Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
Des de fa uns tres mesos he tingut el plaer de participar a indymedia. Arran de les intervencions que he pogut conèixer, em faig una idea del que significa actualment ser d'esquerres i, també, del que hauria de ser si aquesta paraula no hagués perdut el seu sentit original.
Esquerra significa creure en el poder de la raó per transformar la societat. Apostar per la llum intel·lectual que es projecta sobre les zones opaques de l'opressió i les obliga a canviar pel simple fet d'haver-les retratat. Això és el que nosaltres hem intentat fer a les presons catalanes, tenint davant i en contra precisament els sindicats d'esquerres.

L'esquerra actual no és això. Pel que es pot comprovar amb una simple intervenció a indymedia, parlar de racionalitat, crítica, il·luminisme, intel·lectualitat, etcètera, és una burla patètica si es tracta de l'esquerra.

¿Què significa, actualment, ser d'esquerres?

Doncs, fonamentalment, pertànyer a una mena de tribu que es distingeix: 1) per la roba, la música i altres objectes de consum que compra, porta i escolta cadascú; 2) per un conjunt de tòpics i consignes, el més important dels quals és l'odi al "feixisme" (la imatge del feixisme ha estat pintada prèviament a Hollywood, pensem en pel·lícules com "Rojos" i altres); 3) unes pautes de conducta, que consisteixen a identificar l'altri com a membre o no de la tribu. Si és de la tribu, és bo faci el que faci; si no és membre de la tribu, encara que pugui demostrar haver defensat els drets humans, la justícia, etcètera, no importa.

Si és de la tribu, un terrorista assassí de nens és bo, si no és de la tribu, faci el que faci, per exemple defensar els drets humans de persones privades de llibertat, és pervers perquè porta una "intenció" oculta, de caràcter feixista (=mal absolut).

El discurs de les intencions

Molt important en tot això, en efecte, és el que anomenaré "discurs de les intencions". Significa que, un cop identificat com a membre de la tribu, ets bo facis el que facis i diguis el que diguis, perquè la teva intenció és bona. Les crítiques
poden ser tècniques o estratègiques, però no atempten contra la bondat de fons. Per exemple, si formes part d'un sector polític que ha assassinat 100 milions de persones, aleshores això no importa perquè tothom comet errades (aquesta resposta l'ha feta algun dels internautes als quals he plantejat el problema dels 100 milions de víctimes de l'esquerra, no és cap broma, el que més ha raonat sobre el tema sols ha estat capaç de dir una bajanada així, la resta s'ha limitat a insultar-me). Quan un hom pertany a la tribu, té bona "intenció", i si té bona intenció, faci el que faci es pot justificar.

A la inversa també funciona. Si has defensat els drets humans a les presons catalanes, no importa, ho has fet per obtenir poder. El comunisme no matava per obtenir poder, ho feia amb bona intenció, era bo, tu defenses els drets humans a les presons, no importa, ho fas amb mala intenció, ets dolent.

D'aquesta manera, les persones i els grups no són jutjades pel que diuen i el que fan, sinó a partir d'un poder màgic que distribueix certificats d'autenticitat progressista o excomunió tribal.

¿Com es coneix la intenció i, sobretot, com la coneixen els esquerristes? Doncs de cap manera, la imputen i prou.

És un poder telepàtic o diví, que identifica i classifica (feixista/no feixista) les intencions de cadascú.

No calen demostracions.

No calen proves.

La sentència està mancada de fonament, la fa cada "progre" només llegint una crítica, un argument que se surt del dispositiu de consignes acceptades, etcètera.

I, curiosament, aquesta imputació d'intencions, aquest poder telepàtic, sempre afavoreix al que l'utilitza per escapolir-se de tota crítica que no pugui respondre, amb la qual cosa ja no cal que es formi intel·lectualment, que sàpiga el que diu. I això produeix una esquerra terriblement supèrbia i ignorant.

L'esquerra ja no necessita llibres. Té el poder telèpatit d'imputar intencions. És un argument ad hominem, que vulnera tota lògica, però això no importa. Un cop has descobert el poder màgic de la paraula "feixista" per liquidar tot el que molesta, ja no cal res més a la vida.

Sols, ser antifeixista, estar en el costat correcte, que a sobre és alhora transgressiu, "rebel" i benpensant. De conya!!! Estar contra tot (tot es feixista) sense cap risc, perquè tothom està contra el feixisme i no hi ha el probleme de quedar-se tot sol.

Tots els esquerristes de la tribu gaudeixen de l'esmentat poder telepàtic, a partir del qual s'estableix que ells, ELLS, sempre tenen bones intencions, i els altres, els qui no són de la tribu, sempre les tenen dolentes.

Amb la qual cosa tot debat es fa impossible, perquè, diguis el que diguis, demostris el que demostris, no hi ha res a fer. Ells sempre són bons i tu sempre ets dolent. El diàleg rau inevitablement a l'insult. No s'avança en la discusió.

L'esquerra ha perdut la capacitat de raonar, de criticar, que era la seva essència.

Des del punt de vista ètic, és encara més fastigós.

Facin el que facin uns i altres, qui parla, si és esquerrista, sempre està justificat. Un que pertany als "bons" pot cometre tota mena de malifetes i segueix sent bo, car ho "és" essencialment. Els "dolents" ja s'hi poden escarrassar en la lluita per la justícia, no importa, sempre seran dolents perquè els hi he olorat el cul i no en formen part, del grup.

En aquest món màgic, que es resumeix amb el dogma jo=bo, altre=dolent, es critiquen en canvi les polítiques anomenades d'exclusió. Si critiques l'islam perquè justifica les pallisses a les dones, diuen que ets un "excloent", com si precisament el discurs de les intencions no fos per definició l'essència de les polítiques racistes: tu ets dolent facis el que facis, jo sóc bo faci el que faci, el que importa és l'essència interna, màgica, de l'individu, no la realitat objetiva del que ha fet o deixat de fer.

L'essència=intenció=pertanyença al grup=jo.

Racisme pur!!!

I aquesta essència la decideixo jo en favor meu.

L'esquerra ha degenerat actualment en un concepte sociològic, no polític, fonamentat en el discurs de la identitat grupal, és a dir, un discurs gairebé ètnic d'intencions i bondats essencials. Això ja no és esquerra, perquè precisament l'esquerra significa que els grups i els individus són jutjats pel que fan, de manera objectiva, aportant proves, respectant el diàleg i la contradicció.

El sistema ha integrat l'esquerra mitjançant la societat de consum, i ho ha fet fins a tal extrem que ha capgirat fins i tot els pastrons fonamentals de conducta i els valors que la defineixen.

Ara sabem que algú és d'esquerres si sentim olor a porro, si el paio va vestit d'una determinada manera i expressa els seus odis contra determinats mites de Hollywood. Si t'amenaça, és d'esquerres. Està molt convençut de la seva pertanyença al bàndol correcte de la vida. S'ho han dit a Hollywood. L'insult i l'amenaça van un darrere l'altra.

Es creu molt transgressiu, però el sistema ha fet amb ell el que ha volgut. És un imbècil i un criminal, però és d'esquerres.

I sobretot, com qualsevol porc d'extrema dreta, té molt bona consciència i una elevadíssima idea de si mateix.

Per tant, ja sabeu:

Per censurar els articles a indymedia no utilitzeu les idees, sinó un detector d'olors. Si fa prou pudor (insults, prepotència, ignorància, amenaces) aleshores no el censureu. Si utilitza massa la lògica, la prova, el raonament i el fonament: perill, olor a sabó, "feixista" amagat, censurem!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
però de què parles pringat!!??

i tu et creus amb el poder de jutjar el treball de base de totes aquelles persones de l'esquerra revolucionària??

els teus arguments no s'aguanten per enlloc!!

pringat!! et creus un intel·lectual de collons eh!! BAIXA A LA TERRA I VEU AIGUA QUE SE'T ASECA EL CERVELL!!!
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
no cal un detector d'olors per detectar la ferum a feixista que fas
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
ADECAF, Ho has clavat company... No es `pot dir més clar. Solament et falta recordar-los que "la revolució no està renyida amb el sabó" , peruqe la tribu , bruta ho és una estona llarga
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
Això no és veritat. Has dit autèntics tòpics que s'allunyen de la realitat. Es nota que no t'has endinsat a cap sector de lluita de l'esquerra extra-parlamentària, i crec que és el primer que hauries de fer abans de "fer-te aquesta idea" a través dels tres mesos a indymèdia. Aquest món va més enllà d'indymèdia.
No vull contestar pas cada cosa, perquè no és quelcom que em toca fer-ho, si has vingut a fer un comentari carregant d'aquesta manera, sense contrastar amb la realitat és provable que sigui la intenció que et vas marcar fa tres mesos quan vas entrar, així que no et canviaria massa la mentalitat. Busca-ho tu mateix.

Salut!

PD: Una forta abraçada a tots els convergents convençuts, que en el seu discurs posen en dubte l'esquerranització o no dels altres partits sense plantejar-se la seva. Cony, és que ni la veuen! CiU, la puta ramoneta, ara em quedo el cèntim, després amb la maleteta, NO ESTAFEU A LA GENT
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
si ets de la tribu antifeixista , tots els altres som feixistes ?
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
I si ets de la tribu feixista? Que son els altres?

Interesant debat nois !
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
paiasso de circ! si no ets feixista només pots ser antifeixista! et defineixis com et defineixis políticament (demòcrata, progressista, revolucionari, reformista o escolanet de Montserrat)
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
sí soc antifeixista , pero no soc autoritari d'esquerres
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
Quina perdua de temps aquest pringat d'un grupuscle feixistoide sense res millor a fer que escriure parrafades sobre el que és o deixa de ser una suposada "esquerra".
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
a vegades m'encenc i me n'oblido: ni cas als provocadors i als trolls!
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
a vegades m'encenc i me n'oblido: ni cas als provocadors i als trolls! ---> Que solet et deus entir a casa teva , ningú et diu res?
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
De provocadors res, el tio que publica la noticia es "funcionari de presons".
Escòria.
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
El sionisme i el racisme units per la mateixa causa. Uns es disfressen de defensors dels drets humans (dels blancs cristians) i els altres d'antiterroristes (contra tot el que no sigui el terror dels estats, especialment el de Sharon).
ADECAF, PxC i el Jaume Ferrerons, del bracet d'antiterrorista, us en podrieu anar a Palestina a putejar als moros. Segur que les presons israelianes estan plenes de carcellers del pal de l'ADECAF i l'antiterrorista.
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
biram, ja que no folles et deixem que te la pelis , veiam si et tranquilitzes
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
El sionisme i el racisme units per la mateixa causa. Uns es disfressen de defensors dels drets humans (dels blancs cristians) i els altres d'antiterroristes (contra tot el que no sigui el terror dels estats, especialment el de Sharon).
ADECAF, PxC i el Jaume Ferrerons, del bracet d'antiterrorista, us en podrieu anar a Palestina a putejar als moros. Segur que les presons israelianes estan plenes de carcellers del pal de l'ADECAF i l'antiterrorista.
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
ser d'esquerres vol dir que quan caus el teu pes corporal cau cap a l'esquerra. si fosis de dretes cauries cap a la dreta, si ets de centre et caus de cara.
(us vau perdre el capitol de barrio sesamo o keeee)
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
05 gen 2005
io soi de izquierdas, pero tengo un problema, escribo con la derecha i me ago pagas con la derecha. por otro lado con el pie izquierdo me levanto cada dia y el corazon esta a la izquierda. estoy un poco liado. cuando conduzco adelanto por la izquierda, y siempre tengo que ir por la derecha.
las cosas no son o blanco o negro. somos tan especiales y tenemos tantos matices que una palabra no puede clasificarnos. no basta con decir soy de izquierdas o de derechas, cada uno tiene su historia mental, y cada uno tiene su movida. asi que dejaros de apologias, de teorias y de definiciones. cada uno que haga lo que tenga que hacer en su casa y en su barrio.
la revolucion se hace, no hay que debatirla tanto como si fuera una decision de consejo escolar. (yo quiero pizarras verdes, yo las quiero azules, yo las quiero blankas)


Los de derechas se tropiezan
con los de izquierdas y viceversa

Corroidos, condenados
por un sistema de cobardes
Estamos insultando a la ley
y estamos en su truco al dinero
Como perdedores, como perdedores, como perdedores
estamos en su juego

Nadie es inocente, todos terroristas...
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
07 gen 2005
He decidit esperar una mica abans de contestar. Com podreu veure els qui heu participat objectivament en aquest fòrum (per exemple, Antiterrorista), tot el que he dit ha estat confirmat per les respostes immediates dels anomenats "progres".

Fins i tot quan els hi dius el que faran, no canvien el xip, confirmen la hipòtesi, no es molesten a dissimular perquè estan programats, no saben fer una altra cosa que
repetir "feixista", "feixista"...

Amb aquesta ment de subnormal en blanc i negre creuen que transformaran el món cap a la justícia, i allà on han anat el que han fet és provocar autèntics genocidis, igual que els nazis.

No cal comentar res més. El debat es comenta sol.


Salut.
Re: MBN
07 gen 2005
Vaig venir aquí fa uns mesos per plantejar-li a l'esquerra què passava amb els 100 milions de víctimes assassinades sense compassió i de forma sistemàtica per aparells d'estat marxistes, i l'única resposta raonada que he tingut fou d'una imbecilitat que fa riure (o plorar):

"tothom comet errades"

I amb això, ja donava per tancat el debat. Aquest és l'únic que va raonar una mica, la resta em va insultar directament.

Penso que indymedia és un lloc prou representatiu de l'esquerra per poder valorar, a partir d'aquests fets perfectament demostrables, quina és la situació moral, política i intel·lectual d'aquest sector polític.

També vull recordar que en tot moment he condemnat el feixisme i el racisme, encara que també he dit força clar que l'islam em sembla una amenaça per la democràcia i els drets humans, i ho mantinc.

Entre Israel i l'islam, em quedo amb Israel, és clar, la qual cosa no significa que la política israeliana no sigui criticable en molts aspectes.

Hi ha una extrema dreta jueva, racista, etc, però l'islam és pura extrema dreta, de cap a peus.

Per tant, he parlat sempre des d'una perspectiva democràtica i d'esquerres, he reivindicat els valors de l'esquerra, sobretot pel que fa a la il·lustració, a la claror, a la llum, a la llibertat intel·lectual.

La resposta ha estat sempre la mateixa: feixista, feixista, feixista, amb amenaces d'agressió física, insults, etc.

Aquesta és l'esquerra radical actual. El sistema la vol així, és molt útil perquè fa tanta por que entre Auschwitz per una banda i aquests imbècils per una altra el món resta gobernat pel que podriem anomenar esquerra liberal, un discurs que utilitza els valors de l'esquerra al servei del capitalisme.

Això és molt clar a Europa, paradís de les socialdemocràcies i dels centrismes de tota mena.

L'esquerra radical està castrada. Fa por, és una barreja de fanatisme i violència.

Penso que el canvi hauria de venir de l'esquerra radical, però no d'aquesta tribu pudenta de porreros amb espardenyes i mocador palestí. Cal liquidar-los del mapa polític en favor d'una esquerra radical fonamentada en un socialisme no marxista, democràtica i disposada a servir veritablement els interessos del poble.

Del poble europeu, que és el nostre.

Salut.
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
07 gen 2005
Doncs per dir aquestes quatre bajanades de paranoic podies haver continuat esperenat... indefinidament.
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
07 gen 2005
Per a més informació sobre ADECAF i la seva defensa dels drets humans a les presons catalanes contra aparells burocràtico-sindicals d'esquerres:

www.adecaf.com

Salutacions a tothom, inclosos els qui no es renten.
Re: FACEDA
07 gen 2005
Podries dir alguna cosa intel·ligent, a banda d'insultar.

El que penso és que el meu article t'ha retratat, porrero amb espardenyes i mocador palestí, o cosa semblant, oi??

Ets una petita rata al servei del sistema, i et creus un transgressor amb dret a matar suposats "feixistes".

Quin fàstic amb fas, xato.


Salut i rentat.
Re: biram
07 gen 2005
"uns es disfressen de defensors dels drets humans, uns altres d'antiterroristes"

Acabes de confirmar la hipòtesi de sortida, tontet.

Com saps quines són les nostres "intencions", què tens poders telepàtics???

En canvi, tu segur que pots estar en el bàndol que ha assassinat 100 milions de persones, perquè feu el que feu és amb bona intenció.

I qui diu que VOSALTRES aneu amb bona "intenció" feu el que feu i NOSALTRES -els qui no som de la tribu- anem amb mala intenció fem el que fem.

Ah!!!

Casualment, ho dieu vosaltres. Justament vosaltres dieu que VOSALTRES aneu amb bona intenció. Quina casualitat, quin judici i quin raonament més objectiu!!!

Vosaltres dieu que VOSALTRES sou bons i la resta dolents. I això és l'antifeixisme!!!!

Ostia, la veritat és que sou idèntics al feixisme.

Q.e.d. (quod erat demonstrandum).

Salut.
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
07 gen 2005
Podries dir alguna cosa intel·ligent, a banda d'insultar?
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
08 gen 2005
Els primers a insultar heu estat sempre vosaltres, pagats com esteu de ser els bons de la pel·lícula (perquè Hollywood us deixa viure a canvi de què el feixisme sigui el mal absolut).

Que viviu dels ianquis i us creieu els més guapos, però sou sols purrialla subvencionada a qui el poder mundial us perdona la vida!!!

Fins que canviï d'opinió i comenceu a sortir cada dia a les pel·lícules com el que sempre heu estat: els majors criminals d ela història de la humanitat.

Salut.
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
08 gen 2005
Paranoyeando voy,
Paranoyeando vengo.
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
08 gen 2005
Nens que us creieu els més guapos en aquesta indymedia controlada pels bolxevics, sou els majors criminals de la historia de la humanitat després de qui va inventar-se Gran Hermano... on per cert sempre he volgut anar pero estava ple de nens que es creuen els més guapos i són bolxevics i es que... tothom sou nens que es creuen els més guapos i són bolxevics que ho controlen tot i estàn tots contra meu!!

Salut [mental sobretot]
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
09 gen 2005
Peró tu de que vas tio??? Una cosa es el que han fet els estats marxistes i una altre es el contrapes que ha significat a europa tenir una ideologia que als estats units no ha existit. Tu has parlat dels morts del marxisme (llistats en el libro negro del comunismo, llibre que per cert no distingeix entre comunistes llibertaris i comunistes marxistes), peró hi ha també el llibre negre del capitalisme, del qual se n'ha fet un exemplar provisional i que multiplica per bilions les teves xifres.

Per cert. Jo no sóc marxista, peró estuido filosofia i em sembla patétic qu engeguis a rodar amb tanta facilitat a Karl Marx i després parlis de raonar, potser sabrás raonar, peró a tu et fa falta llegir!!! Marx es va equivocar amb les seves prediccions historiques, peró les contradiccions amb la propieta privada que hem creat a occident i que vivim avui en dia encar no les ha sapigut resoldre cap filosof social ni economista, ´de fet, a la carrera d'economia s'estudien un munt de critiques varies a Karl Marx, Marx i el seu "El Capital" es el mirall on han de fer critiques qualsevol que vulgui saber un poc d'economia. I que quedi clar: No sóc marxista, només pretenc fer judicis en la seva justa mesura.

Pel que fa ser d'esquerres et diré que ja d'entrada no tens n'hi idea del que es. De fet només has utilitzat topics senyalant aspectes físcs¿ ON EST� LA RAà DE LA QUE TAN PARLES? Ser d'esqueres (si hi creus) es un concepte molt ambigu i fácil de definir: buscar la igualtat i la equitat, a partir d'aquí s'obriria un ventall on caurien en gracia els conceptes Hegelians d'Estat: la Social democracia. Es el que vivim, ¿perque et sindiques si tens el sistema que vols?

Salut i espero que no inverteixis tanta energia en prepotencia i mes en llegir. Val la pena, de veritat.
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
15 gen 2005
Tu em dius que jo haig de llegir. Xato, porto tota la vida llegint i també he estudiat filosofia, vuit anys a la universitat i conec perfectament el marxisme.

Jo no llenço a la basura res. El marxisme forma part de la història de la filosofia, però no pot seguir sent la doctrina-eix de l'esquerra.

Això està clar, i no té una raó teòrica, sinó política: el marxisme, com a institució, ha assassinat 100 milions de persones a tot el món i segueix matant i torturant allà on té poder.

Aquesta relació entre marxisme i genocidi, marxisme i terrorisme, marxisme i tortura, és estructural, es pot demostrar.

Precisament, estem intentant obrir un debat sobre aquest tema a fi que l'esquerra reflexioni i pugui reconstruir un espai radical de transformació social més enllà d'aquesta ideologia assassina.

No he utilitzat cap tòpic per descriure l'esquerra, he analitzat l'esquema mental de l'antifeixisme, una de les eines del genocidi i que encara està al cap de molta gent. Enlloc de pensar, et posen l'etiqueta de feixista i es queden tan tranquils.

He fet una descripció de la tribu que actualment defineix l'esquerra radical i que explica la seva absoluta manca d'operativitat política, de solvència intelectual i de transparència ètica.

Tu mateix, amb la teva intervenció, demostres que ets absolutament incapaç d'entendre res, però et creus molt intel·ligent i em dius que llegeixi llibres.

Llegeix això, senyor prepotent:

"Para deshacernos de nuestros enemigos, debemos tener nuestro propio terror socialista. Debemos atraer a nuestro lado digamos que a noventa de los cien millones de habitantes de la Rusia soviética. En cuanto a los otros, no tenemos nada que decirles. Deben ser aniquilados"

(Severnaya Kommuna, nº 109, 19 de setembre de 1918, p. 2, citat a "Chekas de Madrid", César Vidal).

L'esquerra marxista va planificar l'assassinat de 10 milions de persones i ho va dir per escrit. Després foren moltes més, però això fa pensar, un text així no es troba ni en el nazisme, que els anys 40 encara volia portar els jueus a Madagascar. La INTENCIONALITAT CRIMINAL del marxisme no te cura, ni justificació, és el principal problema de l'esquerra, i a més un problema actual, com pots comprovar llegint les subnormalades que els criminals antifeixistes escriuen en aquest fòrum. Segueixen disposats a matar. No han evolucionat ni un milímetre.

Salut i llegeix alguna cosa que no sigui pamflets de Maulets. Val la pena, de veritat.
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
03 oct 2005
Olé!!!!!!!
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
03 oct 2005
Volem més arguments, això es va quedar aturat quan ADECAF guanyava per golejada
sobre ADECAF
18 oct 2005
Veure l'informe-anàlisi sobre ADECAF:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/207020/index.php
Re: ¿Què significa ser d'esquerres?
19 oct 2005
ADECAF... ja nem parlat molts cops tio, et fes pesadíssim, t'hem donat mil raons, t'hem dit mil vegades que ja ningú s'identifica plenament amb MArx excepte alguns capgrossos, però tu segueixes donant pel sac..., buff, em canases molt, per cert, un filòsof que es va fer carceller?? això és força dubtós, em podries dir quan ho vas decidir i perque?
Sindicat