivista de l’OMC, la Comissió Europea i la seva Constitució anti-pagesa. La Unió Europera, ajudant-se de mesures coercitives, polítiques i jurídiques com la Constitució Europea, concep la producció d’aliments sense pagesos ni ramaderes: ja ho faran les corporacions, les integradores i les multinacionals del ram. Què menjarem?.

Europa té 145 centrals nuclears. Es calcula que per a desmantellar la de Vandellós es consumirà la mateixa electricitat que va produir mentre va funcionar. Els partits i les institucions que demanen el Si a la Constitució Europera no poden representar l’interés públic, doncs ells mateixos representen interessos privats, són els instruments contra la presa de decisions col·lectiva i contra el dret dels habitants a decidir la gestió del seu propi espai natural. Els que s’estan forrant fent negocis que maltracten les nostres valls, rius i planes votaran Si per raons obvies. No hi ha diferencies substancials entre ara (PSC, ERC i IC) i abans (PP i CIU), tots han estat assimilats per la lògica del capital: la política es dilueix en l’economia i aquesta ho sotmet i ho corromp tot.

Els pobles sense estat, com el nostre, ens trobem en la més absoluta indefensió, ja que ni podem respondre a les decisions en contra nostra dels estats espanyol i francès, ni podem fer valer els nostres interessos internacionalment. No podem decidir com resoldre els nostres problemes, ni satisfer les nostres necessitats administrant-nos els nostres propis recursos. Els pobles no existeixen a la Constitució Europea, s’afirma, per primer cop en un tractat europeu, que la UE està formada per estats. Barrant, així, el pas a l’exercici del dret a l’autodeterminació, ens porten a un estadi anterior al Pacte Internacional de Drets i Civils i Polítics de l’ONU de 1966.

El menyspreu als drets col·lectius i a la biodiversitat cultural queda manifestada per tots aquells que demanen el Si al referèndum del 20 de febrer. En Borrell i l’Aznar votaran Si. Tu què faràs?

La campanya pel No a la Constitució Europea vol denunciar que el sentit real de la Constitució és consolidar unes polítiques imperialistes i militaristes i adaptar la legislació a la voluntat de les grans empreses i multinacionals, tot permetent la privatització dels serveis públics, les deslocalitzacions i la retallada de drets laborals, socials i democràtics de ls persones i dels pobles.

Per això no reconeix efectivament els drets socials i laborals, imposa polítiques neoliberals per crear un mercat únic garantint la lliure competència i ofereix més facilitats i beneficis a les multinacionals i empreses, amb normes que s’imposaran per sobre de les lleis estatals.

És una Constitució al servei de les guerres i que fomenta l’augment de l’armamentisme i l’explotació dels pobles. Sota el nom de política comuna de seguretat, defensa i afers exteriors s’imposarà el rearmament d’Europa, tot respectant els compromisos amb l’OTAN.

Per tant, el que es vol amb la campanya del No és:

Drets civils: defensa dels drets democràtics.
Drets socials: una Europa on la prioritat sigui l’equiparació real i efectiva dels drets socials.
Drets nacionals: que es reconegui el dret dels pobles a decidir lliurement el seu futur i el dret a la seva unitat territorial.
Drets polítics: una Europa que no exploti altres països, que cancel·li el pagament del deute extern i que trenqui amb l’OTAN i tanqui les seves bases militars a Europa.
Sindicat