Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Aturat el Ple de Cerdanyola que pretenia aprovar el "CENTRE DIRECCIONAL"
02 gen 2005
Aturat el Ple de Cerdanyola que pretenia aprovar el "CENTRE DIRECCIONAL"
Dsc001821.jpg
Dsc001851.jpg
centre_dir_3.jpg
Una protesta de cerdanyolencs atura el Ple de l'ajuntament de Cerdanyola, que intentava imposar el pla del "Centre direccional", que travessarà el Vallès i destruïrà tot el patrimoni ecològic de l'entorn.

IC s'ha venut al capital en només 24 hores de pujar al govern. La seva posició, contrària a aquests monstruós projecte quan eren a l'oposició, va canviar només pujar al govern farà un any. Ara Iniciativa per Catalunya (isc) -IC- imposarà antidemocràticament un pla urbanístic agressiu i antiecològic, juntament amb els seus socis de govern (ERC i CiU) i els seus aliats de mercadeig (PsoE).
Mira també:
http://images.google.con/imgres?imgurl=http://viaverda.dhs.org/
http://www.pas-cerdanyola.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Aturat el Ple de Cerdanyola que pretenia aprovar el "CENTRE DIRECCIONAL"
02 gen 2005
EL DIRECCIONAL NO ENS CAL
IC: especuladors de debò. Toni Morral, venut al capital!

Article trobat pàgina web Cerdanyola info

Divendres, 31 de Desembre de 2004 12:33
Una cinquantena de persones rebenten el ple de pressupostos
Una cinquantena de persones van rebentar ahir dijous el ple de pressupostos, que va haver de ser suspès i es trasllada al proper dilluns dia 10 de gener. Des de les 18.30h, prop d’un centenar de ciutadans, convocats pel PAS, protestava a les portes de l’Ajuntament contra l’aprovació inicial de la modificació del pla parcial del Centre Direccional que s’havia de notificar en el despatx d’ofici del ple. Xiulets, crits i tambors s’escoltaven de música de fons durant els primers compassos del ple, mentre s’aprovaven actes de sessions anteriors, es ratificaven resolucions d’alcaldia i es notificava, amb el consegüent debat, l’esmentada aprovació inicial del pla parcial. Just abans de començar a abordar el punt número quatre, la interposició de recurs contenciós administratiu contra la participació dels municipis en els tributs de l’estat, un grup d’una cinquantena de persones va irrompre pacíficament i amb molt de soroll en el saló de plens. Eren les 19.45h. Al cap d’una hora, prèvia reunió de la junta de portaveus i algun intent de diàleg, es va decidir aixecar la sessió.
Posteriorment, i mentre alguns ciutadans continuaven al carrer fent sentir la seva protesta, tots els grups municipals, excepte el PAS, feien públic un comunicat lamentant els fets que havien dut a la suspensió del ple ordinari de desembre.
L’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, recordava que "aquest país ha estat molts anys sense democràcia, sense institucions democràtiques i sense que els ciutadans poguessin elegir els seus representants. El nostre Ajuntament té una amplia representació política i ideològica amb els sis grups municipals que formen part del consistori. Una representació que, més que en altres municipis, representa l’ampli ventall de la gent que hi ha a la nostra ciutat, una pluralitat de la que ens sentim molt satisfets.
L’alcalde reconeixia "el legítim dret a que tothom pugui manifestar les seves idees i propostes contràries a les actuacions del govern. Tant l’equip de govern com els grups de l’oposició del PSC i PP ens hem negat a exercir la força per desallotjar la sala de plens, tot i que el preu pagat per exercir unes formes democràtiques pacífiques ha estat la suspensió del ple".
Tots els grups municipals, excepte el PAS, lamentaven que "l’actitud intolerant d’un grup de ciutadans hagin impedit que es poguessin defensar els drets democràtics dels representants municipals elegits a les urnes i que representen a tota la ciutadania".
La portaveu de l’assemblea del PAS al ple, Gemma Jaumandreu, reconeixia que "certament ha existit una interrupció del ple, però els motius d’aquests ciutadans per emprendre una acció així s’han de buscar en la política del govern actual i de l’anterior sobre el tema del Centre Direccional. Ha estat una expressió de protesta on no he detectat cap manifestació d’intolerància".
Jaumandreu rebutja qualsevol implicació del PAS en l’ocupació sorollosa de la sala de plens i recordava que "moltes de les lluites que s’han aconseguit històricament han consistit en vulnerar certes dinàmiques institucionals establertes, ja que davant de certs règims les úniques opcions passen per vulnerar aquestes dinàmiques".
El ple d’ahir dijous, en el que s’havien d’aprovar els pressupostos i el nou pla de sanejament, es realitzarà finalment el proper dilluns 10 de gener a les 19.00h.Informació sobre el direccional i la Via Verda a:

http://images.google.con/imgres?imgurl=http://viaverda.dhs.org/
Re: Aturat el Ple de Cerdanyola que pretenia aprovar el "CENTRE DIRECCIONAL"
02 gen 2005
Falsos.jpg
bicicletada2.jpg
Iniciativa especulativa o un pas real cap a la sostenibilitat?
Posted by: sergiadmin on Dec 23, 2004 - 02:04


En el darrer número del Riu Sec i seguint la línia propagandística habitual, es presenta lâarticle de âPas a pas cap a la plana del Castellâ?, molt intencionat. Tot i els esforços de lâalcaldia en buscar frases grandiloqüents com âcreixement en clau de sostenibilitatâ?, segurament referint-se a la solidesa dels blocs dâhabitatges, o âCollserola per fi entrarà dins la ciutatâ?, pensant en que la fe mou muntanyes; no poden amagar que el Centre Direccional representa principalment el negoci immobiliari en la línia de la barbàrie especulativa actual, amb total menyspreu del nostre patrimoni natural.
Si el Sincrotró cap als terrenys de la Universitat, si els habitatges protegits caben en terrenys de la ciutat inclosos de municipals, si el Parc científic cap a la franja entre Serragalliners i el Castell; per què malmetre irreversiblement la Via Verda? Si lâAuditoria ambiental cataloga el projecte amb 48 impactes ambientals (alguns dâells de severs), motivats per 13.000 nous veïns i veïnes i 25.000 desplaçaments al dia, per què es vol cobrir de ciment la Plana?

La resposta dels que ho defensen és clara: âSi ells (immobiliàries potents) especulen amb el sòl, tontos nosaltres de no fer-ho!. I és que mantenir-se en el poder és el més important; així que ja ens farem els ecologistes en altres municipis que no tinguin a veure amb nosaltres... (Bracons, la Plana del Castell, Castell de Sentmenat, aiguamolls de Sant Quirze...)â? .
Re: Aturat el Ple de Cerdanyola que pretenia aprovar el "CENTRE DIRECCIONAL"
02 gen 2005
No, home no, però no veieu que IC ha previst un corredor biològic pintat amb magnífics colors verds, i us faran un passeig amb arbrets mediterranis i un carril-bici al voltant de la carretera de Bellaterra. Però si només cal anar-hi al llobregat i veure quina ricura tan maca ens han deixat els "ecologistes de debò". És que sou uns malpensats i veieu especuladors a tot arreu, com m'emprenyi li diré a la Mayol i al Saura que vinguin i us sonriguin com només saben fer els "ecologistes i d'esquerres de debò". És que no sabeu entendre quina és la sostenibilitat de disseny que es porta, ai, mare meva, mira que sou fonamentalistes, si total ho destrossarem tot però us farem un parc temàtic molt maco.
Re: Aturat el Ple de Cerdanyola que pretenia aprovar el "CENTRE DIRECCIONAL"
02 gen 2005
Sí, amb el tema de Gallecs ens han venut la moto que "protegiran" l'espai natural,el Tripartit, fins que necessitats d'ordre econòmic, territorial o demogràfic decideixen el contrari. El poder és el poder, sempre té el mateix color gris.
Sindicat