Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
a esto yo lo llamo fascismo
acabo de saber que ha sido excluida de la lista de interinos en el departament d´educació porque la administración alega motivo E: falta de acreditación del título de catalán.

que tengo la negra ya lo sabía, pues la ley que otorgaba directamente el nivel c con el cou es posterior a mi generación, aún así he acreditado dos veces dos que he estudiado ocho años ocho de catalán en el colegio.

excluida por falta de acreditación, que no pueden explicitar más pues incurrirían en lo ilegal, sin embargo, la práctica supone que la administración juega con las leyes y otras normas éticas para conseguir su pequeña casta de funcionarios puros.

yo a esto lo llamo, para acabar pronto y bien, fascismo.

sólo me queda la alternativa de una demanda civil, que dudo la lleve a cabo.

a la mierda! se vayan todos ustedes a la mierda!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
Normalmente la gente debe demostrar las cosas, para ello puedes hacer un examen y sacarte el titulo de catalán. No veo el problema en que la administración se asegure que todos sus funcionarios demuestren con titulos su dominio en catalán y castellano.
Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
De qui parles quan dius "todos ustedes"?
Dels que tenim el nivell C, dels qui escrivim en català, dels qui han estat admesos a la llista d'interins o dels qui no et reconeixen un títol que no tens?
Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
jo d'això en dic acció afirmativa, àlies discriminació positiva. Els feixistes, eren els que prohibien parlar català entre tantes altres coses
Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
Mira, niña, siento que se te hayan fundido en la lista esta y como currante y funcionario de la Generalitat lo lamento, como lamento que, ahora mismo, tú y tus compañeros a lo máximo que podéis aspirar es al interinaje, lo cual es una práctica, aparte de abusiva y bandolera, totalmente fraudulenta. Te deseo la mejor suerte y te aseguro que muchos estamos luchando para que esta suerte se convierta -como debe ser- en derecho cierto y oponible.

Pero dicho esto, te pasas doce mil pueblos cuando hablas de "castas de funcionarios puros" y de "fascismo" y tal. Mira, oye, yo desciendo de inmigrantes y hablo el catalán bien, pero no cómodamente (yo fui al colegio en tiempos de Franco); pese a ello, con gran esfuerzo me saqué el certificado C y hasta intenté dos veces el D (ya no pude llegar a él: me falta cultura catalana de alto nivel). En mi trabajo, en la Generalitat, hablo los dos idiomas, y muchos compañeros, sabiendo que con el castellano estoy mucho más cómodo, me hablan normalmente en castellano. Nunca jamás he visto ninguna mala cara -como tampoco en caso contrario- y ninguna de las putadas que se me han hecho, que han sido unas cuantas, derivan de circunstancia lingüística alguna.

Lamento tu contrariedad y estoy seguro de que eres una víctima inocente. Pero las castas y los fascismos, en este caso, ten la bondad de metértelos en el tampax y dejar de provocar, que lo de "hablar el idioma del Imperio" siempre lo oí en castellano.
Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
jo treballo a l'administracio de l'Estat ocupant, més d'una vegada m'han tocat la pera algun dels propis companys per parla en catala sempre (no es que faci censura, ja entenc que a vegades les coses no s'entenen, pero toca els nassos). Una altra cosa es l'atencio als usuaris, que si a sobre d'haver de venir a solucionar alguna cosa no els parles en la llengua que ells necessiten que els parlis ...(es sol veure quina es, més d'una vegada m'han demanat que els parli en catala -llastima que no es facin cursos d'arab o altres llengues, que haurien de ser obligatoriament apreses per molts treballadors publics)...

Per cert, darrerament s'ha incorporat molta gent procedent de fora dels Paisos Catalans. Un carrec gros en una reunio em va dir que parlant amb un altre company -tb més quefe que jo, soc l'ultim mico- parles en espanyol. Evidentment, m'hi vaig negar (amb molt bones maneres, clar). Ell va dir que aixi l'anava aprenent (despres li parlo el que em surt, alguna vegada en castella si no m'ha entes).


(a la primera, fes-me el favor, estudia una mica que si ets d'ensenyament fa riure que no tinguis el C -encara recordo una companya a una zona rural de Girona que no li donava la gana d'entendre el que li deien una gent gran de pages en catala, els esforços d'aquella gent per fer-se entendre en la llengua de la companya, mentre ella a les tardes estudiava italia, es mes guai.
Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
Ganes de complicar-se la vida, collons!!
Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
agradezco los comentarios bien intencionados, sin embargo insisto.
puede que : a- no me he explicado bien
b- no sus quereis enterar
c- no os enterais

yo hablo de poder y corrupción
a la mierda se vaya la administración
viserilla te encuentro muy entregado, lo cual es loable, lo del tampax sobra igual que los fascismos
me dedico a la educación aunque parezca mentira, y tengo absoluta confianza en que lo hago más que correctamente.
petons a tots
Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
eing?

si t'has explicat molt bé, consideres feixisme que et facin fer un esforç com és acreditar el català (llengua que no es deu haver perseguit mai noooooo), havent-lo estudiat vuit anys (caram) i de pas carregues contra tothom i funcionaris inclosos (que no deus pas conèixer, perquè n'hi ha de fa anys i panys que serien molt més durs que no pas tu amb les teves pseudoapreciacions)

Ara potser hauries de preguntar-te pq es demana el català i en quin món vius i has crescut per entendre algunes coses
Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
ia ves, son unos discriminadores d mierda, io me presenté pa piloto de aviones comerciales i me descartaron por no tener ningun titulo k avale k se pilotar!

Esto si k es immoral, kien no sabe pilotar un avion? pero si van por el aire, no t vas a salir d la carretera! mira k pedir titulos para acceder a un lugar de trabajo con responsabilidades hacia los demàs... Ahora stoy sperandoa ver si me cogen pa cirujano, k trabajava en una charcuteria i fijo k me admiten.
Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
ja fa temps que sé al món on visc, per això també sé que quan el poder abusa es diu feixisme.
petons tan sols per als guapos
Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
I si algú té el títol C de català i ha estudiat 8 anys de castellà, també estarà sota un règim feixista?

Jo crec que t'equivoques, la corrupció a l'administració pùblica, un fet ben conegut per tots, no té res a veure amb les exigencies per a una feina, que són iguals per tots.
Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
ho senc per tu , que estigues tan emprenyada ,però perque no et fiques a estudiar i et traus el que et demanen ,segur que si no forà català no et ficaries aixís , vinga agafa els llibres i possat al nivell ¡¡¡
Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
no entenc res:
si vas a frança i no saps el francès, què coni et donen???
si vens a catalunya, apa, tots a parlar i EDUCAR amb l'idioma de l'imperi (aquest sí q feixista i des de fa temps!!)
una mica d'esforça per demostrar el q saps, reina.
jo tb vaig anar a esoles franquistes, quin remei, i ara puc i vull parlar i ensenyar en català, al menys a catalunya...
Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
ala presentate a una empresa q te pidan un nivel x de ingles y diles q sabes mucho tu, a lo mejor se lo creen, así de buenas a primeras. i si no se lo creen es q son fachas, faltaria plus
Re: la administración catalana y una lengua
07 gen 2005
"quan el poder abusa, es diu feixisme"
Pinochet sera jutjat per un poder: es feixista aquest poder?

La conselleria de la SuperTura fotara un pal als conductors que vagin a 200 per hora. Es feixita aquest poder?

La conselleria d'Ensenyament de la ridicula i hipertrofiada Administracio autonomica exigeix als treballadors d'aquest SERVEI PUBLIC (repeteixo SERVEI PUBLIC repeteixo SERVEI PUBLIC) que acreditin el coneixement de la llengua d'us d'una part de la ciutadania amb el paperot dels nassos del nivell C que no acredita res (nomes que se sap be la gramatica catalana, molts se la saben d'allo mes be pero no saben articular una conversa de mes de 3 frases en catala; i al reves, gent catalanoparlant de certa edat no entra de cap manera a la gramatica fabriana -que es com un joc d'ous a vegades- encara que la seva llengua materna i el 90 per cent de la seva parla sigui el catala)

Com que a l'Administracio tinc que anar-hi alguna vegada a demanar, a informar-me, a pagar ... PER NASSOS, vull que l'administracio del meu lloc m'entengui i m'atengui amb la meva llengua (la del meu lloc, se me'n fot la de Madrit, la d'Europa o la de la lluna que no hi haig d'anar a fer res). De la mateixa forma que si COM USUARI faig servir un SERVEI PUBLIC SERVEI PUBLIC SERVEI PUBLIC SERVEI PUBLIC SERVEI PUBLIC SERVEI PUBLIC en materia d'educacio, biblioteques, sanitat o guixeta de metro VULL QUE ELS TREBALLADORS PUBLICS PUBLICS PUBLICS M 'ATENGUIN EN LA MEVA LLENGUA JA SIGUIN MESTRES CATEDRATICS O DEU NOSTRO SENYOR

NO HAIG DE PARLAR UNA ALTRA LLENGUA QUE LA MEVA AMB L'ADMINISTRACIO. Per aixo ja vam deixar endarrea el franquisme, els fatxes, la guardia civil, l'hableme en cristiano, el polaco, i el toca'm els collons. ENCARA QUE JO SAPIGA QUINZE LLENGUES (que en se unes quantes) VULL QUE M'ATENGUIN EN AQUESTA, CASUALMENT LA MEVA. Cosa que mes de 300 vegades no passa a moltes de les admnistracions del pais.

I si no poden atendre'm en la meva llengua i m'obliguen a parlar aquesta que em va ensenyar el franquisme per collons, se'n pot anar l'administracio autonomica, la de l'Estat, la de Cristo, els professors feixistes, els bidells capullos i el deu que els va fer ... A LA MERDA.

Perque la necessitat de relacionar-me amb ells me l'imposa el sistema: per anar a demanar l'atur, per paga una multa, per demanar un permis, per seguir un ensenyament-reglat-que-em-donara-un-titol-que-em-servira-per
una-feina-millor...
tot aixo m'ho imposen ells.

I si per força m'hi haig de relacionar i et trobo a tu a la finestreta, a l'aula o la consulta del CAP no haig d'estar-me tocant els nassos perque a tu no et doni la gana de complir amb uns estupids minims. Perque a fi de comptes ELS TREBALLADORS PUBLICS ELS PAGUEM ENTRE TOTS I TOTES I HAN (HEM) de complir aquest minims. I no al reves.

Perque tu ets de les tipiques funcionaries i funcionaries que se'ls ha d'estar posant queixa rera queixa, demanda etc PERQUE NO ELS DONA LA REAL GANA de parlar i entendre la llengua de Catalunya, el català, que com a minim es la llengua del 50% de la gent que viu aqui, uns 3 milions d'imbecils que tenim la desgracia que quan vam neixer en lloc de dir-nos "Te amo" ens deien "t'estimo". I que no tenim cap més raco de mon per anar a fotre'ns de fastic i que ens deixi en pau els ... com tu, que teniu una llengua que la podrieu parlar a mig planeta i tothom us entendria gracies al Imperio donde no se ponia el sol, l'España grande y libre den Franco, els 300 millones, el Cervantes, el Conde Lucanor i en Torquemada. Nosaltres no tenim aquesta gran sort de ser tan mundials i tenim que conformar-nos amb aquesta merda de tros de pais ("un minuscul territori per viure-hi" que deia en Marti i Pol) i anar aguantant la penya que com tu es pensa que la seva llengua es com la llengua dels apostols que la parla i l'enten tothom, i si no la sap, l'ha da saber, perque es com l'esperit sant

Franciscos Cajas, TorresBabel, IvanTubaus i 50 desgraciats per l'estil. Que no hi son mai quan t'has de tocar als nassos a moltes aules universitaries o escolars i algu fa la classe en la llengua que ens va imposar el franquisme (a mes de ser la d'una part de la meva familia i amics i la de Miguel Hernandez). O quan hi ha algun estudiant Orgasmus que t'has de tocar els nassos i es fa la classe en aquesta llengua d'Alberti, pero que a mi me la imposar els del brazo en alto. Perque clar, EN CRISTIANO NOS ENTENDEMOS TODOS.

Jo espero, no que no entris ara en l'administracio sino MAI DE LA VIDA.

I si ho fas, no comuniquis en quina finestreta, aula o CAP, perque em tindras alla com una LAPA posant-te queixa rera queixa, recurs rera recurs, encadenant-me si cal fins que et cardin un expedient de cal ample i entenguis que els TREBALLADORS PUBLICS han coneixer la llengua (d'una part com a minim) dels usuaris, estudiants, pacients o el que sigui. QUE NO SOM SUBDITS. I que per aixo t'exigeixen aquesta tros de paper de merda, que si et preocupa tant te'n vas a Castello a que te'l donguin que fins ara deien que gairebe el regalaven.

A LA MIERDA TU Y LA GENTE COMO TU (Cajas, Vidal Quadras, IvanTubaus, GomezRoviras o el que li van fotre el tret a la cama)
Re: la administración catalana y una lengua
08 gen 2005
caballero ... se excede usted
en sus apreciaciones sobre mi persona y condición.
en sus apreciaciones sobre la riqueza cultural y lingüística de catalunya, más interesante y plural de la que propone.
en esa rabia desmedida que le induce a argumentos tristes y tontos ( vease ....en cristiano nos entendemos bla bla bla) y a confundir esto con aquello y lo de más allá.

sólo se considera súbdito aquel que ha encontrado a su amo.

yo por mi parte no lo voy a mandar a la mierda, sino al emporio celestial de los conocimientos benévolos, del que sin duda volverá agradecido.
Re: la administración catalana y una lengua
08 gen 2005
Jo als franquistes com tu fa 40 anys que els reconec, encara que votis EUiA (tot pot ser) i llegeixis Tolstoi en fascicles coleccionables

Mira noia com que fas tufillo a pedanteria supina, cosa que no suporto -si a sobre ets d'Ensenyament ja t'hi cagues- et dire un parell de coses: Fins als 50-60 la immensa majoria d'aquest pais era basicament catalanoparlant, alguns a sobre no coneixin altra llengua que aquesta doncs l'escolaritzacio republicana es va fer en la llengua propia d'aquelles persones. Et presentaria persones procedents de les primeres onades d'immigracio de fora dels Paisos Catalans, amb llengua materna el castella, que consideraven que qui parlava castella aquella epoca a certes contrates era qui volia anar de "señorito" i ser mes que els demes.

Amb el primer franquisme -fins el final de l'autarquia- la frase aquesta de "hablame en cristiano" era extesa per l'us que en feien uns galifardeus uniformats de verd que s'extenien arreu del pais. No puc presentar-te gaires dels destinataris d'aquesta frase perque la majoria han traspassat. Frase que es va anar reproduint als 70 -en conec algun que s'hi va oposar i va rebre una cara de mans- o els 80 -personalment, uns altres galifardeus uniformats al solicitar-los que em parlessin amb la meva llengua ja que eren ells els que m'interpelaven em van assegurar que "tu te lo vas a pasar castellanamente mal" cosa de la qual vaig comprovar-ne el significat als sotanos de comisaria i amb l'as de bastos, i ja se sap, com diu la Polla Records, "si lo denuncias seras denunciado por calumniador".

Encara fa uns mesos que vaig haver de posar una queixa sobre el tema a una administracio. Te'n posaria a centenars d'exemples de discriminacio Centenars. Perque et facis una idea han calgut un bon grapat de queixes perque a Correos els caigues un puret de 5 milions (quin riure). Que a mes no serveix per res perque es continuen passant pel forro la llengua del pais (Catalunya-> català, captes l'etimologia o tambe es una assignatura que no tens al curriculum?)

Com que, tot i siguent una gran opositora a les llistes d'ensenyament -et deus pensar que ets superior als simples mortals- jo et veig força curteta -fins aqui arriba el fracàs escolar, deu meu, quin desastre- et recomano que no alucinis tant, que et passis per un centre d'autoaprenentatge, et presentis a les properes proves i no facis tant el ridicul.

Ah i sobre aixo de la realitat plurilinguistica del pais, suposo que et refereixis a l'arab, el tamazigh, el calo, l'urdu... De moment deixa'm-ho en que aparentment la teva expressio es bastant limitadeta a la unica llengua que deus saber be, la teva (quin desastre Ensenyament!).

I sobre els subdits i els amos, llegeix be, rellegeix, que al mig de la mala folla que provoques -sempre heu tingut la paella pel manec i ara a vegades us escaldeu- no has entes la frase (tambe aquesta, vaja!, quines assignatures enganxes tu?).

Que et bombin.

Un comunista.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more